שמן כבד דגים-מומלץ או מסוכן?!

שמן כבד דגים-מומלץ או מסוכן?!

ניתנה לנו המלצה להשתמש בשמן כבד דגים כמקור לאומגה 3 לילד בן שנתיים וחצי. קראתי במאמר שבפורום כי לא כדאי!!! להשתמש בשמן זה לאור כמויות גדולות של ויטמינים A ו D שעלולות להרעיל את הכבד. אודה לכם אם תשתפו אותי בנסיונכם האישי , כיוון שאנו רק בתחילת הדרך-האם שמן זה מומלץ?! ואם לא איזה תוסף מומלץ כמקור לאומגה 3?! תשובתכם חשובה לי מאד כי אכן הצלחתי להתבלבל לאור המלצות סותרות!

razgalili

New member
שמן כבד דגים לא מקור טוב לאומגה

גם בגלל שהיחס של המרכיבים לא טוב כמקור לאומגה, וגם בגלל שהשמן מכיל כמויות ניכרות של ויטמין A וD, ויטמינים שהצריכה היומית שלהם חייבת להיות מוגבלת כדי למנוע הרעלה. ויטמין A וD מונעים מאיתנו לתת שמן כבד דגים בכמויות מספיקות כדי לספק אומגה, עדיף שמן דגים (ולא שמן כבד דגים) לעומת זאת, כמקור לויטמין A וD שמן כבד דגים הוא מקור מעולה וחסר תחליף. לילדים עם בעיות תקשורת ואוטיסטים תיסוף יומי בשמן כבד דגים עד המינון המקסימלי המותר לגילם יכול לחולל נפלאות ביכולת התקשורת קשר העין והשפה תוך זמן קצר. אז לסיכום - שמן דגים טוב כדי לתת אומגה שלוש, שמן כבד דגים טוב בשביל לתסף ויטמין A וD, שניהם טובים לילד אבל במינונים שונים ובמטרות שונות.

JacobSk

New member
רז רוב רואפאי DAN! ממליצים שמן כבד דגים

סיבה אחת זה הוא כולל ויטמינים A וD טביים שנית שדווקה יכס של DHA וEPA הוא טוב לילדים בספקטרום בגלל חוסר ניקר של DHA לאומת EPA. יש מוצר של נורדיק נטורל שגם כמות הויטמין D מינימלית וויטמין A טוב למינון יומי וגם ריקוז חומצות אומגה טוב מאוד. וגם יש מבחר טעמים תפוז ואפרסק http://www.autmedic.com/shop/index.php?categoryID=93

razgalili

New member
יעקב

אם תקרא את כל ההודעה שלי תראה שאני ממליץ על שמן כבד דגים יחד עם שמן דגים.

למעלה