שממית מנומרת אלביאנו...מה עושים?

קדרקנל

New member
שממית מנומרת אלביאנו...מה עושים?

לפני כחודש וחצי רכשתי שממית מנומרת אלביאנו כנראה בת שנה בערך. שאני או אחי רוצים להוציא אותה מהטרריום היא מתחילה להשתולל ולתקוף... איך אני מרגיל אותה לידיים? האם יש אפשרות להרגיל שממית בוגרת לידיים? קניתי לה טרריום חדש ואני רוצה להעביר אותה...איך אני עושה את זה בלי להזיק לה? ו..בזמן האחרון הגברת מחליטה להשתכשך לה בכלי של המים, האם זה נורמלי? היא גם בוהה שעות באזור של מד החום..(יש שם מין נוזל אדום-האם זה קשור?) אודה לכם על תגובתיכם המהירות

foty

New member
נראה לי שהיא במיים בגלל שהיא צריכה לחות..

וכדי להעביר אותה תמצא איזה צנצת כזאת או קופסת פלסטיק ותנסה בעדינות להזיז אותה לשם ואז תעביר אותה..

תתחדש

מה הטמ"פ בתוך הטרריום ואיך אתה מחמם אותו? לא יפתיע אותי אם המשיכה שלה לכלי המים נובעת מחום גבוה מדי וכך גם סימני העצבנות (גם אני עצבני כשחם לי). אם הכל בסדר בנוגע לטמ"פ (וזאת נדע לאחר שנשמע את הנתונים המבוקשים) אז הבעיה עם האופי שלה היא כנראה זה שהיא לא רגילה שיוציאו אותה, כשלא מוציאים אותן אף כמעט אף פעם הן לא רגילות לכך ויכולות לראות את היד בתור איום על חייהן ולכן זאת שלך מתנהגת כך. מה שצריך לעשות הוא להכניס את היד ולתפוס אותה בעדינות במרכז הגוף להוציא אותה החוצה ולשבת איתה על הספה או משהו דומה ולתת לה לטייל עליך כשאתה נותן לה לעלות על היד בחופשיות ומרגיל אותה בכך למגע ידיים ולכך שאין לך כוונה רעה. חשוב להיזהר שלא תיפול על הרצפה, מדובר בחיה עדינה. אני מאמין שכמה פעמים שתוציא אותה החוצה יעשו את העבודה. קראת דפי מידע על גידול של שממיות מנומרות? תאי לחות, סידן, ויטמינים, ועוד דברים שאתה צריך לדעת עליהם?

קדרקנל

New member
אני מחמם את הטרריום בעזרת כבל חימום למקסימום

26 מעלות , ויש גם מנורת אור ירח שאני מדליק אותה לסירוגין בבוקר ובערב. לפי מה שקראתי זה תקין...האם זה נכון? אשמח לשמוע עוד עיצות לגביי גידול השממית, האם תוכל להפנות אותי למאמרים שונים?

26 מעלות זה קצת נמוך

נסה לסדר בעזרת הנורה צד חם יותר שבו הטמ"פ תהיה כ30 מעלות. כל מה שצריך לעשות זה לדאוג שהמנורה תהיה בצד אחד של הטרריום במקום במרכזו וכך יווצר אזור מעט חם יותר. לפי מה את מדליק ומכבה את הנורה? תחושה פנימית? לחיה חשובה הטמ"פ ולא אם נראה לך שזה מספיק או לא, לכן או שתקנה טרמוסטט שישלוט לך על הכיבוי של הנורה או הכבל בהתאם לטמ"פ או שתחשוב על משהו אחר. תוכל לשלוח תמונות של הטרריום שלך שנוכל לראות כיצד הוא מסודר? והיכן בדיוק ממוקם מד הטמפרטורה? בהרבה מקרים אנשים ממקמים אותו מעל לגובה הקרקע 5+ ס"מ דבר שהופך אותו ללא אפקטיבי במיוחד לחיה שנמצאת על או מתחת לקרקע כמו שממית מנומרת. בהרבה מקרים שבהם החימום מגיע מלמטה הטמ"פ של הקרקע יכולה להיות גבוהה בהרבה מזאת שיראה הטרמומטר בגובה של 5+ ס"מ מעל לקרקע. צרפתי 3 קישורים שיוכלו לעזור לך

קדרקנל

New member
תודה רבה על התגובה, עוד כמה שאלות אם אפשר...

קניתי טרריום חדש וחיברתי בו 2 נורות אדומות. לגביי החול, האם אפשר להשתמש בכל סוג של חול (חוף ים..אדמה חומה וכו') או שחייבים להשתמש בחול שקנינו בחנות?

Zimer

New member
שוב, הנורות הן לא בגדר חובה.

אלא אם את משתמשת בנורות בשביל החימום. עדיף לא להשתמש בחול כלל, כי זה יכול לגרום להם לסתימות במערכת העיכול.

אילון פ

New member
לגבי חול

לחיה בוגרת אין בעיה להשתמש בחול. אבל יש לשים לב לנק' הבאות: 1. לא הייתי משתמש בחול שהגיע ממש מהחוף, בגלל רמת המליחות הגבוהה שבו, חול דיונית/ חול מארגז משחקים של ילדים הוא עדיף. 1. לא הייתי משתמש בחול קל, כמו למשל חמרה אדומה, מכיוון שזה עלוי ליצור ענן אבק תמידי בטרריום והדבר עלול לפגוע במערכת הנשימה של השממית. 3. תמיד עדיף לעקר את החול בתנור או בכל דרך אחרת ע"מ לוודא שלא חיות בו בקטריות, ולסנן ע"מ לסלק חלקים חדים ומסוכנים לעורה העדין של השממית.

Zimer

New member
לאחרונה דיברתי עם מגדלת גדולה מחו"ל בקשר לחול

כמו שרשמתי בכותרת וכבר רשמתי לפני כמה ימים כאן בפורום, דיברתי עם מגדלת שבעבר גידלה מעל 100 לאופרדים בוגרים לרבייה והיא אמרה שלא כדאי להחזיק את החיות בחול כי זה יכול לגרום למשהו שנקרא impaction כתוב על זה בוויקי (באנגלית). במקום אפשר נייר סופג, עיתון (למרות שלא מומלץ במיוחד בגלל שיש דיו) או נייר כמו שמשתמשים במעדנייה.

Zimer

New member
עד כמה שידוע לי שממיות מנומרות לא צריכות

לפי מה שאני יודע שממיות מנומרות אינן צריכות שום סוג של אור. אפשר להוסיף אור בשביל לצפות בהן בשעות החשכה אז עדיף אור אדום שהן לא יכולות לראות...

למעלה