שמן סיני ???

danielp31

New member
שמן סיני ???

שלום שמן סיני ? מהו ? למה הוא משמש בעיקר ממה הוא מורכב ? ומשחה הסינית ? למיטב הבנתי הוא משמש לחימום ועם זאת הוא לא צמיגי האם תוכלו להמליץ על שמנים דומים וכמובן מהן הקונטראידיקצית אליו תודה דניאל

0 אור 0

New member
שמן סיני זה שמן מנטה

יש גם "שמן יפני" שגם הוא מנטה, אותי הוא משמש בעיקר להקלת כאבי שרירים ודלקות פרקים - הולך מצויין בתוך שמן זית מחומם. לעתים אני משלבת בתערובת שמנים המשחה הסינית - זה לא מחשה אחת אלא כמה משחות, אבל בגדול מדובר על תערובת של שמנים מחממים - לחימום פנימי של איברים ושרירים כואבים

משחה סינית

יש שתי משחות האחת מקררת המכילה מנטה כתמצית עיקרית בתוספת לשאר התמציות והשניה מחממת המכילה קינמון בתוספת לשאר התמציות... המשחה המקררת- צבעה לבן והמשחה המחממת צבעה חום-אדום

saritsh

New member
המרכיב העיקרי הוא קומפור ולא מנטה

גם בשמן סיני וגם במשחה סינית האדומה (וגם הלבנה אם אני לא טועה) כ25% קומפור, כמו כן הם מכילים מנטול וציפורן וקאסיה ומנטה וקאג'פוט. פשוט צריך לקרוא הכל רשום על התוית.

נכון מאוד לגבי הקמפור

כוונתי היתה לומר שהמשחה המקררת מכילה יותר מנטה והמשחה המחממת יותר קינמון. תודה על ההבהרה.

0 אור 0

New member
רק הערה קטנה לגבי מנטה

אני מכירה שנים את השנים האלו (בעיקר היפני) ומשתמשת בהם לחימום פנימי. כשהתחלתי ללמוד שמנים ולהתכתב בפורומים פתאום הסתבר לי שהמנטה מוגדרת כמקררת והדברים לא הסתדרו לי. המורה שלי לשמנים פתרה לי את הבעיה כשאמרה שזה דבר ידוע - המנטה חודרת לרקמות ומחממת אותן ועל ידי כך יוצרת את האפקט של הקירור החיצוני. בכל מקרה, מכיוון שמה שאני מרגישה בעצמי וניסיתי על הרבה אנשים יותר אמין בעיני מכל מה שאקרא בספרות איזושהי , אני ממשיכה להמליץ על המתכון הבדוק שלי גם לשרירים כואבים ותפוסים וגם לדלקות פרקים - זה פשוט עוזר, ולהסבר שידאגו אחרים.

danielp31

New member
תדוה רבה ומתכון?

תודה רבה על התגובות בחנות בה הסתכליתי ראיתי גם שמן כורכום האם תוכלו לרשום פה מתכון אגב מנטול , אצלי הוא בצורת גבישים איך אפשר לעבוד איתו במשחה או שמן ומנטה מסתבר שיש המון סוגים של מנטה בתויות שראיתי לכולם אותה תוית מנטה אין פרוט דניאל

danielp31

New member
שמן סיני

בימים אלו אני לומד עיסוי רקמות עמוקות ושמן סיני למיטב הבנתי מאוד מועיל לחימום ולשחרור שרירים בקבוקון קטן של שמן סיני "המקורי " עלה בחנות 129 שקלים מתכון לשמן סיני . דניאל

0 אור 0

New member
OK

אני משתמשת בשמן היפני שעולה קצת פחות ממחצית מהסיני. מחממת קצת שמן זית ומטפטפת לתוכו כמה טיפות של השמן היפני (לצלוחית קטנה 2-3 טיפות בדרך כלל, אבל עד 5-6 טיפות אם מדובר בשריר גדול ומאד תפוס) יש גם תערובות מוכנות לשרירים של יצרני שמנים - אם אתה לא עוסק בארומותרפיה, אז רכישת השמנים לצורך ערבוב עצמי תעלה לך יותר (בגלל הכמויות שאתה בעצם לא צריך אותן) ויש כל מיני דברים שצריך לדעת כדי ליצור תערובת שתצליח לחיות מעבר לאותו יום. מומלץ לערבב בבית רק דברים בסיסיים לשימוש מיידי

לגבי השאלה על המנטה

יש הבדל בין מנטה למנטול מנטול הוא החומר הפעיל הקיים במנטה. ואכן יש המון סוגים של מנטה, אם על הבקבוק לא מצויין מאיזה מנטה השמן מיוצר- החברה כנראה לא מספיק רצינית. על כל בקבוקון של שמן ארומטי איכותי אמור להיות מס' אוצווה וכן שם הצמח בלעז- כלומר במקרה של המנטה- על איזו מנטה מדובר...

danielp31

New member
תודה רבה

בעולמנו הלא מושלם מספרי אצווה וכו לא ממש קימים גם בחברות המקומיות היותר מוכרות עובדה היא שאני הקטן קבלתי את האינפורמציה העל מספר סוגי מנטה רק עכשיו שאלתי היתה בפשטות האם יש הבדלים משמעותים בין הסוגים השונים . תודה רבה לך על ההקשבה והנסיון לעזור קבלתי את המסר אני אחפש תמצית מוכנה בחנות המתמחה בשמנים . דניאל

השאלה לא הובנה...

ההבדלים בין הסוגים של המנטה, לא משמעותיים מאוד, מדובר בהרכב החומרים הפעילים, יש מנטה עם חומר פעיל חזק יותר ויש מנטה עם חומר פעיל חלש או עדין יותר, הכל תלוי באזור הגידול, בסוג השמן ומרכיבים נוספים. לגבי מספרי אוצווה, אני חוזרת על מה שכתבתי קודם, גם אם החברה מוכרת, אין זו הופך אותה לאיכותית... על שמן איכותי, מחברה המכבדת את עצמה, יהיה מצויין מספר האוצווה וסוג השמן. בהצלחה

saritsh

New member
איזה סוגים של מנטה ידועים לך?

אני מכירה את השמן האתרי מנטה חריפה "הרגיל" המכונה PEPPRMINT או MENTA PiPERITA ובה אחוז המנטול הוא בין35%ֵ-48%. וזה השמן האתר הנפוץ בשם מנטה, על שימושיו הרבים, מגרנות, כאבים וכו'. כמו כן יש את המנטה הכדורית , pennyrotal שאסור על נשים בהריון תכלית האסור אפילו לא להריח, שבו המרכיב בהעקרי הוא PULEGONE. ששימושיו יותר נפשים רוחנים. האם יש עוד כמה? כי אחרת לא ממש ברורה לי ההפרדה שנעשתה בשרשור לגבי הסוגים השונים. ואם אני מסתכלת עלהאוציו המאוד קטנות של המרכיבים של המשחה הסינית האדומה שיש לי מסוג WILD TIGER הרי מרכיב שמן המנטה בה הוא רק 6%. כך שכל הדיון על המנטה בהקשר לשמן סיני הוא לא רלוונטי.

0 אור 0

New member
אני קצת חלשה בשמות

אבל כצמח, היו לי פעם בגינה כמה סוגי נענע (שהיא גם סוג של מנטה) ועוד כמה סוגי מנטה ואני די בטוחה שלא מיציתי. לגבי השמן הסיני: אני לא נשבעת על התשובה שלי , כי בדקתי את התוית שלו לפני שנים, אבל מה שזכור הוא שהיה רק מנטה, המשחה כמובן זה משהו אחר, מה גם שיש המון סוגים. אפילו בארץ ראיתי 2-3, ומישהו שהביא מתאילנד הביא עוד כמה.

saritsh

New member
התכונתי- איזה שמנים אתרים של מנטה

את מכירה? ולא צמחי מנטה, מצטערת שלא הייתי ברורה., כן, בטוח שיש המון סוגים של שמן סיני ומשחות סיניות ובטח גם יפניות...הבעיה היא שקשה לדעת על מה מדברים אם לכמה מוצרים יש אותו השם. ואז צריך לקרוא את המרכיבים כדי לשדעת מה ההבדלים. תודה בכל אופן.

0 אור 0

New member
בדקתי עכשיו את השמן היפני

ההרכב שלו 100% שמן מנטה mentha piperita בזמנו קניתי אותו כי מישהו המליץ לי על הסיני, וכשראיתי שזה אותו דבר אבל יותר זול החלטתי לנסות זה היה לפני שנים, ומאז אני שבויה

saritsh

New member
כנראה שפספתי משהו

אם אני מבינה אותך נכון אז בעצם זה שמן אתרי, ז"א שכדי להשתמש בו לעיסוי חיבם להוסיף שמן בסיס, אז זה לא שמן עיסוי מוכן, אמח לקבל הבהרות נוספות.

0 אור 0

New member
זה באמת שמן אתרי

אני ממליצה להשתמש בו עם שמן זית, ויש אחרים שמן הסתם משתמשים בו עם שמני בסיס אחרים.

שמן סיני=שמן יפני=שמן מנטה פיפרטה.

אז שלא יע.... עליכם. אתם יכולים להשיג ברשתות הפארם או בבתי המרקחת או בבתי טבע מובחרים שמן מנטה טהור באריזה של 10 מ"ל ובמחיר ה ר ב ה יותר זול מהסיני היפני ושאר מלוכסני העיניים המשומנות.. חג חירות שמח לכולם.

למעלה