שמן על השיער והקרקפת

שמן על השיער והקרקפת

כבר לפני כמה זמן הפסקתי להשתמש בשמפו, לגמרי. המשכתי להרטיב את השיער כרגיל (בכל זאת, שיער מתולתל אי אפשר לסרק אם לא מרטיבים אותו) אבל לא שמתי שמפו, מרכך, קרמים או כל דבר אחר עליו. שאלתי את המורה שלי לארומתרפיה מה כן אפשר לשים כדי לפתור בעיה של קשקשים שנוצרה אחרי שנגמלתי מהשמפו, והיא נתנה לי מרשם לשמפו שומני למדי (שכנראה לקחה מספר, אני לא יודעת אם היא משתמשת בו באופן אישי): חליטת סרפדים שמן קיק שמן שקדים כמה טיפות של שמנים ארומטיים (אני שמתי רוזמרין ופצ'ולי). במרשם היו גם כמויות, אבל אין לידי את הדף אז כתבתי בכלליות. הדברים הטובים: ממש קל לסרק את השיער עכשיו. לא נשארות לי מליון שערות על המברשת. וגם עניין הקשקשים מרגיש קצת יותר טוב. הדברים הפחות טובים: השיער שלי לא מתייבש לגמרי. הוא כאילו קצת דבוק לעצמו, למרות שהוא לא מרגיש שומני כמו שיער שמן. הוא שומני-לייט שכזה. לא תופס נפח, אבל מהויזואליות קצת פחות אכפת לי, הכל פתיר. השאלה היא אם יש לזה איזשהן השפעות לטווח ארוך, האם זה בסדר שאני שמה משהו שומני על הקרקפת ושוטפת רק עם מים או כל דבר אחר שרצוי שאני אדע. תודה לכל עונה...

jinim

New member
אז ככה

אומנם שמפויים בימיינו אכן מזיקים לשיער אך: במהלך היום השיער סופג המון דברים שלא ישטפו ע"י שמנים בלבד כגון: תופעות זיהום אויר כמו עשן, פיח, אבק וכו'. כל זה ישטף משיערך רק ע"י שימוש בחומרים כימיים. מכיוון שחומרים אלו אכן מזיקים עדיף לצמצם את הנזק ולא לחפוף כל יום אך פעם בשבוע חפיפה זה פשוט must. כמו כן שיער שלא עובר חפיפה בכלל נמצא במעין מסיכה ולא רק של שמנים "טובים" אלא גם חומרים מזיקים כמו שציינתי קודם. ולכן יש צורך שלפעמים השיער יהיה נקי לחלוטין מכל דבר שהוא על מנת שיפריש את החומר סיכה הטבעי שלו מכיוון שאם לא יעשה כך השיער יאבד מיכולתו להפריש באופן טבעי חומר שחשוב להגנתו, כמו כן "מסכה תמידית" עלולה לגרום לנשירה בטווח הארוך. דבר נוסף: עוד עצה כדי לצמצם את הנזק של השמפו - לחפש שמפו שלא מכיל סודיום ל-א-ו-ר-י-ל סולפט, אלא סודיום ל-א-ו-ר-ט סולפט. לסיכום: שמנים זה מצוין אך עם הפסקות לחפיפה ועם מתן הפסקה של ללא שום חומר בכלל. מקווה שעזרתי.

נורקס

New member
מסכימה באופן חלקי

אכן אם שמים שמנים על השיער רצוי לשטוף אותם היטב לאחר מכן שכן הם עלולים לסתום את הנקבוביות ולא לאפשר להן "לנשום" ואכן התוצאה לטווח ארוך עלולה להיות נשירה או קשקשים או דברים אחרים. אם השיער נשאר כפי שציינת "שומני לייט" ככל הנראה שטיפת השמנים לא היתה יסודית. יחד עם זאת אין שום צורך בכימיקלים לנקות את השיער. אפשר לעשות זאת באמצעים טבעיים בלבד ובצורה מצויינת. למשל ע"י שימוש בשמפו שמבוסס על סבון מתוק (סבון בצורה נוזלית שמופק מסלק סוכר)

../images/Emo45.gif

חובה לחפוף את השיער לפחות פעם בשבוע משומנים אבק פיח ולא לגרום לסתימת נקבוביות שתגרור נשירת שיער. להשתמש עם שמפו ללא SLS (סודיום לאורט סולפט) סבון מסלק מתוק לשיער יבש ומתולתל לא מומלץ הסבון מיבש מאד והשיער נעשה כמו "קש"

נורקס

New member
אם משלבים אותו עם שמנים מסויימים

הוא לא מייבש את השיער בכלל. ואני אומרת זאת מנסיון אישי (לשיער שלי יש נטיה ליובש)

נורקס

New member
תלוי בסוג השיער

אם מדובר בשיער יבש (ובשיער יבש עסקינן) אני מוסיפה חוחובה, גזר (שמן צמחי ולא אתרי), ולפעמים אבוקדו או זית (מעט) ושמנים אתריים

השמן זית גרם לי לנשירת שיער

גדולה יותר. עשיתי מסיכה עם שמן זית לשיער. בסירוק השיער, לאחר החפיפה, נשר הרבה יותר שיער, מאשר בדרך כלל.

למעלה