שמן נרולי ויתושים

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
שמן נרולי ויתושים

אחרי שנים רבות של שימוש ב-סַנודַיי - (למריחה על הגוף נגד יתושים), החלטתי להפסיק בגלל הנזק שהחומר עשוי לגרום לאורך שנים. ידוע לי על חומרים טבעיים כמו רוזמרין.. אבל התמיסה שיצרתי מהרוזמרין הפכה למכוערת והשחירה... וגם הריח לא היה נעים. לאחרונה מרחתי שמן נרולי - NEROLI על חלקי הגוף ולהפתעתי אחרי מספר שבועות של ניסוי, נוכחתי שהיתושים לא אוהבים את הריח. כדי לחסוך מהחומר שעמד להסתיים בבקבוקון, הוספתי לו קצת שמן זית ולמרות שדיללתי עדיין זכיתי לשקט מכיוון היתושים. האם רק נדמה לי או שיש משהו בשמן נרולי שמונע מהיתושים להתקרב? בבית טבע נאמר לי שאין שום קשר לנרולי ולדחיית יתושים.... כסיפרתי על התנסותי. מה דעתכם?

נרולי

שמן נרולי ידוע כקוטל נגיפים אך לא כדוחה יתושים, גם באינדיקציות שלו לשימוש זה לא מופיע, בדקתי. אני לא יודעת למה ניסית שמן רוזמרין, הוא לא קשור לנושא וגם התמיסה שהשחירה - מה היה בה ? שמן נרולי מאוד יקר וכדוחה יתושים בעיניי זה בזבוז כשיש שמנים נפלאים וזולים שדוחים יתושים דוגמת גרניום, עשב לימון, לימון, ציטרונלה וכד'. בכל מקרה מומלץ לא לרקוח שמנים לבד, זה אינו תחביב... צריך לדעת לעבוד עם מינונים נכונים ולמהול בצורה נכונה. כדאי שתתיעצי עם איש מקצוע. בלי קשר, כבושם, נרולי נפלא בעיניי... שבת שלום, הילה

pumiki8

New member
גם אני לא רואה שום אזכור לנרולי כדוחה יתושים

הוא פועל במקרה שלך? משונה.
אבל בכל זאת - אפשר גם אחרת. עכשיו יש מכת ארומתרפיה בסופר-פארמים, ויש המון דוחי יתושים ארומטיים (כולם על בסיס אקליפטוס לימוני) ותוכלי פשוט לבחור אחד מאלה.
אני לא יודע אם שלוס מוכר פורמולות מוכנות לאנשים שאינם במאגר שלו, אבל שווה לך לשאול. יש לו פורמולה מיוחדת נגד יתושים (הרבה יותר יעיל מאשר לקנות את כל השמנים [מדובר בשישה-שבעה] ולהכין בעצמך. קיץ נקי מיתושים!

magy

New member
נכון, נרולי יקר מאד

וכוונתי היתה גם לחסוך בסיפור. אולי שמן זול יותר.. רק להפסיק עם הסנו......... את הנרולי ניסיתי במקרה.... כי היה בבית...לצורך אחר...... (אני עושה נרות ומוסיפה נרולי לריח טוב). אין לי מושג מי זה שלוס.. איפה אפשר לשאול על שמנים זולים יותר ומוכחים כיעילים? תודה על תשובותיכם.

sea flower1

New member
אקליפטוס לימוני,

דוחה יתושים. לא אמור להיות יקר. ועוזר לעוד דברים אחרים.

שמנים נוספים

כתבתי לך בתשובתי הראשונה 4 סוגי שמנים שטובים למטרה זו. בנוסף, שולחת לך מסר . שבת שלום, הילה

saritsh

New member
שמן זית דוחה יתושים

בשבוע שעבר במסע הקניות השבועי בואדי ניסנס (חיפה) נכנסתי לחנות של דרוזי שמוכר מקפה ועד מי ורדים ומי נרולי-לצרכים קולינרים :) כרגיל הביקור בחנותו כרוך בשתית קפה ושיחות על הא ודא ונה ולמה, הגענו לנושא היתושים הוא אמר ששמן זית בלבד מרוח על הגוף, ידחה כל מזיק מלהתקרב אליך החל מיתושים וכלה משרצים ארסים. אם זה נכון או רק אגדה דרוזית אני לא יודעת, אבל בגלל הנגישות של השמן שישנו כמעט בכל בית שווה לנסות. הרעיון הוא שיתושים יש רק בלילה, (ובעצם אלו יתושות שעוקצות ), ואז יש למרוח את המקומות החשופים. לגבי שמנים אתרים דוחי יתושים אמרו כבר את הכל בשרשור. שבת שלום נטולת עקיצות

0 אור 0

New member
זה גם דוחה מחזרים בלתי רצויים

ביחוד אם מוסיפים קצת שום

saritsh

New member
עד שלא ננסה לא נדע...ובענין המחזרים

מה לעשות אם אלו שכן אוהבים שמן זית עם שום :)

למעלה