שמירת שבת קודש.

נחום6

New member
שמירת שבת קודש.

קיצור הדברים מהדרשה הקודמת‎ שבת קודש זהו הבסיס והיסוד של כל היהדות. "בר נאש דקא מחלל שבתא לית ליה חולקה בעמא דישראל", אומר הזוהר הקדוש: יהודי שמחלל שבת אין לו חלק בעם ישראל. יהודי שמחלל שבת לא מצטרף למניין, אסור לו לעלות לספר תורה, מוזג את יין אסור לשתות את היין שלו יש לו דין של יין נסך כמו גוי שמזג יין.‎ "מחלליה מות יומת", אדם שמחלל שבת חייב מיתה ולא סתם מיתה, את המיתה החמורה ביותר. יש ארבע מיתות בית דין: סקילה, שריפה, הרג, חנק, אדם שמחלל שבת חייב סקילה, המיתה החמורה ביותר בארבע מיתות! אף על פי שבטלו דין ארבע מיתות, ארבע מיתות לא בטלו, אף על פי שאין סנהדרין, בית דין לא יכולים להרוג, אין בית דין שיהרוג, אבל ארבע מיתות לא בטלו. "בכל הקב"ה עושה שליחותו" כל הבריאה כולה שליחים של הבורא יתברך לפרוע מן האדם הן לטוב, הן לרע: אדם חייב סקילה נופל מן הגג, חייב שריפה נופל באש או נחש מכישו, חייב חנק טובע בנהר- "בכל הקב"ה עושה שליחותו", כל הבריאה כולה שליחים של הבורא יתברך לפרוע מן האדם הן לטוב והן לרע.‎ "בר נאש דקא מחלל שבתא לית ליה חולקה בעמא דישראל", צריכים לדעת ולהבין: יהודי שמחלל שבת חי כל יום בנס! התורה הקדושה זה כמו אש שחורה על גבי אש לבנה. כמו שאנחנו מבינים שביום כיפור אנחנו כולנו רצים לבית כנסת, יום הדין, יום החתימה מי יחיה מי ימות, צריכים לדעת כמו שכיפור כתוב בתורה הקדושה, כמו שמזוזה כתוב בתורה הקדושה, כמו שברית מילה כתוב בתורה הקדושה, אותה תורה קדושה צועקת וצווחת על שמירת שבת, על חומרה של חילול שבת! אנשים שלא יודעים מה זה חילול שבת, השם ירחם, נזהרים בכל מיני דברים: לא אוכלים חזיר, שמים מזוזה, עושים ברית מילה, ולעומת זה שבת מחללים בקלות, אבל אילו היו יודעים מה החומרה של חילול שבת היו רועדים כל השבת! היו רועדים, היו בפחד חס וחלילה לא להיכשל בחילול שבת! ‎ חובה ללמוד הלכות שבת ‎ אדם שלא לומד הלכות שבת יכול להיכשל כל שבת בחילולי שבת רבים, אפילו אדם ששומר שבת, בתוך האוכל, בזמן שהוא אוכל, יכול לחלל שבת - יש מלאכת בורר, מישהו יודע מה זה בכלל? אדם שלא לומד לא יודע מה זה, יכול בזמן האכילה לחלל שבת! יש ל"ט מלאכות בשבת, 39 מלאכות שאסורים בשבת. אדם שלא לומד הלכות שבת לא יודע בין ימינו לשמאלו, חייב ללכת לשיעורים לשמוע הלכות, לשמוע דינים, מה דיני שבת, מה מותר, מה אסור.‎ שבת קודש "כי אות היא ביני וביניכם", האות המקשרת, המחברת בין הבורא יתברך לעם ישראל. כמו הטבעת של הכלה שמראה "אני נשואה", הטבעת זה אות, סימן, "אני נשואה", כך שבת קודש זה הסימן שאנחנו קשורים, אנחנו מחוברים לבורא עולם. יהודי שמחלל שבת, כאילו הוא דומה לאותה כלה שלוקחת את הטבעת וזורקת בפנים של החתן באמצע החופה "לך, לא רוצה אותך!". אדם שמחלל שבת כביכול אומר "ריבונו של עולם, לך לא רוצה אותך, לא רוצה אתך עסק!". שבת זה הקשר הגדול "כי אות היא ביני וביניכם" המחברת בין עם ישראל לבורא יתברך.‎ בית שמחללים בו שבת פרוץ לכל סכנה! ‎ "יותר מששמרו ישראל על השבת שמרה השבת על ישראל", שבת קודש זה החומות מגן הגדולים ביותר שיש לעם ישראל, אין שמירה כמו שבת קודש. בית שמחללים בו שבת, זהו בית שפרוץ לכל סכנה!‎ החפץ חיים היה צדיק יסוד עולם, אני אקדים לדבריו סיפור על החפץ חיים: בזמנו של החפץ חיים היה יהודי עשיר גדול, היו לו מפעלים אבל כל בני ביתו היו חולים. האדם הזה היה עשיר, מלא כסף, עסקים, אבל לא דת, לא דין ולא דיין, היה עובד גם בשבתות וגם המפעלים שלו היו עובדים בשבת וכל בני ביתו חולים במחלות שונות ומשונות עד שפגש יהודי עשיר, חבר שלו, ירא שמים והתחיל לבכות לחבר שלו "מה שווה כל העושר שלי אם כל בני ביתי חולים", אמר לו "מה אתה מחכה?", אמר לו "מה יש לי כבר לעשות, הלכתי לכל הרופאים", אמר לו "יש צדיק יסוד עולם, לא רחוק ממך, החפץ חיים, למה אתה לא הולך אליו?", אמר לו "מה הוא מלאך? הוא יכול לעזור לי? מה הוא יכול לעשות?" אמר לו: "מה איכפת לך, תשמע בקולי ולך. כל העולם הולכים אליו" אמר לו "טוב, מה יש לי להפסיד...". ‎ הלך לחפץ חיים והתחיל לבכות כמו ילד שיש לו ויש לו אבל מה שווה הכל, כל משפחתו חולים במחלות שונות ומשונות, אמר לו החפץ חיים "מה אתה בא אלי? יש מישהו אחר שיברך אותך" אמר לו "כבוד הרב, אמרו לי שאתה הכי גדול, אין מישהו אחר", אמר לו "יש מישהו גדול ממני - 'לקראת שבת לכו ונלכה כי היא מקור הברכה', לך לשבת קודש שהיא תברך אותך, לך אליה!" הוסיף ואמר לו "אתה מחלל שבת! איך אתה רוצה שבני ביתך יהיו בריאים? תשמור שבת והשבת תגן שיהיה להם רפואה שלימה", אמר לו "כבוד הרב, יש לי עשרות מפעלים, איך אני יכול לסגור בשבת, איך אני יכול להפסיד כל כך הרבה כסף?" אמר לו "אם הכסף שלך יותר חשוב מהמשפחה שלך תמשיך לחלל שבת". ‎ הוא התחיל לחשוב, התחיל לבכות כמו ילד, אומר לחפץ חיים "טוב, בא לי רעיון בראש: עוד שלושים יום, זה כבר סוף השנה, אני אגמור את כל החשבונות שלי של השנה האחרונה ואני מקבל עלי לשמור אחרי זה שבת. כבוד הרב ייתן לי עוד שלושה שבתות לחלל ואני אתחיל מהשבת הרביעית לשמור שבת כדת וכדין". התחיל לבכות החפץ חיים איזה בכיות, אמר לו "אתה מבקש ממני לתת לך רשות לחלל שלושה שבתות, וכי אני בעל הבית על שבת? השבתות הן שלי? אם זה היה שלי אז זה משהו אחר, אבל זה של בורא עולם! אני כפוף לשבת כמוך בדיוק! אני יכול לתת לך רשות לחלל עוד שלושה שבתות?! האם אני בעל הבית של שבת?!". ‎ אותו עשיר ראה את החפץ חיים בוכה כאלה בכיות, התחיל גם הוא לבכות, אמר לו "כבוד הרב, סליחה שציערתי אותך, אם הייתי יודע ששבת כל כך חמורה, שאם אתה בוכה עליה אז היא כל כך חמורה, לא הייתי מעיז לחלל שבת ואני מקבל עלי מהשבת הקרובה לסגור את כל העסקים בשבת וכל מה שאני אפסיד לא איכפת לי", וכך היה וברוך השם היו לו נסים וכל המשפחה שלו, כולם חזרו לעצמם, התרפאו. זה היה החפץ חיים, קודש הקודשים. ‎

nehud

New member
שמירת שבת היא בפנמיות של האדם

כל ההפחדות וסיפורי האימה אין להם מקום לאדם הרוצה להיות בדרכו של האלוהים. האם אתה באמת מאמין שהדרך לאלוהים היא כאשר אתה עסוק בלבדוק אלו חוקים אתה עושה ולא עושה או מהתנהלות פנימית טבעית "צדיק" אהוד

GirlFromHell

New member
כל רגע הוא קדוש

אין רגע יותר טוב ממשנהו. אין רגע יותר טוב ויותר קדוש מההווה. אין שום סיבה להאמין בכך שיום אחד יותר קדוש ממשנהו. ואין שום סיבה לקיים חוקים שאינכם מאמינים בהם ו/או מסכימים איתם.

גריני

New member
על דת ורוחניות

הדת צמחה, לדעתי, מתוך הרוחניות ויש אמנם נקודות-מגע לא מעטות בין 2 ה"זרמים" האלה. אבל - בעוד שרוחניות מעודדת את הבנאדם למצוא את האמת הפנימית שלו, למצוא את הדרך האישית הנכונה עבורו, וכמו כן מעודדת למצוא את הדרך לאהבה - שהיא הפוכה מדרך הפחד - הרי שהדת כופה על אנשים דרך מסויימת בה הם חייבים ללכת, בין אם זה מתאים להם או לא! בנוסף לכך - הכלי העיקרי של הדת הינו הפחד. ההודעה שלך כ"כ מלאה בהפחדות, באיומים... חבל... יש גם דרך אחרת! ניסים קורים גם למי שהולך בדרך שאיננה רצופה באיסורים, בחובות ובאיומים בעונשים מסוג זה או אחר. אהבת החיים, הנאה מהחיים - זה לא דברים אסורים, ואלוהים בעיני הוא אהבה ולא פחד

למעלה