שמן דגים -האם לשמור במקרר או לא...

laura ashley

New member
שמן דגים -האם לשמור במקרר או לא...

גיא אני מקווה שתקרא את ההודעה הזו ותחווה את דעתך,היא חשובה לי מאוד קניתי 4 בקבוקים של קרלסון ( מטעמי חסכון ונוחות, אנחנו נותנים 15 מ"ל ביום ובקבוק אחד לא מספיק להמון זמן )ובהתאם להוראות של גיא לשמור בקירור הכנסתי מייד עםקבלת המשלוח ( הגיע תוך שלושה ימים, לאירופה) את כל הבקבוקים למקרר, ואתמול הוצאתי את הבקבוק הראשון, ואחרי שנתתי לבן שלי את המנה הענקית שלו, ראיתי שהשמן מלא בחלקיקים ושעל הדפנות שלו יש הצטברות של חומר מוזר, טעמתי את השמן אבל מפני שזו הפעם הראשונה והאחרונה בחיי שעשיתי זאת אין לי מושג האם הוא מקולקל או לא-בכל אופן הוא הריח טוב בדקתי את כל הבקבוקים במקרר וכולם היו באותו מצב ! שלחתי מייל די נזעם לחנות שממנה קניתי ונעניתי מהר מאוד, שהתופעה מוכרת ושאין צורך לאחסן את הבקבוק בקירור טרם הפתיחה, ושקרוב לוודאי שכמה שעות מחוץ למקרר יחזירו את השמן למצבו המקורי. השארתי את השמן בחוץ בלילה ואכן בבוקר הוא היה זך ונקי כאילו ערב קודם הוא לא נראה כמו בקבוק מלא חיידקים. ההסבר של ויטמין ליידי, שניתן לה ע"י קרלסון לאבס, היה כדלקמן : This oil is nitrogen flushed to keep it fresh out of refrigeration; I think what you experienced is some kind of reaction between the nitrogen and the oil under low temperatures. זהו, זה הסיפור, מוסר השכל עוד אין לי ממש, ומעניין אותי לדעת האם עוד הורים נתקלו בדבר כזה וגיא, מה דעתך?
 

אורזיגל

New member
גם לי זה קרה, מנסיון שלי כאשר

הרחקתי את הבקבוקים מדופן המקרר, השמן נשאר צלול. כנ"ל לגבי החזקתם בדלת המקרר.
 

guybz

New member
לשמור במקרר, הערפל הזה איננו בעיה

וזו תופעה ידועה. כנראה שהמקרר שלך מתקרב ל2-3 מעלות. לאחר חימום זה נעלם בקיצור- זו לא בעיה אגב אין לזה שום קשר לחנקן. זה קורה לעיתים גם בקפסולות (לא בקפסולות שלנו משום מה) גיא
 
למעלה