שמן זית, טוב לטיגון או לא?

שמן זית, טוב לטיגון או לא?

הי מישהו אמר לי ששמן זית בטיגון הופך לרעלים מסרטנים, לא פחות, והכניס אותי ללחצים מיותרים!!! בכל תוכניות הבישול בטלביזיה, אני רואה שהם משתמשים בשמן זית חופשי לטיגון. מה קורה, מה האמת????
 

magd a

New member
שמעת טוב

כל שמן בטיגון הופך לרעיל. אם אתה מקפיד על תזונה נכונה ובריאה, צמצם רעלים.
 
שמן זית

מותר לטגן בשמן זית, אין נזק מזה. את יכולה להיות רגועה לחלוטין. ובכלל, הרבה יותר מזיק לבריאות להלחץ מכל דבר מאשר לאכול מהשהו שמישהו אמר עליו משהו לא טוב. תחשבי שערבים, אילקים, ספרדים, יוונים אוכלים אוכל שמטוגן בשמן זית, ודרך אגב, הם די בריאים.
 

fatnfun

New member
שמן זית

עד כמה שידוע לי שמן זית הוא אחד השמנים היחידים שלא "נשרף" או מעבד מערכו בטיגון. יחד עם זאת, לא לכל טיגון הוא טוב (גם בגלל הטעם וגם בגלל סיבות אחרות)
 
למעלה