שמישהו יתכבד ויסביר בבקשה,

lets go

New member
שמישהו יתכבד ויסביר בבקשה,

מה מביא פורום עם אנשים רציניים, (טוב, לפחות חלק...) להאמין שיש עבמי``ם וחייזרים? כל ``ההוכחות`` לכך שראיתי עד היום, יכולות להיות מוסברות באחת משלושת הצורות הבאות, א. תופעות מטאורולוגיות. ב. כלי טיס צבאיים סודיים. ג. אממ.. פשוט, שקר. (עיבוד תמונה וכדומה). אני מחפש הוכחה שלא יכולה להיכנס לשלוש הקטגוריות הנ``ל, יש לכם בשבילי? (למשל מחקר מדעי מוסמך, או תמונה שאושרה כאמיתית ולא ערוכה, ע``י מומחים לצילום) ואגב, עושה רושם שכל אדם המכבד את עצמו בפורום הזה, ראה פעם איזה עב``ם, איך זה שאני לא ראיתי אף פעם דבר כזה?

aok

New member
תגובתי

אני אישית מעולם לא נתקלתי בעב"ם, חייזר או משהו דומה ואני כבר חי קרוב ל-30 שנה. עם זאת, החשיבה של ציבור הספקנים שיוצאת מנקודת הנחה שלא יתכן שקיימת תרבות נוספת מלבד המין האנושי איפשהו בין יתר מליארדי הפלנטות הקיימות, נשמעת לי אינפנטילית (ואם יורשה לי גם אתנופוצנטרית עד כדי גיחוך). ממצאים הסטוריים רבים מוכיחים השכם וערב שמשהו קרה כאן בעבר הרחוק, בעבר הפחות רחוק וכנראה גם בימינו אנו. היריעה קצרה מלהרחיב, אך מומלץ בחום לעיין בהסטוריה של הפורום (לפחות בחלק ממנה) וכן בכתבותיהם של חנן וגילי ב-NRG, שתעזורנה לך לקבל את המידע הדרוש לך מבלי לקרוא אינציקלופדיות. מחקר מדעי מוסמך לא יאשר טענה כזו כי המדענים פחדנים או שקרנים, או פבסדו-מדענים. 1. פחדנים, על שום שאין להם את האומץ להניף את נס המהפכה המחשבתית ולהיות אוואנגרדים בקרב הציבור שלהם, בעיקר מתוך החשש שהם ייחשבו כאאוטסיידרים במגדל השן. 2. שקרנים, אלו שיודעים כנראה, פשוט עובדים עבור הרשויות ומפחדים ליידע את הציבור בנוגע למה שהם יודעים (טוב, בכל זאת, מה זו משכורת לעומת הדבר הכי חשוב שעשוי לקרות למין האנושי על פני כדוה"א?). אני מנצל את הבמה כדי לציין שאין צורך להיסחף לתיאוריות קונספירציה מורכבות - בסה"כ מרבית האנשים מודאגים יותר מאיך יקנו לחם במכולת ופחות מהשאלה הגדולה הזו. 3. הקבוצה הגרועה מכל הם הפבסדו-מדענים, דהיינו אלו שמשחקים אותה מדענים אשר משתמשים בכלים מדעיים כדי לבחון את הסוגיה, אך עושים בכך "שירות דוב" לציבור המאמין בקיום תרבויות אחרות, תוך שהם מפריחים לחלל האויר כל מני רעלנים בדמות תיאוריות מגוחכות ואף נוטים לבלבל בין מיסטיקה לבין נושאים מדעיים טהורים, שהינו בגדר הוספת חטא על פשע. יש לי זכרון ילדות כזה, שלפני 15 שנה שאלתי בתמימות את חבר של אבא שלי (ד"ר לכימיה בפרינסטון) האם יש סיכוי שיש חיים בחוץ, מיד התפשט על פניו חיוך ציני, ולאחר מכן הבהיר לי מפורשות שלא - אין שום אפשרות כזו. כמה שנים אחרי כן גילו את הממצאים לשרידי חיידקים מאובנים על המאדים (והמאדים מאד מאד קרוב לכאן.. יש עוד כמה כוכבים בגלקסיה ועוד כמה גלקסיות ביקום...) החוויה הזו הבהירה לי מפורשות שעצם זה שלמדע אין תשובה, אין בכך כדי להעיד שהתשובה אינה קיימת. העובדה שעיוור אינו רואה את העץ, אינה מעידה על כך שהעץ אינו קיים. הכל סובייקטיבי, ואני בוחר בגישה שגורסת שיש חיים מחוץ לבועה...

יבגנייי

New member
The Disclosure Project

The Disclosure Project is a not for profit organization dedicated to disclosing, unclassifying, and conducting hearings related to shadow governments, UFOs, extraterrestrial life, and advanced technologies. Many (over 400) government, military, and scientific officials came forth on May 9, 2001 in a national press club conference conducted by Steven M. Greer, M.D. http://video.google.com/videoplay?docid=-1166743665260900218

Majestic12

New member
תשובה ל- lets go

1. אין מדובר בכלל באמונה, אלא במחקר. איני מתייחס כלל ל"מאמינים", כפי שאיני מתייחס לאלו שהפכו את המדע עצמו לדת, ומאמינים בלי לערער על כל ממצא, העיקר שהוא פורסם בעיתון מדעי כלשהו, או יצא מפיו של איש אקדמיה. להזכירך, מחקר שנערך בשנה שעברה חשף, שמעל ל- 30% מכלל המחקרים הרפואיים בארה"ב זוייפו או שופצו על-מנת להתאים עצמם לצפי - וזו רק דוגמא קטנה, למה יש לקבל כל דבר עם ספקות. 2. תופעות מטאורולוגיות, כלי טיס סודיים וזיופים - כל אלו מסבירים חלק קטן מאד מהממצאים. מאחר ואיננו מעוניינים לבדוק סתם צילומים או עדויות, הרי שאני מציע קודם לפנות לממצאים רשמיים - סרטים שפורסמו ישירות ע"י נאס"א, עדויות של אסטרונאוטים (ורק לפני יומיים העיד האסטרונאוט באז אלדרין על כך שנתקל בעב"ם בדרכו לירח, ואף צילם אותו), עדויות של אנשי ממשל וצבא - ראה פול הליאר שר ההגנה הקנדי לשעבר, והקולונל פיליפ קורסו (בספרו "The Day After Roswell"), וכמובן ה- disclosure project - שהחל בשנות התשעים, ובו העידו מעל ל- 400 אישי ממשל, צבא ומדע. ישנן אלפי עדויות וסרטים וצילומים שלא נערכו. אינני יודע מדוע אתה מניח שצילום של עב"ם או סרט נערך מראש? 3. הממסד האקדמי ה"ממוסד" חוקר את התחום אך בחדרי חדרים. כך בדיוק נעשה גם בצה"ל - ושלא יהיה לך שום ספק בעניין זה. אני אישית מכיר אנשים בתוככי ממסד זה שחוקרים את התחום, אך הם לא יעזו לפרסם לא מידע ולא פיסת מידע. חלקם חוקר למען גופים ממשלתיים ובטחוניים, וחלקם חוקר בעצמו. כל אלו שפרסמו מידע, ומיד תקבל הפנייה, נודו או הפסידו במקרה הטוב את מקור פרנסתם. אסור לשכוח שמדובר בתחום רגיש וסודי, הנמצא כמה דרגות סוד מעל לסודות הגרעין של מדינות רבות. תתפלא כמה אנשי אקדמיה עוסקים בתחום זה, אך אינם עושים זאת בפומבי. התחום הזה בעייתי מאד, מאחר והוא נדיר מאד, אינו ניתן לניבוי וחיזוי, ואינו ניתן לבדיקה מעבדתית (ברוב המקרים). כך שלמעשה, אנו עומדים בפני פאזל, שבין חלקיו ישנם חלקים חסרי תועלת, וישנם חלקים טובים. הבעיה היא - להרכיב את התמונה. 4. גם אני לא ראיתי עב"ם ולא נתקלתי בעב"ם. אינני יודע מהיכן אתה מסיק שכל מי שחוקר את התחום נתקל בעב"ם. דבר אחד אני יכול להיות בטוח - במידה ותיתקל (כמו שאכן קרה למספר לא מבוטל של אנשים) אתה תשנה את תעתך תוך שניה. אולי לא תתחיל לקבל את התופעה, אבל כנראה שיתעוררו אצלך ספקות. אינני רוצה להציף אותך במידע, ולכן לגבי מחקרים, אני מפנה אותך למקומות הבאים: אתר הבית של פרופ' אלן היינק: http://www.cnufos.com/dialup.htm אתר הבית של פרופ' ברוס מכבי: http://www.brumac.8k.com אתר הבית של פיסיקאי הגרעין סטנטון פרידמן ספרו של הקולונל פיליפ קורסו, שהוזכר לעיל ה- disclosure project שהוזכר לעיל ורק לקינוח, כדי לא להלאות אותך - עדותו מלפני מספר ימים של הקולונל והאסטרונאוט ד"ר באז אלדרין, שהיה האדם השני שדרך על הירח: לינק ראשון: http://www.idan-hadli.co.il/ufo/archive/Buzz%20Aldrin.htm לינק שני: http://www.idan-hadli.co.il/ufo/archive/Buzz%20Aldrin's%20Statement%20on%20UFOs%20an%20Omen.htm אם יתעוררו אצלך שאלות ספציפיות, לגבי דברים ספציפיים, נשמח לנסות ולענות. מאד קשה לענות לך בסגנון "כל המידע על רגל אחת". חנן

Majestic12

New member
תיקון לינק ל- lets go

הנה הלינק התקין, לאתר של פרופ' אלן היינק

franse

New member
Majestic 12 איך ההרגשה לשחק

את המשחק אבל הפעם מהצד השני? אני יושב לי בבית ומחייך... אתה צודק יש כאן פאזל. אבל מי שמטאטא חצי מהחלקים מתחת לשטיח לעולם לא יקבל את התמונה...

Majestic12

New member
חלילה לי franse

האם נראה לך, אפילו בחלומותיך הפרועים ביותר, שאני אפנה מתעניין חדש, או מישהו ששואל שאלה רצינית על עבמי"ם ישירות אליך??? במקרה כזה, אני מראש אוותר על נסיון להציג בפניו את התחום. מספיק והוא יכנס לפורום "עידן הדלי" או משהו דומה, על-מנת שהמסכן יקבל שוק ולא ירצה לשמוע על עבמי"ם כל ימי חייו

franse

New member
Majestic12 תפסיק להיתמם.

מי בכלל דיבר אל הבחור החדש? אתה הוא זה שציינת שאתה עוסק בהרכבת פאזל ודברי כוונו אליך. הנה הוא שוב במלוא הדרו: מנגנון ההדחקה והסילוף של דברי. כל כך מיידי, כל כך מהיר, כמעט בלתי מורגש. אתה בטח תקרא תקרא לזה 'אי- הבנה' לא? אני מזמין את כל משתתפי הפורום להעיד אם מישהו מהם הבין באיזשהו אופן שכשאמרתי: 'מטאטא חצי מהחלקים מתחת לשטיח' התייחסתי למישהו אחר חוץ מאשר אילך. עם כל תרגיל קטן כזה אתה מאבד חלק מהאמינות שלך.

Majestic12

New member
כשאני מזכיר פאזל

אני מתייחס רק לחלק הניתן למחקר רציונלי ומדעי - לא לחלק הדמיוני. מה שאתה עוסק בו אינו פאזל כלל מבחינתי - פשוט מידע דמיוני ותו לא. מקווה שהבהרתי עצמי מספיק טוב, מאחר ואין לי כוונה להמשיך את הסאגה הארוכה איתך.

Gilliana

New member
אני לא מבינה...

... מדוע במקום כל ההתלהמות הזו - אף אחד לא מפנה את האדון אמיר לכתבות שלנו ב-NRG ולאתר המרכז לחקר עבמי"ם, או שם ימצא את כל ההוכחות שהוא כה כמה להן, כולל פרוייקט Disclosure, עדויות האסטרונאוטים ובעצם כל ראיה אחרת שנחשבת כראיה משפטית לכל דבר ועניין.

לא מדובר "באמונה" אלה בסקרנות:

לגבי עברנו ועתידנו, הייתי מאוד רוצה להאמין שיש חייזרים או שאלוהים קיים, זה היה יכול להסביר הרבה תעלומות בלתי פתורות מהעבר, למה תרבויות טכנולוגיות מסויימות נכחדו ונעלמו (פרעונים, בני המאיה) והותירו אחריהם בכל רחבי העולם מבנים בצורה דומה (פירמידות), למה מגוון רחב של אוכלוסייה בכל העולם כולל במקומות נדחים (כמו שבט הדוגון באפריקה, האבוריג'נים באוסטרליה) כוללים בתוכם "סיפורי עמים" ו-"מיתוסים" די זהים במהות שמדברת על "אלים" שלימדו את בני האדם ערכי מוסר ותיגמלו או הענישו אותם כשהיה צריך... האם הדימיון התרבותי הזה הוא חלק מתודעה קולקטיבית שמצוייה בכל בן אנוש?! חלק מהתפתחות האבולוצייה של האנושות?! או שיש לזה סיבה יותר עמוקה?!... אף פעם לא חוויתי מפגש מהסוג השלישי או השני, אף פעם לא ראיתי חייזר או הוכחה מוחשית כמו וידאו אמין או תמונה של עב"ם, אבל עצמים בלתי מזוהים ראיתי, אני לא יודעת אם יש להם קשר לחייזרים או לכלי טיס צבאיים סודיים, אבל אם התשובה הסופית תהיה שאנחנו לא לבד ביקום, אז תהיה בזה נחמה ענקית לאנושות שהיא לא מתקיימת לחינם...

למעלה