שמירת טבע במודיעין

שמירת טבע במודיעין

שמחתי לראות שחברי הפורום די פעילים בקטע של שמירת טבע ברמה המקומית. יש לי כמה שאלות: 1. האם פעולות העתקת הצמחים מתואמות עם רשות הטבע והגנים או קק"ל? ככל הידוע לי, כאשר מדובר בצמחים מוגנים, לפי החוק חייבים לתאם. מומחי הרשות גם יידעו באיזו עונה הכי טוב להעתיק את הצמחים, ואיפה סיכויי היקלטותם הטובים ביותר. 2. האם יש לכם מידע מסודר על הגן הלאומי מכבים (באזור הגבעות בין שעלבים ומכבים-רעות - כבר מופיע במפות סימון שבילים של האזור) ועל שמורת הטבע המוצעת בנחל ענבה (עדיין לא מופיעה במפות, אך קיימת הצעה כזו)? אתם מוזמנים לבקר בפורום שמירת טבע (718), העוסק בנושאים אלו ברמה הארצית.

Neta558

New member
העתקת צמחים

האם חייבים לתאם העתקת צמחים בכל מקרה? כלומר, הפרחים כרגע נמצאים בסכנת השמדה, שכן אם לא יועתקו, הטרקטורים פשוט יהרסו כל זכר שלהם. איך יכול להיות שיש צורך לתאם העתקה של פרחים מוגנים, אך אין צורך לתאם הרס של גבעה מבלי לתאם את גורלם של הצמחים המוגנים?

prophit

New member
העניין הוא שמדובר........

על איזשהו מבנה כללי של סביבה, שכאשר תכניס אליה את הצמחים זה יכול להזיק , גם לסביבה וגם לצמחים, כמובן שמדובר על כמויות גדולות של צמחים או משהו כזה אבל באמת, זוהי רק השערה שלי, אני חושב שהסיבה השניה שיכולה להיות היא בגלל שהם מוגנים אז צריך כיסתו"ח.

Neta558

New member
העובדה שהם מוגנים זו בדיוק הסיבה...

שנראה לי יותר הגיוני שיהיו צריכים אישור להרוס אותם כשמחליטים לבנות עוד שכונה. הרי זה דיי אבסורד שגורלם של הפרחים תלוי בתשומת ליבם והשקעתם של תושבי הסביבה. ההגבלה והדיווחים צריכים להיות מצד הבונים, לא מצד מי שרוצה לשמור על אותם צמחים...

נכון שאבסורדי, אך זה המצב

קיים עיוות חוקי, שעמדת עליו היטב, ועדיין - כדאי שכל נושא העתקת הצמחים יהיה מתואם, ועדיף לשטחים שיש להם הגנה חוקית (קיימת או עתידית) - באזורכם, מדובר על הגן הלאומי מכבים, שמורת נחל ענבה, גן לאומי נאות קדומים ויערות קק"ל. אם תרצו, אשמח להפנות אתכם למשרדי מחוז המרכז של רשות הטבע והגנים לצורך התיאום.

א.א.אפל

New member
לא הבנתי את הבדיחה של "גן לאומי

מכבים" זה שטח שמתוכנן לבנייה תוך 10 שנים, וחלק ממנו מסומן לבנייה... עכשיו להכריז עליו כגן לאומי?? כנ"ל לגבי "שמורת נחל ענבה"- ממתי הטיית אפיק הנחל, בניית סכרים, הזרמה מלאכותית של מים אליו, שינויו של כל בית הגידול ובנייה מאסיבית של מתקנים סביבו נחשבת שמירה? אני שמח על התוכנית ותומך בה, פשוט לא מבין את הציניות של רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים או כל מי שלא אחראי על זה

אין לי את הפרטים המדוייקים

בגדול, לפי הידוע לי ממקומות אחרים, קיימים שטחים לא מעטים שבתוכניות מתאר שונות יועדו לשמורות טבע וגנים לאומיים. כיום יש יוזמות בנייה בשטחים אלו שלא אושרו רשמית כשמורות וגנים - ומנגד, התנגדות של הגופים הירוקים ורשות הטבע והגנים ליוזמות סותרות אלו. אם השטחים יוכרזו כשמורות טבע או גנים לאומיים, משמעות הדבר היא ביטול תוכניות הבנייה בהם. כל עוד אין הכרזה כזו, ניתן לתכנן בינוי בשטח. ע"פ דבריך, נראה שאלו עוד מקרים כנ"ל - אינני מאמין שרשות הטבע והגנים מתכוונת להכריז שמורת טבע שתתפקד כפארק מלאכותי לחלוטין. גם אין לי את גבולות השמורה, וייתכן מאד שהיא אמורה להיות יותר במורד נחל ענבה ולא בצמוד לשכונות החדשות בעיר. חשוב לציין שתוכניות הבנייה, כל עוד לא אושרו, אינן סוף פסוק - ואם התושבים יתנגדו בתוקף לתוכניות הבנייה, ניתן יהיה להציל את השטחים הטבעיים (כמו שקרה בפארק האירוסים בנתניה, שרצו לבנות בחלקו הגדול).

למעלה