שמן זית בצבע, ריח וטעם מדהימים!

צפנתי

New member
שמן זית בצבע, ריח וטעם מדהימים!

לכל מי שכבר יכול לקצור קציר ראשון מהזרעים שחילקתי, מתכון של נירה רוסו מעיתון הארץ, עם הצעות מגונות נוספות שלי: המרכיבים:
כוס עלי בזיליקום (כולל גיבעולים זעירים) או עלים מצרור אחד קנוי.
שתי כוסות שמן זית טוב
חצי כפית מלח ההכנה:
חולטים את עלי הבזיליקום ל-10 שניות במים רותחים.
מעבירים לדקה למים קרים לעצירת הבישול.
סוחטים קלות ומעבירים לבלנדר מוסיפים שמן זית ומלח.
מרסקים בבלנדר כמה דקות.
מעבירים הכל לצנצנת וסוגרים, בשלב זה כל טעמי הבזיליקום זורמים אל השמן.
למחרת שמים במסננת חיתול או נייר סינון ויוצקים לאט-לאט את התערובת, על החיתול נשארים רק העלים, מצויינים לממרח פסטו עם או בלי תוספת צנוברים/שקדים/אגוזים טחונים וקלויים.
את השמן הירוק שומרים במקום של כבוד ללא שמש במטבח, בבקבוק שקוף, ונהנים משמן זית בצבע ירוק זרחני ובטעם מדהים ומוספים לכריך, לסלט, לפסטה....ועוד ועוד. הבוקר הכנתי, וזה הריח כ"כ טוב (אפילו בעיני, שאני לא מתה על בזיליקום) שעוד לפני ההמתנה והסינון עירבבתי עם גבינה לבנה וזללתי עם על לחם...חלום!!
ולמתנה: ניתן להעביר לכלי שקוף ויפה ולהטביע בפנים גבעול יפה של בזיליקום לקישוט. ולמי שעדיין אין בזיליקום בגינה (עציץ, אדנית..), לשלוח לי מעטפה בדחיפות, ע"פ כרטיסי האישי, ולקבל זרעים...
 

10shosh

New member
איך מגדלים בזילוקום ../images/Emo10.gif

את יודעת כמה שתילים של בזיליקום כבר הרגתי
באור בצל אם הרבה מים מעט הכל מת אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף אני דווקא מאוד אוהבת בזיליקום במיוחד אם הוא טרי
ועוד המלצה קטנה להוסיף בזיליקום לסלט ירקות במקום או במקביל לפטרוזליה/ שמיר וכו' יאאאאאמי גם סלט ירקות עם רוקט (ארגולה) משנה את הטעם ומוסיף המון ארומה.
 

צפנתי

New member
לא ברור מה את עושה לא טוב...

נסי לפרט מה קורה בדיוק? הגיבעול משחיר? הצמח כולו מצהיב? אולי השוק של המעבר מצל במשתלה לשמש אצלך? בכל מקרה את מוזמנת לזרעים...
 

10shosh

New member
אנ חושבת שכבר ראיתי את הכל

משחיר מצהיב סתם לא מגדל עלים בסופו של דבר מת
אבל בד"כ התחלתי משתילים ולא זרעים האם זה שונה?
 

צפנתי

New member
ואת מוזמנת לפורום גינון...ועיצות:

טוב, אחד-אחד...וכמובן לא לגדל בבית אלא בגינה או מרפסת. זה לא צמח בית! להעביר לעציץ גדול יותר עם אדמת גינון טובה, לאחר הקניה. תבלינים נמכרים בעציץ קטן וצפוף, יש תבלינים הרגישים לכך וסובלים מאד. לא להעמיד ישר מהמשתלה המוצלת בתנאי שמש מלאה ביחוד ביום חם. עדיף קודם שבוע של חצי יום שמש, ולאקלם בהדרגה. אחרת זה שוק חזק לצמח, ועלול לגמור אותו. משחיר בגבעול: ריקבון צואר השורש. תני לאדמת העציץ להתייבש לחלוטין בין השקיה להשקיה, העבירי לפינה מאווררת יותר עם יותר שמש. בהשקיה השקי היטב, עד הופעת נגר בתחתית העציץ. להשקיה טובה ניתן להעמיד את העציץ בקערת מים לכמה שעות, לא לשכוח להוציא ולרוקן עודפי מים. מצהיב: בד"כ עודף מים. הצמח רגיש לקור ולא מומלץ לגדלו בחורף, מאד סובל ובחורף קשה הוא מת. תמיד כדאי לשמור כמה זרעים מעמוד התפרחת (או לבקש ממני) זרעים חשוב להנביט באדמה שהיא כל הזמן לחה. לזרע ולנבט אין שורשים עמוקים להשיג לחות מן העומק. לכן להשגיח שלא יתיבשו פני הקרקע לחלוטין. עוד שאלות...? בהצלחה.
 

צפנתי

New member
לאור ההתנפלות האדירה על הזרעים,

גיליתי ששכחתי להוסיף, יש לי גם עודפי פטרוזיליה, לכל המעוניין. וטיפ קטן לחיים, תמיד לגדל משהו יפה שעושה לכם טוב בלב,באדנית קרובה או בחלון חדר השינה מבחוץ, גם כשאתם קמים ליום קשה ומלא בטרדות, אתם רואים דבר ראשון בבוקר את הצמחים מחייכים אלכם...!
 
למעלה