שממית

Impious

New member
שממית

היי, סתם שאלה, למה בעצם אנשים מגדלים שממית מנומרת ולא שממית רגילה? מה ההבדל? האם הסיבה לכך היא רק במראה?

dreaming h

New member
שלוש ../images/Emo13.gif

באומרך - שממית רגילה, אתה מתכוון לשממיות שאתה פוגש על קירות הבתים? אם כן, אחת הסיבות העיקריות היא העובדה שזוחלים, בהמשך לחיות בר אחרות בארץ, הם חיות מוגנות, ולכן - פשוט אסור לגדל אותן. מעבר לכך, בתור חובבת שממיות לסוגיהן, ויסלחו לי אלו שחושבים אחרת - שממיות מנומרות פשוט הרבה יותר יפות משממיות בתים. זהו. מגדל משהו?

Impious

New member
מלב דגים, כלב וחתולים

אה ופסיפלורה. שכולם לא נכנסים לקטגוריית הזוחלים..הממ.. אז אני מניח שלא
אבל אני רוצה, חשבתי על חילזון אפריקאי ואז נודע לי שזה לא חוקי ואין לי מושג איך להשיג אחד כזה. ופתאום הטיפול בשממית מנומרת נראה לי מורכב משחשבתי, צריך לאבק חרקים שמביאים לה באבקת סידן? לתת לה ויטמינים..בלאגנים..לא חשבתי שזה יהיה כזה מסובך

זה בכלל לא כזה מסובך

ולאבק חרקים זה בסך הכל להכניס אותם לכוס או שקית ניילון עם קצת אבקת ויטמינים וסידן ולנער כמה שניות ככה שהם מאובקים טוב טוב, ואת זה עושים בדרך כלל פעם פעמיים בשבוע לא יותר מכך, שממיות מנומרות בלי להיכנס לעניין היופי הן שממיות שאינן מטפסות על קירות חלקים, הן גדולות ו"מסיביות" ואינן ברחניות כמו שממיות בתים. וכמובן שהן חוקיות- אלו עיקר הסיבות מדוע נהוג לגדל אותן בשבי.

אכן.

על פי קובעי דבר במשרד החקלאות, קיים סיכוי שהוא יהפוך למין פולש ולכן הוא אינו חוקי למסחר ואני מניח שגם להחזקה ללא היתר מיוחד.

למעלה