שמירת שמנים אתריים ושמני נשא

נורקס

New member
שמירת שמנים אתריים ושמני נשא

איך אתם שומרים על השמנים שלכם? השאלה היא גם לגבי שמנים אתריים וגם לגבי שמני נשא. אני שומרת את השמנים האתריים בקופסאת עץ סגורה עם מכסה ושמה את הקופסא בארון. מלבד השמנים ממשפחת ההדרים ועשבי התיבול שאותם אני שומרת בקופסת פלסטיק סגורה במקרר. לגבי שמני הנשא, אני שומרת את כולם במקרר, מלבד השמנים שמתגבשים במקרר (חוחובה,קלנדולה,שומשום למשל) שמהם אני מעבירה כמות קטנה (של 100 מ"ל) לבקבוק שאותו אני מאחסנת בארון בעוד שאת שאר הבקבוק הגדול עם השמן אני שומרת במקרר. האם אני שומרת נכון על השמנים שלי? הערות והארות יתקבלו בברכה. תודה

נורקס

New member
ומוסיפה עוד שאלה....

איך אתם מסדרים את השמנים האתריים כדי שיהיו ניתנים לשליפה בקלות מבלי לשלוף כל בקבוק כדי לקרוא מה רשום עליו? אני עשיתי מדבקות קטנות על המכסים וסידרתי לפי הא'-ב' אבל בכל הזמנה (פחות או יותר) הסדר מתבלגן לי אז יש למישהו אולי רעיון יותר מקורי? שוב תודה

0 אור 0

New member
אצלי יש כלל שתמיד עובד

השמן שאני צריכה תמיד יהיה בבקבוק האחרון שאני אבדוק ... (במקרה יותר קיצוני - זה בדיוק הבקבוקון שלקחתי למקלחת לפני יומיים כי הייתי צריכה לארגן משהו לעצמי, אז הוא בכלל לא במגירה עם שאר השמנים)

מצטערת אבל אצלי לא ../images/Emo13.gif

כל בקבוק שיוצא מהמדף, חוזר לאותו מקום בדיוק. גם כי אני חולת סדר וגם כי בעבודה הזו אם אחזיר בקבוקון למקום הלא נכון זה יכול להיות מסוכן.... לגבי שאלותייך על אחסון. דעתי האישית היא שאין צורך להגן עליהם יותר מדי... (קופסאת עץ ?)
שמנים אתריים מגיעים מראש בבקבוק כהה, את המדפי שמנים מכסה וילון, והתריס בחדר העבודה מוגף לחצי כדי שהשמש לא תשלח קרניה בדיוק על הבקבוקים. את כל שמני הנשא אני מחזיקה בחוץ, מוסיפה לכולם ויטמין E טהור, גם בכדי שלא יתחמצנו מהם וגם מעשיר אותם. הכי חשוב, שלא תהייה שמש ישירה על השמנים ושהמקום יהיה מעט מאוורר. טיפ : עדיף שתחזיקי כמות קטנה במלאי ותסיימי אותה מאשר כמות גדולה שתתחמצן ותזרקי לפח. מקווה שעזרתי קצת
הילה

נורקס

New member
קודם כל תודה על הטיפים

לא הבנתי מה כ"כ מסוכן בלא להחזיר בקבוק למקום? הרי בכל מקרה את מסתכלת על השם של השמן לפני שאת משתמשת בו, לא? מה רע בקופסאת עץ?? היא פשוט מתאימה לי בדיוק לגובה של הבקבוקונים ואפשר לסגור את המכסה. ככה כשאני עובדת, אני מוציאה לשולחן את הקופסא עם כל השמנים ביחד ולא צריכה כל שניה ללכת לארון. מבחינת כמויות , לא מחזיקה כמויות גדולות מידי. בשמנים היותר "שימושיים" יש בקבוק אחד פתוח בשימוש ובקבוק נוסף סגור. ובשמנים הפחות שימושיים יש רק את הבקבוק שבשימוש.

ברור

שאני מסתכלת... אבל לפעמים חוסר זהירות קטנטן יכול להיות מסוכן. זה תקף בעיקר כשעוד מישהו עובד איתך ולא כשעובדים לבד. לגבי קופסאת עץ, זה ממש לא רע, הלואי שיכולתי לשים את כל השמנים שלי בתוך קופסא... אני ניגשת למדפי העבודה שלי בכל פעם כי יש לא מעט... (חשבתי שאת צריכה לקום כל פעם לפתוח את הקופסא ולהוציא ממנה את מה שאת צריכה ואז להחזיר
). עבודה נעימה
הילה

Negyot

New member
שיטת סידור שמנים :)

הי נורית מכיוון שגם אני חולת סדר כמו הילה שכתבה ובטח כמו עוד כמה אנשים בעולם, אני לא יכולה שהשמנים יתבלגנו לי.. ולכן, בנוסף לסידור לפי א"ב, קניתי קופסא מחולקת לתאים (יש כאלה בכל חנויות החרוזים, ב"כתר", אפילו בהום סנטר) והורדתי להן את המכסה, כך שנשארו רק התאים. שמתי 2 קופסאות כאלה בתוך מגרה וסידרתי בהן את השמנים לפי הסדר (נכנסים 2 בקבוקי 10CC בכל תא). השמנים תמיד נשארים באותו סדר, אין בעיה לשלוף אותם גם באמצע טיפול, או בדיוק באמצע הכנת שמן כשמשהו אחד חסר לך... (אף כמה זה מעצבן לא למצוא). תוך שבוע את כבר יודעת את הסדר בעל-פה ואז זה בכלל קל מאד. נסי ותהני :) חוצמיזה, אני קוראת קבוע את הפורום, פחות משתתפת אבל נהנית לראות את הפיתוח, את כל המטפלים והמתעניינים שהצטרפו ומשקיעים מזמנם היקר וכלכך תורמים לתחום החשוב שלנו... אז בהזדמנות זו.. תודה! יום נהדר... עטר

למעלה