שמירת קאפקייקס

CallMeCavanaugh

New member
שמירת קאפקייקס

בוקר טוב

אני אמור להכין כמות גדולה של קאפקייקס לפיקניק בשבת בשעות הבוקר המאוחרות. הבעיה היא שאני אמור להכין גם ג'חנון תעשייתי, שיתפוס את התנור למשך כל שישי וחלק משבת.

אני מתלבט מה לעשות עם הקאפקייקס. האם אפשר להכין מראש, להקפיא ולהפשיר במקרר בלילה שבין שישי לשבת?
האם אני יכול להכין את הבלילה בשישי בערב, לשמור במקרר ולאפות בשבת בבוקר?

הזילוף עצמו יתבצע ברגע האחרון, ככל הנראה בשטח הפיקניק, זה לא מדאיג אותי. הטריות של העוגות עצמן - זה מה שמטריד אותי כרגע.
 
עדיף לאפות מראש

אפשר לשמור במקרר, או אם רוצים להכין מראש (נגיד שבוע מראש) אפשר להקפיא.
 

CallMeCavanaugh

New member
אבל אומרים להגיש באותו יום

טוב, לא על כל קאפקייק, אבל באופן כללי ממליצים לאכול אותן טריות למדי. זה לא בעייתי?
 

bali

New member
מנהל
אני הייתי אופה מראש ומקפיאה

אחרי שהקאפקייקס התקררו לגמרי.

ההפשרה יכולה להיעשות במקרר לילה לפני ההגשה או מחוץ לו ביום ההגשה. לא מאד קריטי לדעתי.
 
בסיטואציה הספציפית הזו, כדאי להקפיא

כמובן שהמצב האידיאלי הוא להגישן לאחר קירורן עם הזיגוג/זילוף, טריות ישר מהתנור

אך במצב שאתה מתאר, של כמות גדולה שלא תוכל להכין יום מראש, כדאי להקפיאן.
 

CallMeCavanaugh

New member
מה שמטריד אותי בציפוי הקצפת

זה פחות האיחסון ויותר השינוע, כי זה לפיקניק, אז כרגע התכנית היא להכין את הקצפת ולשים בשק זילוף בצידנית, ולזלף במקום.
 

CallMeCavanaugh

New member
ואם כבר הגענו לקצפת

אם אני אנסה להקציף שמנת מעורבת בקרם פרלינה (עשוי מפודר א פלאן מעורבבת עם שמן, לא מחית פרלינה), זה יעבוד?
 

העצלנית

New member
לדעתי אין בעיה אבל הייתי מקציפה קצת את השמנת

ואז מוסיפה את הפרלינה תוך כדי הקצפה, אבל את יכולה לדעתי להוסיף גם מהאבקה ואז זה לא יכביד על הקצפת הרי גם הקצפת היא שומן.
 
למעלה