שמן נדיף לימון.

שמן נדיף לימון.

הבנתי שניתן להשתמש בשמנים נדיפים בבישול. האם זה נכון? ואם כן איך להשתמש בשמן נדיף לימון? תודה ויום טוב.

ebony

New member
זה נכון אבל זה רק במידה והשמן האתרי

הוא מאיכות מאוד מאוד גבוהה... אני אישית לא משתמשת בשמנים אתרים בשימוש פנימי היות ובארץ קיימים זיופים אדירים של שמנים ארומטיים ושמנים מאיכות מאוד ירודה ולא תמיד מי שלא בעל מקצוע יכול להבדיל בין איכות טובה לגרועה בשמנים. בארץ זה לא חוקי בכלל העיניין של שמנים ארומטיים בשימוש פנימי ולא הייתי ממליצה להשתמש אם את לא בטוחה במאה אחוז....

../images/Emo140.gifאישה של וניל,ניתן להשתמש בשמן

אתרי לימון,בבישול וכמו שציינו כבר שהשמן יהיה מאיכות גבוהה כמו כן ניתן לשטוף פירות וירקות ,עם שמן אתרי בקערה גדולה לטפטף 3-טיפות שמן אתרי לימון, 2 טיפות חומץ תפוחים,לערבב יחד,ולהוסיף מים להכניס פירות או ירקות למשך 15 דקות ולשטוף היטב. מחטא מעולה פירות וירקות. המשך יום נהדר.

טליונת1

New member
שימוש פנימי

אני יודעת שיש 2 אסכולות, האחת שממליצה לקחת בשימוש פנימי והשנייה שממש לא כדאי עקב הריכוזיות הרבה. אני גם חושבת שעדיף להשתמש רק חיצונית. אבל ניתן להשתמש בטינקטורה (תמצית אם), שהיא בעצם נועדה ללקיחה פנימית.

ebony

New member
צודקת מאוד../images/Emo9.gif

אבל שוב בלי שום קשר לשום אסכולה לא צרפתית ולא אנגלית השמנים שיש להשיג בארץ ברוב המיקרים מזוייפים או באיכות מאוד נמוכה ואותם אסור לצרוך פנימית כי הם ברוב המיקרים עלולים להיות רעילים. וחוץ מזה לא הייתי ממליצה למי שלא עבר לפחות קורס אחד בארומוטרפיה להשתמש בשמנים פנימית גם בגלל האיכות וגם בגלל מינונים לא כל שמן מותר לבלוע

למעלה