שמן סומסום

נטעליג

New member
שמן סומסום

ביקשתי מהבחור שיביא לי שמן סומסום כהה (שמן לתיבול בבקבוק קטן) והביא לי שמן סומסום צלול (צבע זהוב בקבוק גדול).
יש סיכוי שייצא מוצלח במוקפץ או לבטל תכניות ולהחזיר לחנות?
ואם משתמשים בזה - איך? לתיבול או לטיגון? צריך לערבב עם שמן נוסף?

תודה
 
שמן סומסום

לא ממש תחושי הבדל בטעם של מוקפץ בסוםסום כהה למוקפץ בסוםסום בהיר.
שמן זה לא ממש מתאים לטיגון או להקפצה היות והוא מגיע לנקודת השריפה בטמפרטורה נמוכה יחסית, מה עוד שהקפצה נעשית על אש חזקה ובטמפרטורה גבוהה. האסייתים נוהגים להקפיץ בשמן "נורמלי" (סויה, חמניות, קנולה...) ומוסיפים את שמן הסומסום לקראת הסוף לשם הוספת טעם וניחוח.
 

נטעליג

New member
תודה רבה

 
למעלה