שמישהו יעזור לי בבקשה...

Niki62

New member
שמישהו יעזור לי בבקשה...

כבר 3 חודשים אני עם שלשול או עצירות. יום שלשול, יום עצירות, יום יציאה רגילה... זה לא הולך בסבבים, אבל ככה פחות או יותר עוברים עליי השבועות האחרונים.
כבר 3 חודשים אני לא נוגעת בשוקולד, מוצרי חלב ולחם... כדי לנסות לראות ממה זה נגרם.
אני אוכלת בריא יחסית, הרבה ירקות ואוכל מבושל.
אני מתעמלת באופן קבוע פעמיים-שלוש בשבוע. באופן כללי אני מנסה לחיות אורח חיים בריא.
נראה לי שאני רגישה למשהו שאני אוכלת, וכל שבוע מחדש אני עושה ניסויים על עצמי - ולא מוצאת את הסיבה.
בדיקות דם לא גילו לי שום דבר.
איך אני יכולה לעזור לעצמי למצוא מה הדבר שמשפיע על מערכת העיכול שלי?
*לפני כן היציאות שלי היו מושלמות ומעולם לא היו לי בעיות במערכת העיכול.

im here7

New member
קודם כל תודי על כך שלפחות יש לך יום שלשול.

כי אצלי זה רק עצירויות וזה דופק את כל התפקוד. היתי מתה שיהיה לי יום שלשול גם, להשתחרר לפחות.
שנית, זה נשמע כמו מעי רגיז, שיצא מאיזון בגלל סיבות כמו משהו שהכניס אותך למתח לאחרונה, או אולי מקום שהתחלת לאכול בו. תחשבי עם עצמך מה מזה קרה אצלך ושינה לך הסדרים.

לגבי השלשול כולי קנאה, ויסכימו איתי כל הבנות שסטובלות מעצירות..

אמ..

את יכולה לנסות את דיאטת האורז.
שבוע ראשון את אוכלת רק אורז (פריכיות אורז שיש בהן רק אורז גם טוב).
שבוע שני את מתחילה להוסיף. אם זה מתחיל שוב, את בודקת מה התוספת האחרונה ומסירה אותה עד שאת מוצאת תשובה.
&nbsp
תשימי לב שבעיות במערכת העיכול לפעמים קשורות לסטרס...

0 אור 0

New member
אולי חסר לך השוקולד ?

ברצינות,
אם התחיל לפני 3 חודשים, אז צריך לנסות לשחזר מה קרה בתקופה הזאת: האם משהו השתנה בתזונה, בחיים, בעבודה, בתוספים ,תרופות, סביבת הבית, המקום בו את קונה ירקות ...
במקביל, צריך לדעת שלא כל מה שנחשב תזונה בריאה , זה באמת בריא - שווה להתאים את התזונה באמצעות נטורופתית,
יתכן שהפלורה הטבעית במעיים נפגעה כתוצאה מאיזשהו ארוע תרופתי אז כדאי לקחת פרוביוטיקה חזקה לפחות לשבועיים (לא צריך יותר מחודש , פשוט מיותר)
להסיר את כל המתועשים ומזוקקים מהתזונה, ואז להתחיל לבדוק מהמזונות הבריאים למה את רגישה
אפשרות אחת הא לעשות דיאטת אלימינציה - את עוברת למזון הכי פשוט ובסיסי שעושה לך טוב (יכול להיות אורז או ירקות הכי פשוטים כמו תפוח אדמה וקישור), אוכלת כמה ימים עד שהמערכת מסתדרת ואז כל פעם מוסיפה רק מרכיב אחר נוסף ובודקת אם הרגישות במערכת העיכול חוזרת. שימי לב שיכול להיות מזון שלבד הוא בסדר , אבל הצירוף עם משהו אחר עושה לך רע.
אפשרות שניה היא יומן תזונה - פשוט לרשום כל דבר שנכנס לפה (גם שתיה), ואיך הרגשת באותו יום. מהיומן הזה סיכוי גבוה שתראי תבנית בין מה שאכלת לבין העצירות/שלשול של אותו היום או למחרת
&nbsp
&nbsp

למה שינית את התזונה אם העיכול היה תקין?

יתכן והשנוי היה מהיר מידי והגוף נכנס ללחץ ...
גם מעבר לאוכל בריא עשוי לקחת זמן עד שהגוף יתרגל. (ו"בריא" הוא מאוד סוביקטיבי. מכירה מישהי ששנים סבלה עד שגילתה שאורז עושה לה רע).

מהכיוון התזונתי אפשר כל שבוע לנסות משהו אחר- שינוי מהיר מידי עבור הגוף ויתכן שצריך יותר זמן. אפשר לנסות תפריט מצומצם ולאט להוסיף.
יתכן גם שהאוכל ה"בריא" הזה אינו מספיק מאוזן/מתאים לך. (אפשר גם ללכת לייעוץ)

בפן הרגשי- לבדוק האם השינוי הזה באמת נכון לך או גורר מתח/קיים מתח אחר בחייך מאז.

יעל ND

New member
ל-Niki62

אם הבנתי אותך נכון, הבעיה לא חלה לאחר שינוי כלשהו בתזונה. אם כן, לא חושבת שמדובר כאן ברגישות למזון.
לא חושבת שנוכל לאבחן אותך דרך האינטרנט. אני ממליצה לך לא להפוך את עצמך לשפן ניסויים, אלא לפנות לרופא גסטרו לאבחון.

hal767

New member
אינני מכיר אותך ואת בעייתך, ולכן אינני מייעץ דבר.

התופעה המתוארת בשאלה מוכרת לי ממספר מטופלים מהעבר.
הנכון הוא לעבור תשאול מפורט ממטפל שמבין בנושא, ורק אז ניתן להגיע למימצאים.
השלב הבא הוא להתאים דרך. בוודאי שחלק מהדרך קשור לתזונה, אבל יתכן שתידרש התייחסות לתחומים נוספים הקשורים לאורח חייך, מצב נפשי, מצבך הבריאותי בעבר ובהווה, צריכת תרופות ותוספים ועוד.
אינני חושב שבמסגרת פורום כזה ניתן להמליץ על טיפול שורשי כלשהו, ואני בדעה שזה לא נכון לייעץ לאדם שאין מכירים.

למעלה