שמירת קבצי JPEG

איל35

New member
שמירת קבצי JPEG

שלום, כשאני מעבד תמונה ומעוניין לשמרה, אילו הן הגדרות JPEG המיטביות שישמרו על איכות התמונה? שמתי לב שגם אם אני שומר את התמונה בהגדרת המקסימום, גודל התמונה עדיין קטן משמעותית.

ran refael

New member
כמובן שהוא קטן

היחודיות של פורמט JPEG הוא ביכולת כיווץ משקל הקובץ במידה ואתה לא מעוניין לשמור את הקובץ מכווץ תוכל לשמור אותו כפורמט TIF אלו הגדרות בסיסיות לשמירת תמונה כפורמט JPEG גם לצורך העלאה לפורום וגם לצורכי הדפסה

איל35

New member
תודה על התשובה וברצוני לחדד מעט...

את הגדרות השמירה הללו אני מכיר היטב. שאלתי, האם אותו קובץ שיצא מהמצלמה במשקל של 5 מ"ב ואחר כך עבר תיקונים בפוטושופ, מאבד מאיכותו כתוצאה משמירה והקטנת נפחו. אני מתחיל בנסיונות בעבודה עם קבצי RAW אך בינתיים יש לי צילומים רבים הדורשים תיקונים שונים.

roibareket

New member
בגדול, כל עיבוד של תמונה פוגע..

באיכות התמונה, בגלל זה כדאי לגעת כמה שפחות בכל תמונה (במיוחד שעובדים עם תמונות גדולות שמיועדות להדפסה..) לכן יש בפוטושופ אופציה של לייר שעושה אפקט (ADJUSTMENT LAYER) לצד האפקטים עצמם.. בזמן שהאפקט עצמו פוגע בתמונה, הAJUSTMENT LAYER שומר על כל הפיקסלים של התמונה בצורתם המקורית.. לכן תמיד כשיש את הדילמה באיזה אופציה להשתמש, עדיף ב AJUSTMENT LAYER האיכות הכי טובה, לפי מה שאני יודע, זה BMP. זה שומר את כל הנתונים של התמונה כפי שהם (RAW עושה את אותו הדבר, רק שהוא שומר את הנתונים שהמצלמה נותנת לו כפי שהם) כל שאר צורות הקידוד פוגעות בפיקסלים של התמונה. בJPG הפגיעה היא מאוד נמוכה ולכן גודל הקובץ קטן אולם יש פיקסלים ש"נדרסים".. לשאלתך, הקובץ מאבד מאיכותו אם אתה שומר כJPG, אולם לא ברמה כזאת שתהרוס לך את הצפיה. כדי לשמר 100% מאיכות התמונה, תשמור כ BMP (המשקל גדול יותר).. מקווה שעזרתי.. :)

סליחה ע ההתפרצות, יש לי שאלה...

אם אני מורידה תמונות ממצלמה דיגיטלית למחשב, שמיועדות להדפסה, עדיף לשמור אותן ב BMP? מה משנים כדי לעשות את זה?

roibareket

New member
המצלמה שומרת אוטומטית את התמונות

בפורמט שאת מצלמת, אם יש לך במצלמה את האפשרות לשמור תמונות כ BMP אז סבבה לך ואז התמונות יצאו באיכות קובץ הכי גבוהה (עכשיו רק צריך להגדיר את המצלמה לאיכות גבוהה..) במידה והמצלמה שלך מצלמת תמונות ישר לקובץ JPG, אל תגעי בפורמט ואל תשני אותו כי האיכות יכולה רק לרדת.. כמו שאמרתי.. כמה פחות נוגעים בתמונה ככה היא פחות נהרסת.. בהצלחה! :)

izackv

New member
נכון, אבל... לא BMP!

BMP הוא הפורמט הכי בזבזני ולא יעיל. אם כבר אז עדיף בהרבה לעבוד עם TIFF. בכלל, בזמן עיבוד התמונה בפוטושופ (או בכל תוכנה אחרת) עדיף לעבוד עם TIFF ולא עם JPG. ככה כל שמירה חוזרת אחרי עיבוד מסויים לא תגרום להורדת איכות נוספת. הרבה מצלמות תומכות בשמירת קבצים כ TIFF. ואז מובטח איבוד נתונים מופחת. ברוב הפורמטים של TIFF הכיווץ הוא כיווץ ללא איבוד מידע. בדיוק כמו ב ZIP ובשונה מ JPG שמכווץ תוך איבוד מידע, מתוך הנחה שהעין שלנו במילא לא מסוגלת להבחין בחסרונו של המידע שאבד. פורמטי RAW שונים _כן_ גורמים לאיבוד מידע מסויים (למשל זה של ניקון D70) אבל עדיין הם מאבדים הרבה פחות מידע ממה ש JPG היה מאבד. פורמטי RAW אחרים לא גורמים לאיבוד מידע... JPG תומך ב 8 ביט עומק צבע לכל ערוץ. RAW ו TIFF תומכים תאורטית ב 16 ביט לכל ערוץ. מעשית, רוב המצלמות לא מספקות 16 ביט לכל ערוץ, אבל גם ההבדל בין 10 או 12 ביט לכל ערוץ לבין 8 ביט הוא הבדל משמעותי מאוד. (כל ביט נוסף מאפשר לשמור _כפול_ מכמות הגוונים שאפשר היה לישמור בלעדיו) BMP כאמור מיותר לחלוטין ומשמש בעיקר כדי למלא את הדיסק במידע לא חשוב

למעלה