שמן וניל ואניס

adidushim

New member
שמן וניל ואניס

אני מעוניין לקבל מתכון להכנת שמן כזה (ועדיף כזה שנוסה). תודה.
 
תחליף לרוטב למנות מתוקות או כדי

לתבל מנות שאוהבות וניל ואניס. אני טפטפתי שמן וניל ואניס על גלידות, והשתמשתי במקום רוטב עם עלי גפן ממולאים בחלבה.
 
פרויקט חדש?

לא נמאס לך לחטוף כוויות ממני?
אני הלכתי על המתכון הזה, בלי השזיפים. אגב, בניגוד להוראה הקפדנית של המחבר/ת, דהיינו "בשום מקרה לא להשתמש בעלים המשומרים בחומץ", דוקא ניסיתי פעם עם עלים משומרים בחומץ (שנשטפו היטב והושרו במים), ושילוב העלים החמצמצים עם החלבה המתוקה היה מוצלח מאד.
 

adidushim

New member
תודה

השתמשת בשמן בוטנים? אני יכול להשתמש בשמן קנולה במקום?
 
תלוי מה תעשה בשמן

מעבר לעניין הטעם והארומה (לא מהותי במקרה זה, הוניל והאניס יהיו דומיננטיים על פני שמן הקנולה או הבוטנים), תלוי מה תעשה בשמן. למיטב זכרוני לשמן הבוטנים טמפ' שריפה גבוהה מזו של הקנולה, ולכן הוא מתאים יותר לשימוש בבישול. אני התכוונתי להשתמש בשמן לטיגון מנה מסוימת, ולכן העדפתי שמן בוטנים. בסופו של דבר השתמשתי בו רק לתיבול וכתחליף לרוטב, כך שלא הרווחתי שום דבר מהשימוש בשמן בוטנים.
 

adidushim

New member
תיבול מנות ראשונות

ולאו דווקא מנות אחרונות מתוקות. אז אתה אומר שקנולה לא מתאימה למתכון הזה?
 
אני כנראה צריך לעבור קורס בכתיבה

ברורה...
לא ניסיתי, אך לדעתי תוכל להשתמש בשמן קנולה. מה שהתכוונתי לומר בתשובתי הקודמת, ובתקוה שהפעם אהיה ברור יותר, הוא שטעם שמן הקנולה (או הבוטנים) לא יורגש בלאו הכי, עקב הדומיננטיות של הוניל והאניס (וגם של שמן הזית). המתכון אינו מבוסס כולו על שמן זית בכדי שטעם השמן המוגמר לא יהיה "זיתי" מדי. הבחירה בסוג השמן הנוסף מוכתבת ע"י הרצון לבחור בשמן בעל טעם ניטרלי (הקנולה מתאים בהחלט) ובאופן השימוש בשמן. כאשר השמן משמש לתיבול - אין העדפה לבוטנים על פני הקנולה (להיפך - הקנולה זול יותר). כאשר השמן משמש לטיגון - הבוטנים עדיף על הקנולה.
 

adidushim

New member
חחח... אז לא הכנת שמן וניל?

אם הרעיון הוא להשתמש בשמן נייטרלי בטעם אז מה הטעם בשימוש בזמן זית בכלל?
 

terroir

New member
הסבר

השף הלבוש כן הכין שמן וניל. השף הלבוש לא ניסה שמן קנולה. השף הלבוש כן ניסה שמן בוטנים.
 

יניבניב

New member
שמן זית בניחוח וניל

1 מקל וניל טרי ורך מאוד 200 מ"ל שמן זית מגרדים את גרגירי מקל הוניל אל קערה קטנה, מחממים את השמן עד ל- 40 מעלות ויוצקים על גרגירי הוניל, משהים לפחות שעה לפני השימוש. שימושים אפשריים: אני השתמשתי לטפטוף מעל סורבה יוגורט עיזים וגם כרוטב לדניס שישב על מצע של שומר צלוי וגם כליווי לפטה כבדי עוף בריבת חצילים.
 
למעלה