שמירת חשבונות טלפון,חשמל וכו´

ש.ק

New member
שמירת חשבונות טלפון,חשמל וכו´ ../images/Emo35.gif

מבקשת לדעת האם יש תקנה, הנחיה כמה זמן צריך לשמור חשבונות טלפון, חשמל, עיריה וכו´ - ששולמו בהוראות קבע? תודה.
 

igalgolan

New member
שמירת קבלות

כל חוב ניתן לתבוע במשך 7 שנים, אחר כך חלה התיישנות. לכן כל קבלה צריך (מי שמעונין להגן על עצמו) לשמור לפחות 7 שנים. יגאל גולן
 

ש.ק

New member
כשמשלמים בהוראת קבע אין קבלה, אלא

בחשבון שמתקבל מ"בזק" או "חברת חשמל" נאמר שהחשבון יישלח לתשלום בהתאם להוראת הקבע. כמה זמן אני צריכה לשמור את החשבונות הללו? 7 שנים?
 

r_yuvali

New member
חשבונות בבוידם

חוק ההתיישנות קובע, ככלל, תקופת התיישנות של שבע שנים. המשמעות היא כי עד שבע שנים לאחר מועד האירוע ניתן עדיין לתבוע אותך. תקופה זו נקבעה בעיקר בשל הקושי לשמור מסמכים ומה שעולה מהחוק הוא שמהחוקק מצפה ממך לשמור את המסמכים לכל התקופה הזו. מובן כי ניתן לקחת "סיכון" ולא לשמור את המסמכים לכל התקופה, מתוך מחשבה כי מדובר בסכומים זניחים, או לחלופין, כי הסיכוי שידרשו את תשלום הסכומים האמורים נמוך. אני, כעצה לחיים, מציע לשמור את כל החשבונות וכל הקבלות, ואפילו לתקופה ארוכה יותר. זה לא תופס הרבה מקום ב"בוידם" ומאפשר לישון בשקט בלילה.
 

עו~ד עפר

New member
שתי הסתייגויות

לאמור לעיל ולהלן כדאי להוסיף שתי הסתייגויות: 1.אם שילמת בהוראת קבע, תוכל תמיד להוכיח ששילמת באמצעות חשבונות הבנק, כך שזה מייתר את נצורת לשמור בעצמך. 2.ביטוח לאומי יכול לתבוע ממך חובות לנצח (כמעט) - לכן בנושאי עבודה, ושאר מקורות לחיובי בט"ל - מוטב לשמור תלושי משכורת וכד´ לנצח (או לפחות עד 120).
 

igalgolan

New member
שמירת חשבונות

נכון שניתן לקבל העתקים מדפי חשבון הבנק גם אחרי שנים, למרות זאת כדאי לשמור הדפים כמו כל חשבון כי הבנקים גובים עבור העתקים ארכיוניים סכום המספיק לניהול הארכיון. יגאל גולן
 

r_yuvali

New member
התנהגותו של הביטוח הלאומי

לענין ביטוח לאומי, הגיע הזמן ליזום הליך משפטי כנגד הנוהג שלהם לתבוע חובות כעבור שנים רבות ממועד התשלום. רק לאחרונה קיבלתי דרישת תשלום עבור 6 שנים אחורה. על אף שמועד זה הינו במסגרת ההתיישנות, אין זה סביר כי רשות שלטונית תנהג באופן זה.
 
למעלה