שמן זרעי ענבים. זה טוב ? זה בריא ?

RSPA

New member
שמן זרעי ענבים. זה טוב ? זה בריא ?

אולי מישהו יוכל לעשות לי סדר עם השמן הזה.
מה הוא שווה באמת ? האם יש בו איכויות או סגולות שאין בשמן אחר ?
כדאי לקנות או לא ? בעצם כבר קניתי רק אני רוצה לדעת אם עשיתי בשכל... תגידו את האמת, אני לא אכעס ולא אעלב
.
 

vegetalien

New member
אם אניח בצד

את היחס הכללי שלי לשמן (כמו סוכר, רק משמין הרבה יותר), אציין לרעה את מאזן האומגות האיום של שמן זרעי הענבים (1:700 לטובת אומגה-6). כל כף מן השמן הזה מכילה כמעט 10 ג' אומגה-6.

עצה שלי: אם חייבים שמן, אף פעם לא שמן זרעים (חוץ מזרעי פשתן/לפתית).
מרבית הזרעים (ואגב, סויה ותירס הם זרעים, מבחינה טכנית) מכילים את עיקר חומצות השומן שלהם בצורת אומגה-6 (וזאת לעומת אגוזים, שרובם מכילים בעיקר חומצה אולאית, בדומה לשמן זית/לפתית/אבוקדו).
 

RSPA

New member
תודה ליערעד ולך.

התוכל להסביר לי שוב את עניין המשמעות של היחס בין האומגות. מה זה אומר בעצם מבחינה תזונתית ובריאותית ?
 

RSPA

New member
וואלה. לא למדתי כלום. איזה בושה...


תודה רבה על התזכורת.
 

vegetalien

New member
אתה רוצה

תשובה יבשושית, קרירה וחסרת רגש או תשובה אנושית יותר? ניתן לך את שתיהן, אתה תחליט:

1. תשובה יבשושית, קרירה וחסרת רגש:
מובן כי זרעי צ'יה יספקו לך אומגה-3, אך מאחר שכמות האומגה-6 בשמן זרעי ענבים גבוהה (וזה עוד בלי לספור דברים אחרים שאתה אוכל. אם הם שומניים, סביר להניח שיש בהם יותר אומגה-6 בד"כ), עדיין לא יהיה איזון, אלא אם אתה מסתפק בהזלפה של משהו כמו כפית או לחילופין שם המון צ'יה (ביחס של פי 3 מסה לעומת השמן).

2. תשובה אנושית יותר:
אתה חי? אתה מרגיש טוב? אתה נהנה מהאוכל? יופי. עזוב אותך מחישובים קרים ומדעיים - זה מזיק לבריאות (הנפש).
 

RSPA

New member
ובקיצור לגמור את הבקבוק שקניתי לאט לאט

ובמקביל לתסף את עצמי בכף פשתן טחון עם הסלט בכל ארוחה.
ולא לקנות יותר מהשמן הזה.

אהבתי את התשובה היבשושית. את התשובה האנושית צריך להשאיר לשוקולד, גלידה, קצפת ובכלל לכל קינוח עם קרמים רבי-סוכרים.
 

ladybug6

New member
אתה יכול להשתמש בשמן לאפייה

ככה כל עניין החומצות לא יהיה רלוונטי.
הבנתי שהוא די מוצלח באפייה. אל תשאל אותי למה כי אין לי שמץ
 

vegetalien

New member
כבר עדיף

לצרוך את השמן כמו שהוא במקום לצרוך שמן מעופש. זה מזיק פחות.
 

ladybug6

New member
פסדר, אבל אם בכל מקרה אופים עוגה

ובכל מקרה שמים בה שמן...
אז עדיף שמן שבמצב הלא מחומם שלו פחות מועיל מאחרים
לא?
 

vegetalien

New member
אה, אם להרוס אז...?

מצד שני - שמן שהגיע לנקודת עישון, מהו טעמו?

רק שזה לא יהרוס את הטעם של העוגה.
 

RSPA

New member
נק' העישון שלו 216 מעלות. לא מגיעים לזה באפיה

שגרתית. לא יהרוס שום עוגה סטנדרטית.
אבל לאור הדברים הכל כך טובים שלו מעבר לאלה שלא - הכי טוב להכין איתו מיונז.

גם טעים, גם "מנחם" גם פותח הרבה אופציות למאכלים...וגם יגמר מהר וזהו.

אני אכין את זה >> http://tinyurl.com/op6w7t9
 
רציתי להגיד תודה על הפוסט המחכים

ולשאול:

בין זרעי צ'יה לבין זרעי פשתן הבנתי שעדיף זרעי פשתן.
אבל קראתי כבר באינספור מקומות שזרעי פשתן כדאי לטחון וישר לאכול.
כיוון שאני מכירה את חוסר הסבלנות שלי, האם אפשר לקנות את זרעי הפשתן ולא לטחון אותם, ועדיין יהיה להם ערך ראוי כלשהו?
מה לגבי שמן פשתן קר כמו שמוכרים בעדן טבע מרקט?

אני מנסה לחשוב מה האופציה המתאימה ביותר עבורי.

תודה רבה
 

vegetalien

New member
יש מספר אופציות.

1. להשתמש בזרעי צ'יה במקום (כן, פשתן עדיף, אבל לפעמים צריך להתפשר. ובכל מקרה צ'יה די סבבה, חוץ מעניין המחיר
).

2. לטחון כמות גדולה של זרעי פשתן ולאחסן בהקפאה (זה מה שאני עושה).

3. שמן פשתן - זו אפשרות (אמנם לא אופטימלית כמו הזרעים עצמם), אך יש שני חסרונות גדולים שצריך לקחת בחשבון:
א. המחיר גבוה.
ב. השמן מתחמצן ומתעפש בקלות רבה. אפילו במצב אופטימלי (בקירור תמידי ובבקבוק אטום לאור), אין לו יותר מדי זמן לשרוד. לכן אם תבחרי לקנות, עדיף בבקבוקים קטנים.
 
למעלה