יש לי חבר שיש לו בית בד מודרני. נתן לי פעם כמות רצינית. אמר שזה לא מה שמוכרים בסופרמרקט.
בטעימה - השאיר טעם חזק בגרון. זה לא חריף כמו פלפל חריף. זו חריפות אחרת. לא יודע להגדיר אותה. אבל טעם חזק בגרון חבל"ז. שמן מעולה.
 
שמן זית בטעם עוקצני חריף שמקורו במיצוי זיתים שלא היו (או חלקם)
בשלים דיים למסיק, תהליכים מסוימים מהם פוטוסינטזה נמשכים בשמן
לאחר המיצוי.
הטעם יתעדן במשך הזמן ואין זה מעיד על איכותו או פגם בשמן, אין לזה
גם כל קשר לדרגת החמיצות של השמן שאותה לא ניתן כלל הרגיש
בטעם אלא בבדיקות מעבדה.
מה שבטוח...שזה שמן טרי מהמסיק האחרון.
זה אכן שמן טרי שמקורו במשק פרטי ולכן המחיר.. זה לא משהו מהסופר.
TCHM תודה על המידע המחכים בנושא החמיצות.
הבנתי שמהפעם הראשונה יוצא השמן הכי איכותי מלא בטעם ובכל שאר הנגלות שמוציאים מאותם זיתים שמן יוצא שמן פחות אכותי שעובר סינון. האם זה הגורם לרמת החמיצות?
אין קשר, שמן איכותי יכול להיות מכל נגלה, העיקצוץ כאמור הוא תוצאה של
סחיטת זיתים שעדיין לא בשלים וזה לא נורא.
יש שמן שמסונן למניעת עכירות (שבכל מקרה שוקעת במשך הזמן) ויש שלא
מסננים ואז הטעם יותר חזק, שני הסוגים טובים באותה מידה, יש שאוהבים
את העכור ויש שאוהבים מסונן, ענין של טעם.
מה שחשוב הוא שקנית שמן חדש וזה חשוב.