שמן עץ התה נגד הרפס?

שמן עץ התה נגד הרפס?

שלום ! כמה שאלותלגבי שמן עץ התה : 1. יש לי פטריה בין הזרת לאצבע הרביעית ברגל, האם מותר לי לשים שם שמן עץ התה, יישירות על העור? האם זה אמור לעזור? 2. בחלק הפנימי של כף היד מתקלף לי העור, הרופא עור אמר לי למרוח משחה שמסירה את החומר הקרני המיותר (קוראים לה סליקרן). האם אוכל למרוח גם שם שמן עץ התה? 3. קראתי, בסופר פארם, ששמן זה, טוב גם נגד הרפס ופיצעונים בפנים. האם זה נכון- למרוח את השמן על הפיצעון בפנים או על הרפס בשפתיים (לאחר שכבר הופיע הפצע) 4. שאלה אחרונה, האם שמן עשב הלימון טוב להרחקת יתושים? ובמידה ולא רוצים יתושים בלילה, האם אתם משאירים את המבער עם הנר דלוק כל הלילה? או מה עושים? תודה

0 אור 0

New member
תשובות חלקיות

1. כן - שמן עץ התה הוא מהבודדים שניתן למרוח ישירות על העור (גם לבנדר) ואכן אמור לעזור נגד פטריה, כשהיא רק מתחילה הוא מאד אפקטיבי. חוץ מהשמן חשוב מאד גם לנגב את האיזור היטב לאחר הרחצה, ולאוורר את הרגל כמה שיותר. 2. מומלץ להתייעץ עם מומחה לפני ערבוב של חומרים שונים 4. הריחות האפקטיביים נגד יתושים הם גרניום והריחות הלימונים - כמו ציטרונלה, אקליפטוס לימוני, וכנראה גם עשב הלימון. אני מורחת בתערובת עם שמן חוחובה ולא ניסית את שיטת המבער - אך אני מנחשת שהוא צריך להיות כל הלילה, כי בשיטת המריחה האפקטיביות עוברת אחרי כ 4 שעות

נורקס

New member
ומוסיפה עוד כמה דברים...

שמן עץ התה בלבד אינויעיל בטיפול בפטריות. מומלץ לגשת למטפל על מנת לאבחן את סוג הפטריה ולקבל טיפול בהתאם. מצטרפת להמלצות להשאיר את המקום יבש ומאורר ככל האפשר. השמנים שאני מצאתי יעילים להרחקת יתושים הם: גרניום, למונגראס, לימון, אקליפטוס ומנטה. מעדיפה גם במריחה על העור בתוך שמן נשא או תערובת בסיס כלשהי. לגבי ההרפס. שמן עץ התה בלבד אינו מספיק לטיפול בהרפס. אני משתמשת בתערובת של השמנים הבאים שהוכיחו את יעילותם במקרים בהם אני טיפלתי: ברגמוט, לימון, אקליפטוס, לבנדר, ערער, מרווה, ציפורן, קורנית, עץ התה ומליסה. כמובן שרצוי להתייעץ עם מטפל מוסמך או ארומוטרפיסת מכיוון שיש חשיבות למינון של השמנים בתוך שמן הנשא ובנוסף, יש שמנים שיש להם התוויות נגד וחשוב כשעובדים עם שמנים להכיר אותם היטב. אני לא כ"כ בעד השיטה של לקנות שמן בסופרפארם ולמרוח מבלי ייעוץ והכוונה מקצועית.

שמן נשא זה שמן בסיס

האם זה נכון כי מותר למרוח שמן בסיס (נשא) ביחד עם שמן ארומתי ישירות על הגוף , אך אסור למרוח שמן ארומתי נטו על הגוף ? איזה שמנים הינם שמני בסיס? מישהו מכיר חנות בת"א לשמנים טובים (רצוי חנות לא יקרה...) ? אפשר גם במסרים תודה

נורקס

New member
אכן שמן נשא הינו שמן בסיס

ואכן את רב השמנים האתריים יש למהול בשמן נשא ולא למרוח ישירות. אך יש גם לדעת מינונים של מהילת השמנים, כי זה חשוב מאד לטיפול. מינון גבוהה מידי עלול לגרום נזק ומינון נמוך מידי יכול שלא להשפיע. כדאי לך להכנס לרשימת ספקים מומלצים (יש לדעתי רשימה כזו כאן במאמרים). בנוסף שולחת לך מסר לגבי חנות מומלצת בת"א.

למעלה