שממית וגרניט פורצלן...

שממית וגרניט פורצלן...

במשך כמה זמן היתה לי שממית די צעירה בדירה. חשבתי כמובן שזה מאוד נחמד (איפלו קראתי לה שיפרה). אבל מה, תמיד תמיד היא היתה על הרצפה. סמוך לקיר ליד הפאנל. כשהזזתי אותה מעט לבדוק אם היא חיה היא הלכה לה במעין שילוב של שחייה והחלקה על הקרח כמה סנטימטרים. וכמובן שלא הטרדתי אותה יותר. אתמול עלה במוחי הרעיון שבגלל שהרצפה חלקה וגם הפאנל והיא מחוסרת את החיספוסיות של הרצפה הישנה (עם הנקודות) השממית פשוט לא מצליחה לטפס ולעבור את הפאנל כדי לעלות על הקיר ולהגיע גבוה ליד התקרה כמו ששממיות בדרך כלל עושות. אני מניחה שהן גם מוצאות את המזון גבוה, כמו עכבישים או יתושים וכו'. אז החלטתי פשוט לשחרר אותה לחצר. היה קצת קריר ואחרי ששחררתי אותה התחלתי קצת לדאוג. אולי זו היתה טעות. אני מקווה שהיא תסתדר לה... (או הוא..) אבל השאלה כאן היא, האם בתים חדשים יחסית עם מרצפות חלקלקות יותר כמו קרמיקה או גרנטי פורצלן מהווים סוג של מלכודת (מוות) לשממיות? מה אתם אומרים? מישהו צפה בתופעה הזאת?

tesnake

New member
לא נראה לי שרצפת פורצלן יכולה לשמש מלכודת

מוות לשממיות, הניסיון וההיגיון אומרים( בהנחה שרוב הקיר לא עשוי מפורצלן..) שלשממיות מספיק שיהיה משהו שקרוב לקיר, כמו:ארון , ספה וכו, שמהם הן יוכלו להגיע לקיר ולצוד. מנסיוני הן אפילו קופצות למרחק לא קטן בכדי לעבור מכשולים.רצפת פורצלן הן עוברות הרבה יותר טוב בהליכה, וכשהיא מתחילה לרוץ,זה נראה כמו שחיית חזה.

למעלה