שמן נבט החיטה-שאלה...!

שמן נבט החיטה-שאלה...!

קראתי באחד המאמרים ששמן נבט החיטה טוב לעור שסובל מהאלרגיות... וגם מישהו הגיב לי לשאלה שלי בקשר לבעיה שלי שהעור שלי לא מקבל שום מוצר קוסמטי (לא ניסיתי טיבעיים עדיין) והוא סובל מפריחה שמלווה בחלקים אדמומיים יבשים ומגרדים בעור הפנים ואמר שניתן לעסות את העור עם השמן.. השאלה שלי האם השמן אמור גם לרפות את הפריחה? ועוד שאלה אם כבר.. את מישהו מכיר את השמנים שלי ארומה לייף? שנימכרים בסופר פארם? תודה רבה מראש

ebony

New member
טוב נבט חיטה מלא בויטמין E ואני

ךא ממש יודעת אם יעזור לכתמים... מה שכן טוב לעור מגורה זה שמן גלעיני אפרסק ומישמש כי הוא טוב לעור עדין משמש בעיקר לתינוקות
השמנים של ארומה לייף מעולים

0 אור 0

New member
השמן הכי טוב לגירויי עור הוא

שמן חוחובה. לגבי שמן נבט חיטה - הוא קצת כבד לכן בדרך כלל לא משתמשים בו כשמן הנושא הראשי , אלא מוסיפים אותו לשמן השני (כדוגמת השמנים שהוזכרו מעל - שקדים, גלעיני אפרסק וכו')

אני מתכוונת בנתיים לנסות רק את שמן

נבט החיטה ולראות איך העור מגיב.. משהו רע לא יכול לקרות חוץ משהעור יהיה רגיש נכון? אבל בלי שום קשר אמרו פה שנבט החיטה הוא כן טוב לעור מגורה... עוד שאלה.. על האריזה כתוב לשמור במקום קריר.. זתומרת מקרר? או פשוט ארון מוצל?

csh018

New member
אני לא מסכים שחוחובה הכי טוב

חזרתי למקורות הלימוד שלי ומצאתי: צמח החוחובה שימש את אינדייני דרום אמריקה , כאמצעי להגנת העור מקרני השמש . הוא נחשף לעולם ע"י בוטנאי מקסיקני בשנת 1822 , אך הפקתו המסחרית , החלה רק בשנות השבעים של המאה הקודמת . החומר המופק מכבישת זרעי הצמח , אינו שמן אלא שעווה צמחית נוזלית במרקם שומני . הוא עמיד בחום גבוה ויכול לשמש כשמן סיכה למנועי סילון , אך בעלי עניין בתעשיות השמנים למטוסים , דאגו לגנוז את הרעיון . תכונתו העיקרית של " שמן החוחובה " היא לעקב התאיידות , כלומר לשמור על הלחות הטבעית של העור . הוא מעולה לטיפול קוסמטי , משום שהוא נותן תחושת לחות גבוהה לאחר מרחתו ומתאים במיוחד לאנשים חסרי מודעות לצריכת מים נכונה . הוא מונע התחמצנות ואינו זקוק לתוספת כימיקלים לשימור , אך אינו מתאים לטיפול במריחה ישירה נקיה מפני שהוא אוטם את נקבוביות העור ועלול לגרום לרעלת ולאלרגיות על שטח העור , בגלל חמצון הסבום , שאינו יכול להשתחרר דרך הנקבוביות . הריכוז האופטימלי של החוחובה בתערובות השמנים הטיפוליות הוא : 10% - 5 .

0 אור 0

New member
כל אחד ומקורות הלימוד שלו

אני מכירה את שמן החוחובה באופן אישי מאז שהתחילו לייצר אותו בארץ ומשתמשת בו בהצלחה רבה לגירויי עור, כולל מקומות שבהם האלוורה שורף מדי: לדוגמא : - מריחה על האף של תינוקות מצוננים כדי למנוע הווצרות פצע אדום וכואב מקינוח האף - גירוי במקומות אינטימיים - אודם שנוצר לילדים בקיפולי העור עקב סיבות אלרגיות - במצב קשה האלוורה מגבירה את הגירוי, ואז מה שעוזר זה או חוחובה או משחת ברבדוס בלבד. לאחרונה למדתי את נושא השמנים בצורה קצת יותר מסודרת (לא לתואר אבל במסגרת השתלמות למטפלים), וכאשר המורה לא הזכירה אותו בין השמנים הנושאים שאלתי עליו, ואכן היא מאד המליצה עליו כשמן נושא וציינה שהוא פשוט פחות מוכר, ולכן פחות משתמשים בו. אני לא יודעת איך הפיקו אותו בשנות השבעים של המאה הקודמת - אני משיגה את השמן ישירות מהיצרנים כאן בארץ בקיבוצי הדרום. אני מסכימה אתך שהוא מעולה גם לטיפול קוסמטי: הקוסמטיקאית שלי תמיד ממליצה לי להשתמש בו כתחליף לקרם גוף (למריחה לאחר המקלחת כשהגוף עוד רטוב), אבל לעיסוי אני מעדיפה להשתמש בשמנים נושאים אחרים על פי מטרת העיסוי ובעיקר בשמן שקדים.

csh018

New member
שמן נבט חיטה - עלול לגרום להרגשת

חנק לאנשים הרגישים לגלוטן !!!!!! שמן אינופילום קלופילום למצבים אלרגניים על שטח העור , ששום תרופה אחרת לא הצליחה להעביר הבעיה היא הריח של השמן. שלומי

OK תודה אם כך על מה אתם ממליצים לי

להשתמש כדי להעביר את הגירוי והיובש ובעיקר את הכתמים והאדמומיות שיש ביגלל הפריחות? (נ.ב-רצוי שמנים שהכי בטוחים שבדר"כ נדיר שרגישים אליהם) תודה מראש..

0 אור 0

New member
קרן

כתבתי לך כבר בפורום טיפוח, אבל אני רואה שמכל הכותבים התחלת להתבלבל\ אז אני אחזור על הדבר הכי חשוב: צריך להבין שלכל עור יש את הרגישות שלו ואת הצרכים שלו. אין מוצר קוסמטי או טבעי שמתאים לכל אחד, ואפילו מוצר שמתאים לך במצב אחד, לא יתאים לך במצב אחר. (אני לדוגמא משתמשת בלי שום בעיות דוקא במוצרים מאד עממיים - סרום של חברת קרליין למשל שהוא אחד הזולים בשוק - לאחר שזרקתי לפח עקב גירוי מוצרים של חברות יוקרתיות מאד). לכן מה שאת צריכה זה להתחיל לבדוק בעצמך מוצרים שמתאימים לך - בכל מקום לבקש דוגמית, או לקנות כמות קטנה מאד של החומר, על מנת לנסות בעצמך אם הוא טוב לך. בתהליך אני מאד ממליצה לך להיעזר באנשי מקצוע. יש לך שלוש אפשרויות עיקריות: 1. להגיע לקוסמטיקאית טובה שתכיר את עורך ותתאים לך חומרים מהמוצרים שמשווקים רק אצל קוסמטיקאיות 2. נטורופת (את יכולה גם להעיזר בחנויות טבע מסוימות ביועץ שבחנות). אני אשלח לך במסר שם של החנות המובילה בארץ לענייני שמנים - מדובר במומחה הכי גדול בארץ, ואם הוא יתאים לך תערובת שמנים אז את יכולה לסמוך עליה. 3. רופא עור. דרך אגב, אני אישית בענייני עור פחות סומכת על האופציה השלישית - כי יש הרבה שדי מקובעים בדעות קדומות נגד פתרונות טבעיים מאד טובים - לכן אם בוחרת באופציה 3, תנסי למצוא ממליצים לרופא הספציפי, ולא להגיע סתם באקראי לקופת חולים לרופא הפנוי.

למעלה