חובה על כל יהודי בגלות
אהבל, "שמירת הברית" אינה שמירת הברית לעשות ברית מילה, אלא אִסור אוננות וספוק עצמי.חובה על כל יהודי בגלות
חובה על כל יהודי באשר הוא כזה, בגלות כמו בארץ ישראל. וזאת רשימה חלקית כמובן וכידוע.חובה על כל יהודי בגלות
מי שרוצה להגיע לגאולה שלמה שישמור על שלושת הדברים האלה
ומי אמר לך שקונדום זאת לא בעיה?זרע לבטלה זה שטויות שהמציאו.
למשל, מה ההבדל בין אוננות לקיום יחסים עם קונדום? בשניהם יש זרע שאין בו שימוש בשביל לייצר הריון.
ביהדות הנורמלית אף פעם לא שמעתי שיש בעיה עם קונדומים. הבעיה איתם זה רק בטרלול הנוצרי קתולי.ומי אמר לך שקונדום זאת לא בעיה?
פרו ורבו זאת חובה על כל יהודי - לפחות 2 ילדים. עד אז לא יצאת ידי חובה.
היהדות הנורמאלית נשענת על הרמב"ם והגמרא,ביהדות הנורמלית אף פעם לא שמעתי שיש בעיה עם קונדומים. הבעיה איתם זה רק בטרלול הנוצרי קתולי.
סליחה על שאלת הכפירה, אך מהי ה״יהדות העורמלית״? בהלכה היהודית יודע כל מתעמק שבוודאי שיש בעיה עם קונדומים.ביהדות הנורמלית אף פעם לא שמעתי שיש בעיה עם קונדומים.
ומה עם גלולות למניעת הריון? מבחינת הזרע, זה הולך לבטלה בדיוק אותו הדבר. ביהדות מדברים רק על אוננות כעניין בעייתי ולא על כל הייתר.ומי אמר לך שקונדום זאת לא בעיה?
ואם תבבז את הזמן באוננות - הילדים גם לא יגיעו
לא בדיוק.ומה עם גלולות למניעת הריון? מבחינת הזרע, זה הולך לבטלה בדיוק אותו הדבר.
האמת היא שמדגישים בעיקר את חובת פרו ורבו,ביהדות מדברים רק על אוננות כעניין בעייתי ולא על כל הייתר.
אם יורשה לי רק להזכיר ש״אונן״ זה מושג הלכתי (אדם שמת עליו קרובו וטרם נקבר) שלא קשור לענין. הכוונה אמנם ברורה כאן מתוך ההקשר, אבל אולי כדאי להוסיף את האות מ׳ לפני המילה או להשתמש בה תחביר אחר, כדי שהקוראים לא ילבלבו בין זה לזה.קונדום - פשוט דומה לגמירה מחוץ לגוף האישה לחלוטין. כמו מעשה אונן - והתיעוד הראשון לאיסור
זה באמת לא קשור - הרי מדובר על אונן-בן-יהודה - לא על "מושג הלכתי"אם יורשה לי רק להזכיר ש״אונן״ זה מושג הלכתי (אדם שמת עליו קרובו וטרם נקבר) שלא קשור לענין
נשמע שאתה זה שלגמרי התבלבל...הכוונה אמנם ברורה כאן מתוך ההקשר, אבל אולי כדאי להוסיף את האות מ׳ לפני המילה או להשתמש בה תחביר אחר, כדי שהקוראים לא ילבלבו בין זה לזה.
לא דיברתי על האישיות בשם זה, אלא על ההגדרה ההלכתית של המושג (כאמור אבל בטרם ההלוויה).זה באמת לא קשור - הרי מדובר על אונן-בן-יהודה - לא על "מושג הלכתי"
אני דווקא לא מלובלב בסוגיה בכלל, סורי אם קשה לך לקבל הערות (בונות).נשמע שאתה זה שלגמרי התבלבל...
אלא שכאמור (והדברים נכתבו אף למעלה בהערתי הראשונית, כך שפשוט היית צריך לקרוא כדי להבין שכל תגובתך זו אינה רלוונטית לדברי) אני כלל לא מדבר על הבן אדם בשם הזה, אלא על משהו אחר לחלוטין (מושג הלכתי שמגדיר אדם במצב מסוים).הרי אם אתחיל להוסיף אותיות - זה כבר לא אותו אדם
נסיון עקיצה חביב, אך פתטי למדי. מעבר לכך שאני לא מנהל בפורום הזה אלא גולש מן המנין, מעולם לא ראית תחת ידי פעולת ניהול כלשהי שנבעה מכתיבה כזאת או אחרת במהלך דיון. אולי יש פה מנהל(ים?) שנוהגים כך ולא אפרט את מה שידוע לכו"ע, אבל זה כמובן חסר כל רלוונטיות אלי ולתגובתי למעלה. כאמור, זה בסדר גמור אם קשה לך להתמודד עם הערה בונה והדברים האלה קורים. אבל בחייאת זומזום, נסה בכל זאת לא להציג רמת פתטיות כל כך רדודה כשאתה מנסה להסתיר מציאות זו.מכיוון שאתה מנהל ולא מתחשק לי עוד חסימות, אוסיף את הייחוס
לא ברור למה אתה מתעקש לציין עניין שלא קשוריםלא דיברתי על האישיות בשם זה, אלא על ההגדרה ההלכתית של המושג (כאמור אבל בטרם ההלוויה).
ברור שלא קשור. אבל מאחר וזה מושג הלכתי לכל דבר ועניין, מצאתי לנכון בכל זאת לציין שלא מדובר בזה.
אין לי דרך לדעת מי זה שחוסם אותי כל הזמןנסיון עקיצה חביב, אך פתטי למדי. מעבר לכך שאני לא מנהל בפורום הזה אלא גולש מן המנין, מעולם לא ראית תחת ידי פעולת ניהול כלשהי שנבעה מכתיבה כזאת או אחרת במהלך דיון.
אולי - אלא שאין לי דרך לדעת מיהו החוסם הסדרתיאולי יש פה מנהל(ים?) שנוהגים כך ולא אפרט את מה שידוע לכו"ע
דווקא מצוין הסבר מפורט שמסביר בדיוק את מה ש"לא ברור" לך כביכול. אילו טרחת לקרוא, התשובה הייתה בידך. פשוט לאללה, באמתלא ברור למה אתה מתעקש לציין עניין שלא קשורים
אין לי מושג ואינני עוקב אחרי חסימות שלא קשורות לפורום שאני מנהל. דבר עם הנהלת הפורום שאתה כותב בו, לא קשור אלי.אין לי דרך לדעת מי זה שחוסם אותי כל הזמן
אתה יכול, בדיוק כמו כל גולש/ת אחר באתר, לדעת שזה מן הסתם קשור לדברים שאתה כותב, משמע להנהלת הפורום בו אתה כותב. לא מסובך במיוחדאולי - אלא שאין לי דרך לדעת מיהו החוסם הסדרתי
כנראה סוד זה שמור לבעלי סימון "מנהל" בלבד
דווקא זכור לי שעכשיו המשחק פרוץ וכל מנהל יכול לחסום איפה שהוא רוצהאתה יכול, בדיוק כמו כל גולש/ת אחר באתר, לדעת שזה מן הסתם קשור לדברים שאתה כותב, משמע להנהלת הפורום בו אתה כותב.
הזרע הקדוש...ממש כמו אצל הקתולים...ומי אמר לך שקונדום זאת לא בעיה?
ואם תבבז את הזמן באוננות - הילדים גם לא יגיעו
שערות תצמחנה על כף ידך בטרם תחזינה עיניך בגאולה...מי שרוצה להגיע לגאולה שלמה שישמור על שלושת הדברים האלה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.