אם אניח בצד
את היחס הכללי שלי לשמן (כמו סוכר, רק משמין הרבה יותר), אציין לרעה את מאזן האומגות האיום של שמן זרעי הענבים (1:700 לטובת אומגה-6). כל כף מן השמן הזה מכילה כמעט 10 ג' אומגה-6.
עצה שלי: אם חייבים שמן, אף פעם לא שמן זרעים (חוץ מזרעי פשתן/לפתית).
מרבית הזרעים (ואגב, סויה ותירס הם זרעים, מבחינה טכנית) מכילים את עיקר חומצות השומן שלהם בצורת אומגה-6 (וזאת לעומת אגוזים, שרובם מכילים בעיקר חומצה אולאית, בדומה לשמן זית/לפתית/אבוקדו).