שמן זית בצבע, ריח וטעם מדהימים!
לכל מי שכבר יכול לקצור קציר ראשון מהזרעים שחילקתי, מתכון של נירה רוסו מעיתון הארץ, עם הצעות מגונות נוספות שלי: המרכיבים:
כוס עלי בזיליקום (כולל גיבעולים זעירים) או עלים מצרור אחד קנוי.
שתי כוסות שמן זית טוב
חצי כפית מלח ההכנה:
חולטים את עלי הבזיליקום ל-10 שניות במים רותחים.
מעבירים לדקה למים קרים לעצירת הבישול.
סוחטים קלות ומעבירים לבלנדר מוסיפים שמן זית ומלח.
מרסקים בבלנדר כמה דקות.
מעבירים הכל לצנצנת וסוגרים, בשלב זה כל טעמי הבזיליקום זורמים אל השמן.
למחרת שמים במסננת חיתול או נייר סינון ויוצקים לאט-לאט את התערובת, על החיתול נשארים רק העלים, מצויינים לממרח פסטו עם או בלי תוספת צנוברים/שקדים/אגוזים טחונים וקלויים.
את השמן הירוק שומרים במקום של כבוד ללא שמש במטבח, בבקבוק שקוף, ונהנים משמן זית בצבע ירוק זרחני ובטעם מדהים ומוספים לכריך, לסלט, לפסטה....ועוד ועוד. הבוקר הכנתי, וזה הריח כ"כ טוב (אפילו בעיני, שאני לא מתה על בזיליקום) שעוד לפני ההמתנה והסינון עירבבתי עם גבינה לבנה וזללתי עם על לחם...חלום!!
ולמתנה: ניתן להעביר לכלי שקוף ויפה ולהטביע בפנים גבעול יפה של בזיליקום לקישוט. ולמי שעדיין אין בזיליקום בגינה (עציץ, אדנית..), לשלוח לי מעטפה בדחיפות, ע"פ כרטיסי האישי, ולקבל זרעים...
לכל מי שכבר יכול לקצור קציר ראשון מהזרעים שחילקתי, מתכון של נירה רוסו מעיתון הארץ, עם הצעות מגונות נוספות שלי: המרכיבים: