שמישו יסביר לי כיצד נכה גפיים (צה"ל) מקבל פטור מתור?

שמישו יסביר לי כיצד נכה גפיים (צה"ל) מקבל פטור מתור?

ואילו נכי גפיים בביטוח לאומי, לא.

yoelbeker

New member
בגלל טעות בתת וועדת הרווחה שעשה אילן גלאון בחוק נגישות...

אבל קראתי שהחוק תוקן חזרה וכרטיס נכה חדש יישלח בקרוב

תודה אבל אני לא רואה כאן שום שינוי בקריטריונים

הפטור מתור ניתן לפי סעיפי ליקוי המפורטים במסמך. עד כמה שזכור לי, סעיפי הליקוי הללו הם במישור הנפשי.
&nbsp
91 - פיגור שכלי
32א' - תסמונות נוירו-פסיכיאטריות
33 - הפרעות נפשיות אורגניות
34 - הפרעות במצב הרוח
&nbsp
אין שום התייחסות לליקויים של נפגעי גפיים או מוגבלי ניידות

yoelbeker

New member
דווקא יש...גם לפי % נכות ואי כושר גם למלווה...קרא עד הסוף..

נו באמת..מה רצית שיפרסמו את כל סוגי הלקויות? הרי יש עשרות...
סוף סוף זה תוקן וזה מה שחשוב...

קראתי את הכל בעיון. אולי פספסתי משהו...?

הפירוט של הזכאים לפטור מתור רשום בע"מ 4 במסמך. כל הקריטריונים הם נפשיים. ההרחבה היחידה היא הזכאים לתעודת נכה באופן כללי אבל הזכאים לפטור מתור נשאר כמו שהיה עד כה.
&nbsp
פספסתי משהו?

yoelbeker

New member
אולי את זה פיספסת

תקנות 13 ו- 14 מקנות מתן פטור מהמתנה בתור ומתן פטור מתשלום עבור מלווה לאוכלוסייה הבאה:  פטור מהמתנה בתור ופטור מתשלום עבור מלווה:  מקבלי קצבת נכות כללית, שירותים מיוחדים, גזזת ופוליו שנקבעו להם %50 נכות רפואית לפחות לפי סעיפי ליקוי 32א, 33 ,34 או 91;

זה כולל את כלל סוגי הנכים...

לדעתי זו פרשנות לא נכונה

התנאי הוא סעיפי הליקוי 32א, 33 ,34 או 91 עבור מי מקבלי קצבת נכות כללית, שירותים מיוחדים, גזזת ופוליו. מילת המפתח "שנקבעו להם". אפשר לחשוב שהסעיפים מתייחסים רק לחולי הגזזת והפוליו אולם סעיפי הליקוי הרשומים עוסקים בכלל בהכות נפשית. לכן לדעתי יש כאן בעיה בניסוח. מעבר לכך, אין התייחסות למי שלא נקבעה לו "נכות רפואית" כמו נכי תאונות עבודה למשל.

yoelbeker

New member
נכי תאונות עבודה ונכי צה"ל ופעולות איבה זה עולם אחר אל תשווה

תפנה לביטוח לאומי ותתלונן על הניסוח....איני משפטן כך שלא יכול לעזור...

אגב, אני מקווה שאתה צודק.

נשאלת השאלה האם הנכה צריך לפעול בעניין או שהתעודות החדשות מחולקות באופן יזום ע"י המוסד לביטוח לאומי?

yoelbeker

New member
קרא את החוזר...אני יודע רק מה שכתוב בחוזר....

כתוב שמנפיקים תעודה חדשה בעברית\אנגלית..אפילו יש דוגמא איך זה ייראה

yoelbeker

New member
אסביר לך את הפיסקה מהחוק...

מציינים שם נכות כללית, שר"מ, גזזת ופוליו....ולמה ציינו במפורש גזזת ופוליו? כי יש נכי פוליו וגזזת שלא מקלים נכות כללית או שר"מ אז ציינו גם אותם כזכאים מעתה...
תבין כל אלה לא היו מ 2011 בגלל עבודה לקויה של הכנס'ת וארגוני הנכים שמסתובבים בכנסת...(זו אחת התוצאות) הם תוספת ללקויות בלתי נראות כמו ליקויי נפש למיניהם.

את זה הבנתי.

אבל יש בעיה תחבירית במשפט ולכן הפרשנות בעייתית. הפוליו והגזזת הוספו לרשימת הזכאים --לקבלת תעודת נכה--- (באופן כללי). הם כנראה נרשמו במשפט המתייחס לפטור מתור בטעות. ההצמדה של "גגזת ופוליו" עם "אשר נקבעו להם 50 אחוזים לפחות לפי סעיף ליקוי...(מפורט)" לא עושה הגיון היות ואם נקבעו להם אחוזי נכות לפי הסעיפים הנ"ל, הרי שהם זכאים לקצבת נכות כללית. ולכן ההתייחסות לסעיפי הליקוי תקפה לכל המשפט ולא רק לחלקו האחרון. ושוב, לדעתי הגזזת והפוליו נכתבו במשפט בטעות. אגב, גם נכי עבודה לא מקבלים שר"מ וגם לא נכות כללית. אז מה דינם?

yoelbeker

New member
לדעתי הפירוש שונה...

הוסיפו את הפוליו והגזזת כי לא לכל נכי הפוליו והגזזת יש נכות כללית או שר"מ.
אני מבין את זה כך: כל מקבלי נכות כללית, שר"מ פוליו וגזזת שנקבעו להם לפחות 50% זכאים לתו נכה כו....

yoelbeker

New member
בעבר נכיי גפיים אכן קיבלו פטור, אבל קרתה טעות

רצו להוסיף בחוק את הנכויות הבלתי נראות וברוב חוכמתם הוציאו את הנכים הגופניים.

איזו חלמאות

למעלה