שמישהו יעזור לי! אני בצרות!

שמישהו יעזור לי! אני בצרות!

אז ככה קוראים לי שי ואני בן 17 יש לי שרת פרטי באינטרנט ובעבר מכרתי איכסון היה אתר אחד, שנתתי לו איכסון בחינם,,, לא חתמנו על שום חוזה או משהו לאחר חודש בערך זאתי שנתתי לה איכסון אמרה לי שהיא נורא רוצה את הכתובת camila.co.il כי האתר שלה על קמילה ומישהו רוצה לקנות את הכתובת הזאתי ולפתוח אתר מתחרה לא היתה לי בעיה.. קניתי לה את הכתובת, לפני שבוע בערך רבתי איתה.. והחלטתי שאני לוקח לה את האיכסון ואת הכתובת... היא התעצבנה והלכה לעורך דין... והוא שלח לי עכשיו מכתב הביתה וכל מה שרשום שם זה ש טויות! חצי מהסעיפים בכלל לא נכונים... מה אני אמור לעשות בעניין??

האמת שאין לי מושג

ממש לא הבנתי מה הוא רצה לפי מה שהבנתי הוא אומר שאסור לי לפתוח אתר בכתובת הזאתי.. camila.co.il בתאריך שהחלטתי לפתוח אבל למה שאני לא יפתח? הדומיין שלי! אני קניתי אותו, לא היה לי שום התחייבות אליהם... לא חתמתי איתן על כלום ואני לא חייב להן כלום

שאלתך לא ברורה

ואחרי התשובה לוואלה 69, זה נהיה עוד פחות ברור. אני לא הבנתי מה עורך הדין דורש ממך. היות ואתה בן 17, לא ניתן לתבוע אותך בבית משפט אלא באמצעות הורייך. אנא הפנה את מכתב עורך הדין להורייך.

אז ככה....הנה שוב רק יותר ברור

ההורים שלי קיבלו מכתב (שמופנה לאבא שלי) בקשר אליי ובקשר למה שקרה מה שקרה פשוט שאני הבאתי לפני חצי שנה לכמה ילדות דומיין לאתר שלהן בתמורה לפרסום בו... לא ממש החלטנו מה יהיה ומה התמורה שלי, אבל הודעתי להן שבעיקרון מה שאני רוצה בתמורה זה פרסומות באתר שלהן... אז הדומיין שהבאתי להן רשום על שמי אבל את האתר הן בנו, אני עזרתי מדי פעם בבניה ועם כמה מערכות אבל את רוב האתר הן בנו והחומר בו שלהן הן רצו לעזוב את השרת שלי ולעבור לחברה אחרת ולנפנף אותי, להעיף אותי, אבל הן שכחו שהדומיין שייך לי... ושאם הדומיין שלי הן לא יכולות לקחת אותו והן בכל זאת רוצות את הדומיין... אבל אני לא רוצה למכור להן! ואני כבר מצרף את המכתב שקיבלתי...

helpmeasp1

New member
אין כאן בכלל חומר למחשבה !

אני אמנם לא הכי בקטע ( בכל זאת אני סך הכל בן 15.5 ) אבל יש לי ידע נרחב בנושא ! אני קובע בוודאות שהן יכולות לקפוץ ! אתה רכשת את הדומיין והוא שייך לך ! אדרבא, תן להן לתבוע אותך ואז תגיש תביעה שכנגד ותראה להן "מאיפה משתין הדג..." הדומיין בבעלותך, אתה רכשת אותו עבוריהן ביודעין, הן לא שילמו עליו בהתחלה אז שילכו לחפש... ואחי, ממש אין לך ממה לחשוש, אפילו אל תטרח ותלך לעו"ד כי זה סתם הוצאות, כל עו"ד שילכו אליו ילגלג עליהן יאללה אחי בהצלחה

Ncoder

New member
לדעתי אם לא חתמת עם הבנות ...

על שום הסכם חוץ מהסכם בעל פה אז לפי מה שאתה אומר באמת אין להן עילה לתביעה, ככל הנראה הבנות רוצות את האתר לעצמן מבלי לפרסם את הפרסומים שלך . האם הבנות שילמו תמורת האיכסון? האם הבנות שילמו תמורת הדומיין כל שנה (או שנתיים)? לדעתי אתה צריך להסיר דאגה מראשך. אך דבר אחד מפריע לי זה למה הבנות טרחו כל כך ושלחו לך עורך דין עם מכתב וכל זה ? הייתכן שאתה מחסיר פרט חשוב ? ועוד שאלה: למה שלא תמכור להן את הדומיין? אתה לא מעוניין בהצעה שהן נתנו לך או מה ?

r e b e l d e s

New member
תגובה

תראה הבנות רוצות להילחם על הדומיין... הן השקיעה שנה שלמה באתר הזה והשקיעו את הנשמה שלהן באתר והאתר גדל ונהיה ממש גדול, יש בו כיום בין 10 ל15 אלף מבקרים שונים ביום הבנות לא שילמו לי אפילו שקל על האיכסון או הדומיין ולשלם לעורך דין בשבילהן זה לא בעיה (ממש אבל ממש לא חסר להן כסף) ולמה שאני לא ימכור את הדומיין? זה פשוט לא משתלם לי... אמרתי להן שאני לא מוכר אותו בפחות מ10 אלף שקל והן לא רצו אני מעדיף לפתוח שם אתר ולשים פרסומות ואז מרוויח ממנו... כל התכנון שלי מההתחלה היה פה רווח כספי

לדעתי, האישית, אין לך שום קייס פה

קנית את הדומיין - נכון - אתה שילמת. אבל קנית אותו בשבילן אם הן לא היו מבקשות לא היית קונה אותו. (ויקשה עליך להוכיח בבית משפט שכן - למעשה די בלתי אפשרי אחרת היית קונה אותו בלי קשר לבנות) הבנות עם או בלי חוזה חתום איתך בנו אתר על הדומיין הזה. הדומיין הזה, יחד עם האתר הזה, הוא קניין רוחני שלהן. הדבר היחידי שאתה יכול לעשות, זה לדרוש את כמה שהדומיין עלה לך. אפילו דמי שימוש בקו האינטרנט אתה לא יכול לדרוש - כי אמרת בעצמך שלא רצית לקחת מהן כסף אלא רק פירסום. אגב, זה לא מתיישב טוב עם זה שאתה רוצה 10,000 שקל על הדומיין. זה עשיית עושר - ואתה לא רוצה שהבית משפט הנכבד יחשוב לרגע שאתה מנסה לסחוט אותן. דבר אחד בטוח. אתה לא יכול לחטוף אתר אינטרנט, גם אם הוא נמצא בבעלותך (הדומיין) ברגע שיש שם אתר אינטרנט פעיל, אתה לא יכול לחטוף אותו במיוחד כאשר הבנות פשוט רוצות לעבור ספק- וסיבותיהן עימן. אגב, אם הייתי העו"ד הנכבד הייתי גם מכניס לתביעה נגדך אלמנט של כל יום בו האתר לא מוחזר לקדמותו. אבל זה עניין שלו. שוב, זו דעתי האישית. אני לא משפטן אבל אני כן מסתובב באינטרנט מאז 1994 וראיתי דבר או שניים.

mosHikoLe

New member
איזה שטויות אתה מדבר../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הבנות ביקשו ממנו לרכוש את הדומיין, וכן הוא רכש! זאת כבר הבעיה שלהן שהן נפלו עליו, אבל הוא זה ששילם, הן היו יכולות לקנות את הדומיין בעצמן, אך לא, אז שישאו בתוצאות ושלא יתלוננו.

אגב, הסכם בעל-פה תקף לא פחות מבכתב.

רק שבע"פ קשה יותר להוכיח. מה שכן, הבחור כתב בעצמו כאן - הסיכום היה שהן שמות פירסום שלו באתר שלהן. לא היה שום סיכום על תקופה, או על כל דבר אחר. (אלא אם לא סיפר לנו)

r e b e l d e s

New member
ושאלה שהכי חשוב לי לדעת......

בעבר הן בנו את האתר הזה... בכתובת camila.co.il עכשיו כשרבנו אני העפתי אותן, ואני פותח שם אתר אחר, באותה כתובת זה הרי מותר לי... הדומיין שייך לי ורשום על שמי אז השאלה שלי היא כזאת מותר לי להשתמש בחומר שהיה שלהן? נגיד אם היו באתר שלהן תמונות, ועל התמונות הן רשמו camila.co.il אז מותר לי גם לשים את זה באתר? הזכויות על התמונה שייכות להן? או שהן שייכות לאתר camila.co.il?

בפירוש - לא.

אסור לך להשתמש בשום חומר, גם לא באתר אחר שתפתח בנושא. (כמובן, אם זה חומר שנמצא בחופשיות באינטרנט אז כן. אבל אסור לך להפר זכויות יוצרים - ועל עיצוב אתר אינטרנט יש זכויות יוצרים...) בכל מקרה, אני ממליץ לך בחום רב מאוד להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בנושא לפני שאתה עושה צעד נוסף כלשהו.

mosHikoLe

New member
הוא אמר כבר../images/Emo70.gif

הם לא חתמו על חוזה, לא עשו שום דבר, בטח ובטח שלא רכשו זכויות יוצרים! זהו אתר חובבני, לא רישמי ולא נעליים.

../images/Emo52.gif אני יכול להתערב בדיון?

זה פורום משפטי בו נידונות שאלות משפטיות, וכפועל יוצא מזה: א' למרות בקשתי, לא הונחה כאן תשתית עובדתית מספיק ברורה ועד היום לא ידוע לנו מה דרישות הצד שכנגד ומה טענותיו ולכן עם כל הצער, אי אפשר לתת תשובה עניינית. ב' הועלו כאן כמה דעות שחלקן מבוססות וחלקן חסרות שחר, למרות שנאמרו בנחרצות. ג' ממה ששמענו עד היום, ניתן לסכם כמה דברים: 1) היה לטענתו הסכם בעל פה, של קניית שם מתחם ואירוח בשרת כנגד פירסום. לפי אותה טענה ההסכם הופר, לפיכך הצד הנפגע זכאי לסעדים משפטיים שעוד לא ברור מהם וחלקם בשיקול דעת בית המשפט. 2) מי שבנה אתר יש לו ככלל זכויות יוצרים באתר, מי שמארח איננו זכאי לקחת את הזכויות לעצמו, להמחשה, אם כתבתי ספר ואתה למשל בעל בית דפוס, ועשינו הסכם שאתה מדפיס לי את הספר, ואני לא שילמתי לך את עלות ההדפסה, זה נותן לך זכות לקבל את הכסף המגיע לך, ואם יש בידך עותקים של הספר, יש לך זכות לעקב אותם בידיך, אך זה לא הופך אותך לבעל זכות יוצרים בספר. יש מקום ןלציין כי אתרים של מעריצים מהסוג שאני מבין שמדובר כאן, מכילים הרבה פעמים יצירות (תמונות, סרטים) שהזכויות בהם הם בכלל של מישהו אחר והם הוכנסו לאתר תוך הפרת זכויות יוצרים מבצעים ומפיצים. 3) הסכם בעל פה הוא הסכם והוא מחייב את הצדדים, רק שבהיותו בעל פה, ברגע שהצדדים לא מסכימים מהו תוכנו של ההסכם, יש קושי להוכיח אותו. 4) אמנם הכלל הוא כי מי שרוכש שם מתחם, הוא בעל הזכות בו, אך לדבר הזה יש גם חריגים, אותם פירטתי כאן כמה וכמה פעמים בעבר. כאשר מישהו רוכש שם מתחם ששמו זהה או דומה עד כדי להטעות לשם של עסק או אולי אדם אחר והכוונה של הרכישה זה לעשות רווח כספי מנכסיו של מישהו אחר. ~~~~ מן הראוי לקחת בחשבון שלא שמענו את הצד שכנגד ובטח גם להן יש טענות.

אולי בחרתי בתחום עיסוק לא נכון ../images/Emo13.gif

אני במחשבים :) נו, שוין .. אולי מתישהו ניקח קורסים מעניינים בחוק ומשפט. (או תואר שלם בנושא ? ימים יגידו ...) :)

למעלה