שמן דקלים / שמן קוקוס

שמן דקלים / שמן קוקוס

שלום לכולם

לפני יומיים קיבלתי מייל מעניין לגבי שמן דקלים ושמן קוקוס שעוזרים לאלצהיימר

ואתמול שמעתי ממישהי שזה ממש עזר לאמא של חברה.....
מישהו מכיר? שמע? ניסה?

אני מעתיקה לפה את תוכן המייל:
שווה קריאה!
11 ינואר, 2012
האם חברות התרופות צריכות להיות מודאגות? אולי, כמו שהסיפור שלפניכם יראה. אנא חלקו אותו עם מישהו שאתם יודעים כי הוא סובל מאלצהיימר או מודאג מזה.
זה מובן, רבים מודאגים מאלצהיימר. בשלב זה פוגעת המחלה ב- 5,200,000 אנשים בארה"ב. היא הגורם השביעי של מוות במדינה. העלות של טיפול זה מוערכת ב- 148 מיליארד דולר.
מרי ניופורט, דוקטור לרפואה, היתה המנהלת הרפואית של היחידה לטיפול נמרץ בבית היילודים ספרינג היל האזורית בבית החולים בפלורידה מאז פתיחתו בשנת 2003. בערך באותו הזמן שהיחידה שלה נפתחה, בעלה סטיב, אז בן 53, התחיל להראות סימנים של דימנציה מתקדמת, שאובחנה מאוחר יותר כמו מחלת אלצהיימר.
"ימים רבים, לעתים במשך כמה ימים ברציפות, הוא היה בערפל; לא הצליח למצוא כף או זוכר איך להביא מים מהמקרר," היא אמרה.
הם התחילו עם תרופות האלצהיימר, Aricept, Namenda, Exelon, אבל המחלה שלו החמירה בהתמדה. (יצוין כי מחקרים חדשים מראה כי התרופות לאלצהיימר, כמו Aricept, הוכיחו כמאכזבות, עם מעט תועלת אמיתית ותופעות לוואי מציקות לעתים קרובות).
כאשר ד"ר ניופורט לא יכלה להכניס את בעלה לתוך מחקר ניסיוני בתרופה חדשה לאלצהיימר, היא החלה לחקור את המנגנון העומד מאחורי המחלה בניסיון נואש להציל את בעלה. היא גילתה כי עם מחלת האלצהיימר, תאים מסויימים במוח עלולים להתקשות לנצל את הגלוקוז (המיוצר מן הפחמימות שאנו אוכלים), המקור העיקרי של המוח לאנרגיה. ללא דלק, נוירונים יקרים אלו עשויים להתחיל למות.
יש מקור אנרגיה חלופי לתאי המוח, שומנים המכונים קטונים. אם נשללות מהתאים פחמימות, הגוף מייצר קטונים בצורה טבעית. דרך נוספת לייצר קטונים היא על ידי שומנים בעלי שרשרת בינונית של טריגליצרידים. כאשר שמן כזה מתעכל, הכבד ממיר אותו לקטונים.
בשבועות הראשונים של החיים, קטונים מספקים כ-25 אחוזים מן האנרגיה שתינוקות זקוקים לה כדי לשרוד.
לד"ר ניופורט נודע כי המרכיב בניסוי התרופתי החדש והמבטיח היה שמן קוקוס או שמן דקלים, וכי מנה של 20 גרם (כ– 20 מ"ל או 4 כפיות) הספיקה ליצור את התוצאות.
התגלה שכאשר שמן כזה עובר מטבוליזם בגוף והופך לקטונים, נוצרת לא רק הגנה מפני ההיארעות של מחלת האלצהיימר, אלא אף הופכת את כיוון המחלה לגמרי. יתר על כן, זה גם טיפול פוטנציאלי למחלת פרקינסון, מחלת הנטינגטון, טרשת נפוצה טרשת לרוחב amyotrophic (ALS או מחלת לו גריג), אפילפסיה, וסוכרת סוג 2.
אז מאחר ומר ניופורט, לא יכול לקחת את התרופה הוא התחיל לבלוע שמן קוקוס פעמיים ביום. בשלב זה, הוא בקושי זכר איך לצייר שעון. שבועיים לאחר הוספת שמן הקוקוס לתזונה שלו, הציור שלו השתפר. לאחר 37 ימים, ציורו של סטיב צבר בהירות עוד יותר. נראה "שהערפל מתבהר," וביום ה-61, ראה ד"ר ניופורט שינויים מרשימים:
כל בוקר הוא היה ערני שמח, דברן, סיפר בדיחות. הילוכו היה "עדיין קצת מוזר," אבל הרעד שלו כבר לא היה מורגש מאוד. הוא היה מסוגל להתרכז בדברים שהוא רוצה לעשות בבית ובחצר ולהישאר על המשימה.
בשנה שלאחר מכן, הוא מסוגל לרוץ שוב, הבנת הנקרא שלו השתפרה באופן דרמטי, ואף הזיכרון לטווח קצר שלו משתפר, הוא לעתים קרובות מעלה אירועים שקרו ימים עד שבועות קודם לכן ונזכר בשיחות טלפון בפירוט מדויק.
סריקת ה-MRI האחרונה שלו הראתה כי ניוון המוח הופסק לחלוטין.
בואו ניקח רגע כדי לחשוב על מה בעצם קרה כאן.
תרופות לאלצהיימר, סינטטיות ומוגנות בפטנט נכשלו. חברת תרופות עם רצון טוב מחליטה לשים חומר טבעי שאינו פטנט (שרשרת בינונית של טריגליצרידים מנגזרת קוקוס או דקלים).
זה עובד. אבל, לעזאזל, רופאה חכמה מחליטה לנסות תחליף טבעי לתרופה סופר יקרה. לא רק זה, קטונים משמן הקוקוס הטבעי נשארים בגוף זמן רב יותר מאשר אלו של הגרסה התרופתית – שמונה שעות במקום שלוש שעות.
זה מספיק כדי לגרום לחברת התרופות להתחיל לדאוג לעתיד שלה. מה אם רעיון הבריאות הטבעית באמת יתפוס, חס וחלילה? שלום ולא להתראות לרווחים מהמונופול!
שמן קוקוס ניתן למצוא בהרבה מחנויות מזון הבריאות, ואפילו בכמה חנויות מכולת. ניתן לרכוש בכמויות קטנות כמו חצי ליטר ו-עד חמישה ליטרים באינטרנט. חשוב להשתמש בשמן קוקוס לא מוקשה, כי אין בו שומן טרנס. אנחנו גם מעודדים את השימוש בשמן כתית (כימיקלים המשמשים לחלץ את השמן ממסיק מאוחר יותר הם מסוכנים, ואפילו עדיף כתית אורגני, עדיין במחיר סביר למדי.)
לקבלת מידע נוסף, ראו את אתר האינטרנט של ד"ר ניופורט.
למרבה הצער, לא תמצאו שום מידע על קטונים, או את השימוש של שמן קוקוס או שמן MCT, באתר האינטרנט של איגוד האלצהיימר.

ענתי44

New member
ביום שתמצא תרופה לאלצהיימר

זה יפתח מהדורות חדשות בכל העולם. ועד אז, מידי פעם, יגיעו כל הידיעות האלה, שמפיחות תקוות שווא בלב. נוריתה לו אכן זה היה נכון זה לא היה נשאר במייל שעובר ברשת ואפילו רמי לוי היה מוכר שמן במחיר זול מהמתחרים.
זוכרת בתחילת המחלה של אמא, איך נתליתי בכל פעם במה שאמרו ואיך הוצאתי כסף רב על מוצרים לשווא.

ענתי יקרה

כנראה יש משהו בדברייך....
כנראה שגם אני נתלית על "דברים חדשים" ...
כבר קניתי לה ונראה.... אם לא מזיק אולי יועיל

אעדכן....

1אלני

New member
נצל"ש

ולגבי קינמון, כתוב ברשת על מחקרים שזה עוזר ועוצר את המחלה. מישהו ניסה?
כן, אני יודעת, גם אני נתלית בכל דבר אפשרי. מה כבר יכול להזיק?

ענתי44

New member
הרמב"ם שהיה רופא ידוע

המליץ על שימוש צמחי מרפאה. בין היתר הוא המליץ על זעתר כסגולה לחיזוק הזיכרון.
לפני כשמונה שנים כשאמא שלי אובחנה כחולת אלצהיימר הייתי "טרף" לכל מיני מוכרים, אחת מכרה לי בקבוקון קטן של חומר חיטוי אשר יש לשטוף בו את הפרות והירקות, כי אחרת זה מחריף אלצהיימר. כל בקבוקון מעל 500 שקלים, ומכרו לי תוספי מזון לשיפור הזכרון במאות שקלים וויטמינים ואפילו נציג מכירות זריז של חברה לטיהור מי השתייה הגיע אלינו ואחרי שהשמיץ את כל שאר החברות למכירת מים או טיהור התחיל לומר לי ולאמא שהיתה בחדר שבגלל שנים של שתיית מי ברז וגם המים המינראלים שעברנו אליהם הם שגרמו לאמא אלצהיימר ואם לא אחליף היא תמות. אמא שפחדה מהמילה אלצהיימר התחילה לבכות ונכנסה למצוקה רפואית. גירשתי אותו מהבית אבל למדתי שיעור חשוב.
חולה סוכרת מתבשר בקופת חולים על אינסולין או כל תרופה חדשה, במידה ותמצא תרופה נשמע עליה.
ולכן הכלל אם לא מזיק אז למה לא?
אצלנו אמא שלי לא תמיד זוכרת איך קוראים לי, אבל זוכרת היטב שהיא לא אוהבת קינמון או דיסה. אם זה היה משהו מוכח יותר הייתי נאבקת איתה שתקח.
סיפרתי כאן לא פעם על סיפור ילדות שאמא הקריאה לי "פרח לב הזהב" על ילד שאמו חולה והוא עובר מכשולים עד שמצליח להגיע ללב היער לביצה שם צומח פרח לב הזהב. הוא קטף והביא לאמא שהריחה והחלימה. אז כמה רב התסכול שאין לי איך לקטוף את פרח לב הזהב או פרח אנטצהיימר ולתת לאמא. במשך הזמן הבנתי שבמקום לחרף נפשי במעלה היער לחפש את הפרח הנכסף שווה יותר להפעיל את אמא במשחקי חברה וזכרון ולהרעיף עליה כמה שיותר תשומת לב ואהבה. ולהבין שכמה פרחי לב זהב שאקטוף לה אמא תלך ותדעך לתוך האלצהיימר כמו נר שבת לתוך הפמוט ושלי אין שליטה על זה.

מסכימה עם דברייך ענתי

אנחנו לעיתים נתלים בכל דבר....
את "פרח לב הזהב" אתן לאמא מעצמי

cypro

New member
אני מציע לקרוא ולהחכים.

קראו בויקיפדיה (האנגלית) מהי מחלת אלצהיימר, ממה היא נגרמת ומה היא עושה למוח. ברור כשמש ששמן דקלים או שאר מוצרים ביזאריים ששרלטנים מוכרים לא יכולים לעזור כאן. באופן כללי, אי אפשר לעצור את ההידרדרות מהמחלה ואי אפשר לרפא אותה. אך בהחלט ניתן לבלום את ההידרדרות, אך רק ע"י תרופות או אמצעים אחרים שנבחנו בצורה מדעית והוכחו כיעילים.
שלא יעבדו עליכם.

מחלת אלצהיימר: http://en.wikipedia.org/wiki/Alzheimer's_disease

למעלה