שמלת כלה - שאלות

dorlim

New member
שמלת כלה - שאלות ../images/Emo35.gif

בשעה טובה מחר אני הולכת לסיבוב ראשון בדיזינגוף.... מעבר לדברים טריוויאלים כמו טעם וסגנון, למה עוד צריך לשים לב? מה חשוב? האם גם עכשיו (אחרי העונה החמה) כדאי לקבוע פגישות מראש? ואם כן, כמה זמן בין פגישה לפגישה? ובכלל - קצת טיפים לא יזיקו לי. אני מודה שאני ממש מתרגשת... ומזכירה שוב שמטעמי בטחון שדה, לא אוכל לשתף את הפורום בפרטים על השמלה שתבחר (לכשהיא תבחר...). בחוויות אשמח לשתף את כולם! תודה מראש, לימור

יפעת22

New member
לעניות דעתי (מאחת שקירצצה הרבה

עד שמצאה את השימלה): בסה"כ, ברוב החנויות יש את אותן גיזרות! אף אחד כנראה לא המציא משהו חדש בינתים...ולכן, לדעתי חשובים כמה דברים: 1. שימי לב שאת מדברת עם המעצב/ת ולא עם המוכר/ת בחנות. רואים ישר את ההבדל - המעצבים בד"כ הרבה יותר מקצועיים! 2. אל תספלי דברים מראש לפני שאת מודדת - תנסי- מה איכפת לך? לפעמים מה שנראה נוראי על הקולב נראה מצויין על הגוף... 3. בגלל שתכלס רובם אותו הדבר, תנסי להתחבר לאדם שמולך כי הוא זה שבזמן הקרוב יצרכך להקשיב לכל הבקשות והמענות....מאד מאד חשוב למצוא את האדם שיתחבר אליך! 4. אם אפשר להמליץ בחום לב - יאיר ג´רמון(דיזינגוף 271). פשוט אדם מקסים! 5. תהני מכל רגע! זה כ"כ כיף!!!!!!!!! בהצלחה....יפעת.

*שיר

New member
מסכימה לכל מילה ומוסיפה

1. קחי יום חופש, קחי חברה טובה והרבה מצב רוח טוב (מיד יוסבר) וצאו לטיול בדיזינגוף. לטענמי, כדאי להשאיר את יאיר לסוף, כי משם לא תצאי כל כך מהר.. 2. חשוב להתעלם מכל המוכרות שיגידו לך: א. "עכשיו נזכרת? זה כבר ממש לחוץ". ב. "את חייבת להרזות/להעלות 10 קילו" - זה מה שיש ושיתמודדו עם זה ג. "זה יהיה לך מאוד נוח, צריך להתרגל לזה" (נאמר בעיקר בהקשר של מחוכים) - לא מתרגלים וזה לא נוח (לטעמי) ד. "לא יהיה לך חם עם זה, במילא באולם יש מיזוג אויר" - השמלות עם השכבות הן מאוד חמות, והמיזוג הוא כמו זה שבחנות. אם חם לך עכשיו, יהיה לך חם אח"כ, מה עוד שבחתונה תמיד חם יותר (רוקדים, מתרגשים). בקיצור, המוכרות האלה יכולות לגרום לכל כלה בכי היסטרי. חשוב להסתכל על זה בחיוך ולצחוק על כל העניין. 3. מחיר - כל אחד יגיד לך שהוא חייב לקחת על זה 10000שקל וגם זה לא שווה לו... שווה, שווה, תאמיני שאת יכולה להתמקח. ושיהיה המון בהצלחה!!

שמופית

New member
מסכימה ומוסיפה...

בקשר להתמקחות - תתמקחי על מחיר השמלה אפילו שאת עדיין לא בטוחה שזה מה שאת רוצה
אני מדדתי כמה שמלות בכמה מקומות והמוכרת/מעצבת רשמה לי את הדגם שמדדתי וכמה הוא עולה. זה השלב המתאים לויכוח ! אני לא עליתי על זה וכשכבר החלטתי איזה דגם אני רוצה, המעצבת בקושי הסכימה לרדת (200 שקל ירידה זה לא נחשב במחירים האלה). אז - קודם להתמקח - אחר כך להתלהב

יעלי2

New member
בקשר להתמקחות:

אי לא ידעתי שכך צריך לנהוג.ראיתי שימלה ממש יפה בעימנואל ועכשיו אני רוצה לקבוע פגישה נוספת כדי לסגור (כנראה). לפי הנחת המוצא שלך, אם לא התמקחתי אז וכעת אבוא לסגור היא לא תוריד לי שקל (והשימלה לא זולה). האם להגיד שאני באה להתלבט אם לסגור? מה לעשות. אני ממש רוצה לנסות להוריד במחיר.

שמופית

New member
כן ../images/Emo70.gif תגידי שבאת להתלבט ../images/Emo70.gif

אני אהיה פתוחה עד הסוף ואוסיף שגם השמלה שאני התלהבתי ממנה (וקניתי) היא מעמנואל... אני מאמינה שאם תראי לבטים לנוכח המחיר היקר או תזכירי שראית שמלה מאוד דומה במחיר זול בהרבה, היא תרד קצת במחיר... זה אמנם לא מוכח, אבל תספרי לי אם הצליח לך

*שיר

New member
כן! תחשבי על זה כהכנה לקראת קניית

בית...
אסור להראות יותר מדי התלהבות עיוורת. לי באמת היתה בעייה קשה של כסף (לא הייתי מוכנה להוציא כלכך הרבה על שמלה) ולכן לא עשיתי הצגות כשאמרתי להם בפשטות שהמחיר שהם אומרים לי הוא יותר מדי יקר בשבילי. הם אולי יעשו לך פרצוף בהתחלה, אבל צריך עצבים חזקים (לא להתבייש) ולהגיד להם ש-XX זה הסכום שיש לך, ומה הם יכולים לעשות כדי לבוא לקראתך. אני האדם האחרון שיתמקח (אין לי שום כשרון לזה) אבל כשאומרים בכנות שזה מאוד יקר, הצד השני בדר"כ מתגמש.

שמופית

New member
אני למדתי מהנסיון

ועכשיו אנחנו מחפשים מעצבים לחופה/קבלת פנים/שולחנות וכו´. אנחנו נפגשים עם 10 מעצבים בערך ולכולם אני מודיעה שהתקציב לא גבוה ושאני נפגשת עם עוד מעצבים. מה יש
שירגישו שיש להם תחרות ושיתנו מחירים טובים
אז מישהו שנפגשנו איתו נתן לנו הצעת מחיר של 2,600 $ !!!! עכשיו הוא ירד פתאום ל 1,200 $ ועדיין לא סגרנו איתו.

יעלי2

New member
תודה. אבל..

אני מכירה ומשתמשת בתרגיל הכי ישן בספר, ולא נוהגת להתלהב כלל. מצד שני מיכל שלפה רק שימלה אחת מכל המבחר והיא אמרה לה שזה מתאים לי וכעת נותר לשחק עם הבד). קיבלתי הצעת מחיר לאותה שימלה עם בד שכבר מוכר היטב בשוק, ולבד חדש היא קיבלה לא מזמן. ההבדל היה 1500 ש"ח לאותה שימלה. שימו לב בנות שלא אמרתי לה שאני רוצה רק מחיר לשימלה עם הבד המיוחד. אז יש עדין אפשרות לחיצה לדעתכן?

הילית*

New member
תיקון- יאיר זרמון, דיזינגוף 241

ואני מציעה לך להגיע אליו אחרי סיבוב קצר אצל האחרים כי אז עוד יותר מעריכים אותו...וזה מה שאני עשיתי

*שיר

New member
מומלץ להתחיל לחשוב על זה כ-3

חודשים לפני, אבל אפשר להסתדר גם בפחות זמן, למרות שכל המעצבים יגידו לך שזה נורא לחוץ. אני התחלתי לחפש חודשיים קודם, והשמלה היתה מוכנה לפחות שבועיים (!) לפני החתונה.

תוכי

New member
המקום שאני תפרתי בו

את השימלת חתונה שלי הוא בלה פרלה בהרצליה מקום מומלץ אהבתי את היחס וכמובן את המחיר

שירי71

New member
קודם כל בשעה טובה ומזל טוב!

תנסי לשים לב למה שאת נראית בו טוב. כלומר לבדקי גם ברשת דגמים שאת אוהבת, אבל תהיי פתוחה גם לדברים אחרים. אל תבזבזי זמן על מדידת אותו דגם פעמיים אצל מעצבים שונים כי חבל על הזמן (לי בכל מקום רצו להלביש דגם פרינסס וכל פעם שהסברתי שזה נראה עלי נורא הם לא האמינו והייתי צריכה להוכיח להם). אל תשכחי להביט על מי נותן את השירות ואם יש מעצב לעומת מוכר, תבקשי להפגש עם המעצב במידה וראית דגם שאהבת. שימי לב לאיכות התפירה ולתפרים, שאלי לגבי בדים כי יש בדים יקרים יותר ופחות, שימי לב איך מתייחסים אליך, והכי חשוב לכי על מקום בו הבטן שלך אומרת לך שזה זה.

dorlim

New member
תודה לכולן ../images/Emo51.gif

אני מרגישה שציידתן אותי בסל של עצות טובות למשהו מרגש במיוחד. תודה רבה רבה רבה

למעלה