שמי עמית ומשרד החינוך מתעלם ממני

שמי עמית ומשרד החינוך מתעלם ממני

ביום שלישי, 8/11/05, בשעה 21.00, ערוץ 10, בתוכניתו של עמנואל רוזן "זה הזמן",תיראו כולכם כיצד משרד החינוך מתעלם ממני ודן אותי לפיגור התפתחותי לכל חיי.בשעה שאני ילד מחונן אחרי אבחונים, היכול להתפתח ולפרוח.... שמי דניאל עמית, ואני בן 8.5, נולדתי עם אוטיזם, כלומר, בעיה בהבנה של קודים חברתיים, נידונתי לחיות ללא היכולת להבין נסיבות חברתיות או לדעת איך לנהוג לפי קודים מקובלים. לא ידעתי לזהות מתי אנשים שמחים או עצובים, ולכן פחדתי להיות בקרבת אנשים, ובמידה והיו מתקרבים אלי, הייתי נשכב וצורח... הייתי במין עולם משלי, מפחיד היה שם למדי ומאוד לבד... לא הרשיתי לאף אחד להיכנס אליו. אחרי הרבה עבודה, השקעה כספית של הורי, כוח רצון חזק, התגברתי. אני בדרך החוצה... כמעט והצלחתי לנצח את האוטיזם... בכתבה תיראו כיצד משרד החינוך, דן לכישלון ילדים שרוצים ויכולים להתקדם ולהצליח.... רק אם הרבה מאוד אנשים יגיבו וישלחו את דעתם וכעסם למשרד החינוך, יש סיכוי שהמצב הקיים ישתנה, בבקשה- אל תתעצלו, אל תשכחו, אל תדחו, הגיבו מיד לאחר התכנית. הכתובות בתחתית העמוד. אנא העבירו מסר זה לכל מי שאתם מכירים... אני זקוק לעזרתכם, דניאל. רצ"ב מספרי פקסים ואימלים למשלוח תגובות: ערוץ 10: [email protected] לשרת החינוך הגב' לימור ליבנת- פקס: 02-5608846 דוא"ל: [email protected] ליועץ המשפטי לממשלה מר מני מזוז- פקס: 02-6467001 שר האוצר, מר אהוד אולמרט- פקס: 02-5635769 *** אני חושבת שדווקא אנחנו בתור ליקויי למידה \ DHAD או מקורבים חווינו על בשרנו התעלמות ודחייה של משרד החינוך שמחנך לחוסר שוויון רק בגלל צרכים מיוחדים בבקשה תעזרו!!

למה להתעסק בכלל עם משרד החינוך?!

החינוך הצבורי לא מוצלח בשום מקום בעולם, במיוחד לא כאשר יש תלמידים מאוד שונים מהתלמיד הממוצע. חינוך ציבורי יכול להצליח רק בשכונות של עשירים עם קשרים. זה חוק טבע ומליון מכתבים למליון שרים לא ישנו את זה. אפשר לעמול קשה מאוד כדי לקדם את החינוך הציבורי במעט מאוד תוך פרק זמן ארוך מאוד. בקיצור, כל השיפורים הם לעג לרש. גם לי יש בן אוטיסט והוא מקבל מעט מאוד שירות מהמערכת הממלכתית. את רוב החינוך שלו הוא מקבל מעמותות וממוסדות פרטיים שחלקם מכוסים על ידי הביטוח הרפואי ועל חלקם אנחנו משלמים במקום לשלם למנקה, במקול לקנות בגדים חדשים או לבלות ובמקום לנסוע במכונית ששווה משהו. גם אם הבן שלי היה בריא לא הייתי שולח אותו לחינוך ציבורי. אישתי ואני מאוכזבים כמעט מכל רגע שבו שהינו בבית ספר ממלכתי בעצמינו ושמחים שלמדנו גם בחינוך אחר.

למעלה