שמירת סודיות בעבודה

שמירת סודיות בעבודה

אני חייבת את דעתכם לפני שאני עושה צעד כלשהו: הייתי בחופשת מחלה כשבוע, במהלכה הסתבר לי ש2 אנשים מצוות ההנהלה הדליפו פרטים על סיבות העדרותי,כשלמעשה הם אינם יודעים כלל את הסיבה האמיתית ורק משערים על סמך שמועה קודמת וכעת כל הצוות בטוח שנעדרתי מהסיבה המסוימת הזו. מאוד מעיקה עליי ידיעה זו, אני מגיעה לעבודה במצב רוח מזופת, נראה לי שלקחתי זאת כל כך קשה ללב,עד שבשבוע האחרון הרגשתי לחצים בחזה. שאלתי-לפנות לבוס ?(רק הוא יודע את האמת והוא לא אמר מילה וחצי מילה) או להניח לדברים להעלם ולהתייחס כאילו איני יודעת דבר על השמועה הזו? החשש שלי- א. אם אעדר שוב,יתחילו השמועות לרוץ... ב. איזה מין מקום עבודה זה שלא שומרים על פרטיות? מה כל כך קשה לומר- אני לא יודע את סיבת ההעדרות שלה... ג. האם זה גובל במעשה לא מוסרי/ פלילי? עילה לתביעה? ד. האם נתקלתם בתופעה שכזו? אודה מאוד מאוד מאוד לתגובותיכם והצעתכם !!!!!!

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני הייתי מתייחסת לזה יותר כרכילות ולא אי שמירת סודיות. לא הבנתי: א. למה לחברייך להפיץ כזו שמועה ועד כמה היא קריטית. מה כבר הם יכלו להגיד? גם אם הם לא אמרו דברים נכונים, הרכילות אמורה להתפוגג תוך יום יומיים. סה"כ מטרת חופשת המחלה שלך זה לא חדשות היום. ב.למה לא סתרת את השמועה, ולמה לא המשכת הלאה. למה כל כך חשוב לך לחשוף בפניהם את האמת. ג. בכל מקום יש כאלה שמרכלים. ד. אין לי מושג אם יש עילה לתביעה כי איני יודעת איזה דבר נורא הם המציאו שעשית בחופשת המחלה. וגם אם הייתי יודעת, לא ניראה לי שיש עילה לתביעה, אולי תביעת דיבה. ה. תפני לבוס ותגידי לו שהשמועות לא נכונות. ותבקשי ממנו אם יש לכם שעת חברה בסוף שבוע, שיבקש מהעובדים להפסיק את הרכילות השיקרית. ככל שתתעסקי בזה כך זה לא יעלם. תנסי להתעלם ולהמשיך הלאה אחרי שיובהר להם שאין זה עיניינם.

../images/Emo42.gifבוקר טוב בוקר אור, לדעתי הכי

טוב לא להתייחס כך הרכילות תדעך מהר. אם מישהו שואל תשובה עניינית בלי להיכנס לפרטיותך. ןאם זו עילה לתביעת דיבה - תלוי בשמועה שהופצה. המון בריאות!

המון תודה לכן

"דאגה בלב ישיחנה" רוב תודות, נתתן לי נקודות לחשיבה ועזרתן מאוד!!! תודה

למעלה