שמירת שבת-איכות חיים

שמירת שבת-איכות חיים

שר המסחר רוצה לבטל את הפקוח על השבת. מצאנו תגובה מעניינת של חילוני בy-net. להלון תגובתו. אני בעל חנות. אני רוצה בשבת להיות עם המשפחה, החברים, הילדים ועוד.. אני נאלץ לפתוח את החנות בשבת רק כי אחרים פותחים בשבת. צודקת המפד"ל: יש לסגור את כל החנויות בשבת גם את אלה שמחוץ לערים. גם בישובים מעורבים. נוסף למתח הבטחוני והכלכלי אני צריך לעבוד 7 ימים בשבוע ללא מנוחה?! מה אני רובוט?! הוסיפו תגובה

פלסטיק

New member
תמיד כולם נהיים חילונים בעלי חנות

כשמדובר על עבודה בשבת
ותמיד התשובות הן אותן תשובות: כנראה שאתה חושב שתרוויח מפתיחת החנות (אחרת למה לפתוח?) אז פשוט תעסיק עובד. אני מתחייב אישית להפנות אליך עשרות סטודנטים שרוצים לעבוד בשבת כדי לממן את לימודיהם (הם הרי לא לומדים חינם). עכשיו שבפעם ה 100 פתרנו את הבעיה של אותו חילוני בעל חנות אפשר נושא רענן יותר?

תום30

New member
חנויות בשבת = בעייתיות חילונית ג"כ.

הקפיטליזם\שוק חופשי יגרום לאנשים שלא רוצים לפתוח בשבת-לפתוח, וכל זה מהחשש לתחרות ונסיון לשרוד בעקבות תחרות זו. החופש של יום אחד בשבוע נחוץ לאנשים קשיי יום ל"קופאית" בקניון וכו' וכשבעל העסק יכריז על פתיחה בשבתות היא תאלץ לוותר גם על היום הזה בשבוע. זה אולי יעשה טוב למשק אבל אני מסופק אם זה יעשה טוב לשיוויון ולמשפחתיות. ואגב...אינני דתי. זו דעתי האישית בנושא.

פלסטיק

New member
החוק מחייב לתת יום חופשי בשבוע

אז בדיוק כמו שרופא בבית חולים (שלעיתים גם הוא קשה יום) מקבל יום חופשי אחר בשבוע בו הוא תורן בשבת תקבל גם הקופאית חופש כזה בדיוק כמו עובד הנקיון בבית החולים בדיוק כמו סלקטור בשדה תעופה או תורן בחברת חשמל או בבזק או במקורות לא צריך לשפוך את המים עם הילד, יש פתרונות שלא מחייבים לסגור את המדינה

תום30

New member
הופה כעת אתה הולך לחוק...

אתה מטיף לשינוי החוק הקיים וטוען שיש חוק אחר בו אתה מוצא שימוש. אז מה יגרום לנו לא לשנות את החוק הזה? אני אומר אמירה קטגורית מבלי להתייחס לערכים המוגנים בחוק כזה או אחר...פתיחת חנויות בשבת טובה לציבור ממעמד הבינוני ומעלה אך לא טובה לציבור החלש. ואל תתן לי לכתוב מה בדיוק שווה אותו חוק של "יום חופש אחד בחודש" בה בשעה שהוא נוטל מאותם אנשים עוד 4 ימי חופשה בחודש ( 4 שבתות) וכשאתה איש\ה קשה יום כמו קופאיות וכו' מה כבר נשאר לך למשפחה ולמנוחה? הדיון מצידי אינו צידוק הדתיים אלא נסוב סביב צידוקים סוציולוגיים. ערב טוב.

פלסטיק

New member
באיזה חוק דתי יום שישי יום חופשי?

או בקשת המפד"ל להפוך יום ראשון ליום חופשי החוקים אכן הם חוקים סוציאלים לכן זכאי האדם ליום (או עדיף יומיים) מנוחה, יש עדיפות לשבת אבל כחוק סוציאלי אין קדושה לשבת במיוחד לאדם כמוך שאיננו דתי. דרך אגב לא דיברתי על יום חופש בחודש, דיברתי על יום חופשי בשבוע ורצוי יומיים.

תום30

New member
אז אין ביננו כל מחלוקת ../images/Emo13.gif

היות ואני דיברתי על השבת מההיבט הסוציאלי, מצידי שיחליפו אותה בחופש בכל יום אחר בשבוע אבל שיקבעו את הנושא הנ"ל בחקיקה. ואז בעיית העבודה בשבת תפתר (למרות שיוותרו אי אלו קשיים כמו זמן איכות עם המשפחה באמצע השבוע לא בדיוק שווה לזמן איכות בסופ"ש כי הילדים בחופשה וכו'). ערב טוב

גוססי1

New member
חילוני מסכן

"אני נאלץ לפתוח את החנות בשבת רק כי אחרים פותחים בשבת." התבכינות מטופשת. אף אחד לא מאלץ אותו לפתוח את החנות בשבת וזו בחירתו החפשית. מחר הוא יתלונן שמאלצים אותו להוריד מחירים (כי כל השאר עושים זאת), לשפר את השירות (כל השאר עושים זאת) ולהכניס מוצרים חדשים (כל השאר וכו'). לא רוצה? שלא יפתח. אין חוק שמחייב עסקים לפעול בשבת.

מצטער אך יש לך חוסר הבנה בסיסי

עסק פרטי תלוי בתחרות. אם זה שלידו פותח הוא לא יכול להרשות לעצמו להשאר סגור. לכן בא החוק להגן על בעלי עסקים שמיקרים את השבת ולא רוצים להיות עבדים 7 ימים בשבוע. הבנת?

גוססי1

New member
לא הבנתי

פתיחת עסק בשבת הינה אקט שנועד להגדיל את מספר הלקוחות. כך גם הורדת מחירים, שיפור היחס ללקוח, עיצוב העסק בצורה מושכת, הקצאת מקומות חניה ללקוחות וכו'. ברור שאם בעל עסקים אחד נוקט בצעדים כאלה גם השאר יהיו חייבים ללכת בעקבותיו כדי לעמוד בתחרות של השוק החופשי. האם אתה מציע לאסור על כל אלה?

אכן אטימות חילונית מתויה

אתה הלא נמנה עם מחנה השוויון וזכויות האדם, הלא כן? כאשר מותר לכולם לפתוח חנויות בשבת רק מתאבד עסקי יותיר חנותו פתוחה כשמתחריו כן פותחים. כך נכפה על מי שרוצה לעשות שבתותיו קודש או אפילו רק כיום מנוחה בחיק משפחתו האוהבת שלא רואה אותו כל השבוע בגלל העסק הנפלא שלו, עבדות ל 7 ימים בשבוע. ועל זה נאמר: רוממות החירות בלשונם, וחרב הכפיה החילונית בידם. לפחות תצא מהצביעות שלך ותודה שבשביל לרמוס כל זיק של יהדות מהארץ הזו לא משנה מה המחיר וכמה אנשים (רובם חילוניים) יפגעו. פשוט אובססיה חולנית של שנאה עצמית שראויה למחקר פסיכיאטרי . לא חירות ולא זכויות האזרח. ועל כך כבר נאמר. הסוציאליזם האמיתי הוא ביהדות ובתורת הנביאים ולא במשרדי מרץ או שינוי.

גוססי1

New member
אל תהיה פאתטי

ואל תספר לנו סיפורים שאינך מאמין בהם בעצמך. רווחתו של האזרח העובד מטרידה אותך כקליפת השום דאשתקד. אתה וחבר מרעיך תרדו לחייו בכל אמצעי - חוקי ולא חוקי כאחד - ובלבד שתוכלו לטפוח לעצמכם על הכתף בגאווה ולהתהדר בכך שאילצתם עוד כמה יהודים לקיים עוד מצווה. אילו דאגתם לבעלי העסקים באמת ובתמים הייתם מבטלים את מליוני הכשרויות המגוחכות שלכם, שולחים את בטלני הישיבות לצבא ולעבודה, מתרבים בקצב שלא יאלץ את האדם העובד לפרנס את ילדיכם למשך כל ימי חייהם ועוד כהנה וכהנה. אפילו אדם לא משכיל ולא חכם כמוך יוכל להתפרנס בבנין או בחקלאות ולסייע בכך לפתרון בעיית העובדים הזרים, אבל מדוע שתעשה זאת אם הפכת את אמונותיך התפלות למקור בלתי נדלה של מזומנים? ואחרי שהבהרתי מה דעתי עליך, אסביר לך בקיצור היכן אתה טועה (איני מצפה שתבין, אבל אחרים יקראו ויבינו). עוד לפני 2000 שנה חז"ל קלטו את מה שאתם מסרבים להבין כיום: אין מטילים על הציבור גזרה שהוא אינו יכול לעמוד בה. העובדה שמרכזי הקניות הומים בשבת ומלאים מפה לפה מעידים שיש כאן צורך אמיתי של הציבור, וצורך כזה לא מנטרלים בעזרת צוים דתיים. כבר שנים אתם מנסים לסגור את מרכזי הקניות בעזרת ה"גויים של שבת" שלכם, עד עתה טרם הצלחתם וגם בעתיד זה לא ילך לכם. האזרחים צריכים את זה, בעלי העסקים מרויחים מכך וכולם מרוצים חוץ מכם. ככל שתקדימו להבין את המצב כך ייטב לכולם, ובמיוחד לדת שלך.

פלסטיק

New member
הצעתי לך פיתרון, למה אתה כזה אטום?

פתרון שיהיה טוב לאיש העסקים ולסטודנט. מדוע אתה מתעלם?

1ysrat

New member
למה לא

תקח עובדת ביום שבת כך גם אתה תרווח וגם העובדת

פלסטיק

New member
גם אני הצעתי והוא מעדיף להתעלם

יש אנשים שלדעתם יש שני סוגי פתרונות לכל בעיה הפתרון שלהם והפתרון הלא נכון לכן אם מציעים להם פתרון שהוא איננו שלהם הוא בהכרח לא נכון ויש להתעלם ממנו

למעלה