שמן זית

שירןב

New member
שמן זית

היי, התזונאית אמרה לי לצרוך לפחות כף שמן זית ביום, הבעיה היא שאני מאד מאד לא אוהבת שמן זית. בסלט אני לא מסוגלת לשים שמן זית, זה ממש הורס לי את הסלט. יש לכם רעיון במה אני יכולה לשים שמן זית שלא ישפיע יותר מדי? אגב, אם אשים שמן זית בבישול תפוחי אדמה, זה תופס? או שהוא מאבד מערכו באפיה או משהו כזה? תודה!
 
יש סוגים שונים של שמן זית

שהאיכותי ביותר הוא "כתית מעולה", וטעמו שונה מאוד משמן הזית המזוכך (שייתכן שאת משתמשת). גם אני מאוד מאוד לא אהבתי שמן זית, ולא הייתי מסוגל לסבול את הריח, עד לפני שנים שגיליתי שלא כולם אותו דבר. נסי את הכתית מעולה מזני זיתים שונים (למשל זן סורי). באופן כללי, הייתי נמנע מלחמם שמן, למרות שחימום שמן זית איכותי ביותר לא ממש גרוע. רק אם אין לך ברירה והנ"ל לא עוזר. את לא חייבת שמן זית אם את באמת לא אוהבת. יש גם תחליפים לשמן הזית, שחומצת השומן הדומיננטית בהם (אולאית = אומגה 9 = שומן חד לא רווי), דומיננטית גם בשמן הזית (וזה מה שעושה אותו לבריא ומומלץ בכמויות מוגבלות). לדוגמה: אבוקדו (שאת יכולה להוסיף לסלט), ושקדים לא קלויים.
 

אלי ו.

New member
הייתי מנסה דוקא את ה"ברנע"

אפשר להשיג בחנויות טבע שמן זית מזן "ברנע" (אני מכיר תוצרת ד"ר אגר) אין לו את הריח והטעם הדומיננטים האפייניים לשמן זית מזיתים סורים.
 

נעמי66

New member
אבוקדו במקום שמן

אבוקדו בסלט - זה מה שאני עושה. תשאלי את התזונאית אם את יכולה להחליף שמן זית באבוקדו. לדעתי, אבוקדו בריא יותר.
 
לגבי חימום שמן זית: נקודת

העישון של שמן זית שאינו מכבישה קרה היא גבוהה יותר, ולכן הוא דווקא עדיף לחימום וטיגון מהשמן שהופק בכבישה קרה. בכל מקרה, גם כשמשתמשים בשמן לא מכבישה קרה לבישול (=צליה, טיגון, אפיה, בישול) כדאי להשתמש בשמן מאיכות טובה ויצרן אמין. זה בהחלט משפיע על הטעם ועל הסיכוי שלא עירבבו בשמן שמנים אחרים. כמובן שלטיבול ללא חימום מומלץ להשתמש בזה שהופק בכבישה קרה. כדאי גם לבדוק את ההבדל בין שמן כהה\ירוק יותר (שטעמו דומיננטי) לבהיר המעודן יותר. לכל אדם יש העדפה אישית . שימי לב שאת שומרת את השמן בתנאים שלא ייגרמו לחימצונו, ומי שלא צורך הרבה כדאי שייקנה כמויות קטנות, אפילו אם זה קצת פחות כלכלי. בתיאבון, ענת.
 
למעלה