שמישהו יסביר לי משהו..

שמישהו יסביר לי משהו..

למה אני צריכה להתגייס? כי אני באמת לא מבינה את זה. חובה? שום דבר לא חובה, לנשים קל מאוד לצאת מהגוף הזה. תרומה למדינה? לא מאמינה בתרומה למשהו שלא תורם לי ועוזר לי, וסתם מתעקש לעשות לי רע. חוויות שאני ארכוש? חוויות רוכשים בכל מקום. אנשים חדשים שאפגוש ואכיר? כנ"ל. שמישהו יסביר לי את האטימות הבירוקרטית בצהל. שמישהו יסביר לי למה צהל מעדיף לבזבז כסף על מישהי שמודיעה לו בקול גאון שהיא לא תתפנה? למה צהל מכריח אותי להיות בתפקיד שאני לא רוצה, לא אעשה בצורה טובה ובכלל, אני לא אתפנה אליו? למה אני צריכה להגיע עד לדרגים גבוהים, כדי לשמוע את הזלזול בקול שלהם, שהם מדברים עם פישרים קטנים ותו לא? למה אני צריכה לשבור את הראש יום לפני בגרות בהסטוריה כי הצבא מחליט למרר לי את החיים? בירוקרטיה אטומה וטיפשית למדינה עלובה. אני באמת חושבת שהערבים ינהלו את המדינה הזו בצורה נורמלית יותר. חייבת לעוף מהמדינה הזו כבר. (זו סתם פריקת מתחים, אז אם פגעתי במישהו-
)

כי אם לא את

ולא אני ולא ההוא ולא ההיא לא ישאר לנו צבא ואני מאמין שאל אף היתירות שקיימת בצבא שלנו , כל בורג קטן חשוב ומשפיע ואם יקרה הנורא מכל והצבא שלנו יחדל לתפקד ואז מה יהיה על החלום של אבות אבותינו - להיות עם חופשי בארצינו? ומה טיב מותם של כל אותם אנשים שמתו בגלות עם החלום לשוב וליישב את ארץ ישראל? יפעתוס, אני יודע שלפעמים הבירוקרטיה נראית דרקונית והמון מקרים שאני יודע שהצבא אטום וקשה עורף הכל בגלל אנשים קטנים שמקבלים לעיתים יותר מידי כוח לידיים השתדלי לפרוח בכל מקום שתגיעי אליו פרח יפה כמוך יכול להאיר גם את המקומות החשוכים ביותר ולסיום אני חייב לכתוב את המשפט
אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת

את לא רצינית, נכון?

את צריכה להתגייס כי בינתיים זה החוק, למרות שכמו שאת יודעת הוא מאוד גמיש במיוחד לבנות. את לא מבינה את החוק? אין דבר. אי הבנת החוק או אי ידיעתו לא פוטרת אותך ממילויו. לא רק החוק הזה, אגב. את לא מאמינה בתרומה אם את לא רואה מה זה תורם לך באופן ישיר ומיידי? חבל. אין לי מה להגיד מעבר לזה. אולי יום אחד כן תלמדי לראות תרומה בדברים שלא קשורים באופן מיידי לצרכים שלך ולרצונות שלך... ואולי לא, אין לדעת. אטימות בירוקרטית היא לא נחלתו של צה"ל. אם רק צה"ל לא ברור לך יהיה לך מאוד קל בחיים. אטימות בירוקרטית קיימת בכל מקום בו יש בירוקרטיה. נקודה. חכי חכי עד שתצטרכי את ביטוח לאומי, או את לשכת התעסוקה או אפילו את קופת חולים למקרה שלא נופל ישר אל הרובריקה הנכונה וחורג קצת. הצבא לא החליט למרר לך את החיים. את לא עד כדי כך מעניינת אותו (ראי את תלונתך שתי שורות למעלה על אטימות). קל מאוד להפיל הכל על "המדינה" - ולשכוח שגם את המדינה הזו. ואם תלכי מפה, המדינה תמשיך בלעדייך ואת תצטרכי להתמודד עם אטימות בירוקרטית בשפה אחרת, עם חוקים שברורים לך עוד פחות. באנגלית אומרים "careful of what you wish for". צודקים.

תראי,

הכל טוב ויפה ונכון, אבל זה לא גורם לי לרצות להתגייס יותר לתפקיד שמנסים להפיל עלי. אני לא צריכה להבין את החוק, כדי לדעת שאני לא רוצה להוות חלק ממנו, במיוחד כשהוא לא לטובתי, ודי דופק אותי. תגייסי אדם עיוור לצבא ותתני לו רובה, תני לנער שחונך בבית על ערכים ימנים קיצוניים טנק, ושיכנס לרצועה, או שפשוט תתני לי את התפקיד שרוצים לייעד לי. ההערה בקשר לתרומה הייתה במקרה הספציפי הזה, כי אני לא מבינה איך רוצים לגייס אותי לתפקיד מסוים [שלא תהיה לי בו כלל מוטיבציה] שבו אני אמורה להנחיל מוטיבציה באחרים. לא רואה איך זה יתרום לצבא [הם יבזבזו כסף- אחרי הכל, אני ככל הנראה לא אעשה את התפקיד על הצד הטוב ביותר], לא רואה איך זה יתרום לי [אני אסתובב עם פרצוף תשעה באב במשך שנתיים- שמבחינתי, הן יעברו בסופו של דבר]- ביקשתי שמישהו יאיר את עיניי [או יעזור ויעודד, לצורך העניין]. אני יודעת שבהמון מוסדות יש בירוקרטיה, אני רק בת 18, אני תקועה בנתיים עם הבירוקרטיה הצבאית בלבד. אין לי שום ויכוח איתך, יש לי ויכוח עם הצבא. אם השורה התחתונה שלהם היא "ידעת שיש סיכוי שידפקו אותך, עכשיו תדפקי" אז אני אוכל להחזיר באותה גישה ילדותית ולהגיד "תנו לי רובה ותראו מה הסיכוי כרגע". סתם פרקתי מתחים.

lollapalooza

New member
יפעתוס,

תראי מותק, יש לך שתי דרכים לקחת את זה. או באמת לבוא בגישה שזה לא התפקיד בשבילך ולעשות פרצוף ולסבול במשך שנתיים- שמזה את, ורק את, תידפקי- לא אף אחד אחר. את לא תתנקמי בצה"ל בזה שלא תהיי חיילת טובה או שלא תעשי את התפקיד שלך כמו שצריך. הדרך השניה היא לקחת את המצב הזה, שהוא אמנם שיא המבאס, ולנסות לגרום לעצמך להעביר את השנתיים האלה כמה שיותר בכיף. ולא בשביל אף אחד חוץ ממך. את באמת רוצה לסבול
את הרי לא דופקת אף אחד חוץ מעצמך, וחבל, כי אלה שנתיים מהחיים שלך. ונכון שזה לא דומה בכלל ולא מעודד, אבל בשנה הראשונה שלי בשירות הלאומי, גם אני נתקעתי בתפקיד שלא רציתי ובמקום שלא רציתי, מחוסר ברירה, והייתי בטוחה שהולך להיות מגעיל ושאני אסבול כל השנה, ובסוף הייתה לי השנה הכי טובה בחיים שלי. פגשתי חברות מדהימות ואנשים נהדרים, והיה לי ממש טוב. אני לא אומרת שבהכרח גם לך יהיה טוב, אבל הכל יכול לקרות. וחוץ מזה- יפעתוס במדים
|כוסית| אל תוותרי.

תלוי מאיה את מבקש את התשובה

ואני מניח שאת יודעת שכל אחד עושה זאת מהסיבה המוצדקת שלו. את יודעת שצריך אנשים בצבא וזאת באופן פרדוקסאלי לזה שהצבא פוגע, מכאיב, משעבד, לוחץ, חונק ומבטל ממך הרבה (לפעמים הכל). השורה התחתונה היא, שאם תרצי, תוכלי שלא לשרת בצבא בלי שזה ירשם לך בשום מקום. שאלה היא מה את חושב שנכון.

A N I g M A

New member
מיי לאב../images/Emo23.gif,

אני לא חושבת שאני יכולה להגיד משהו שיסתור את הדברים שלך. את ממש צודקת. אבל בכל זאת. אני חושבת שתרומה למדינה זה דבר חשוב, ומשהו שהוא באמת חובה. את זוכרת שלפני הרבה שנים אנשים נלחמו פה? זה היה בשביל שאנחנו נגור כאן (נגור בשקט, אבל זה לא עבד
). אז תגידי לי עכשיו שאת לא עוזרת כי את לא לוחמת? כל אחד עוזר איך שהוא יכול. אני לא בטוחה מה את הולכת לעשות בצבא, אבל כל חייל עושה משהו, גם אם זה משהו קטן. ככה פועלת מערכת (או התאגדות נגד הנוער?
). שיו, ממתי הפכתי למנהיגת מסע ההסברה של צה"ל?
רק שתדעי, שרוב האנשים שמתגייסים לצה"ל לא מקבלים את מה שהם רצו (אהמ), הם מתפשרים. אז לאדעת מה עוד להגיד. שיהיה לך בהצלחה, ואם את צריכה לפרוק עוד מתחים או משו, אני כאן
ץ

Neta558

New member
את לא ../images/Emo11.gif

אבל מה שאני הבנתי מההודעה שלך, זה שאת רוצה.

את לא צריכה. נקודה.

יש חוק, ויש גם פטורים על פי חוק, והדרך שלך לפטור, אם את באמת מאוד לא רוצה, תהיה קצרה מאוד. עלי. השאלה היא אם את באמת רוצה שלא להתגייס (אם זה המצב, קדימה) או שלא ממש, ואת רוצה שבעיות שיש לך עם הצבא תפתרנה. רוצה לספר מהן בשביל שאוכל לנסות לעזור קונקרטית?

Dizen

New member
../images/Emo24.gif

אגיד גם לך את המשפט הקבוע בפורום שלי: צה"ל הוא מערכת גדולה, מסורבלת, אטומה ובירוקרטית. אשמח אם תספרי לי מה קורה ביותר פרטים, אולי אוכל לעזור
אל תתני להם לשבור אותך

למעלה