שמן עץ התה-שאלות

lady parket

New member
שמן עץ התה-שאלות

היי התקררתי אתמול כואב לי הגרון ואני מחרחרת שותה תה לא יותר מדיי חם עם דבש ולימון שמן עץ התה יכול לעזור פה? יש עוד המלצות מעניינות ובריאות חוץ מדעות של רופאים כי סירופים ואנטיביוטיקה זה לא עוזר לי?.. אני לומדת פיתוח קול וחוץ מג'ינג'ר כלום לא עוזר לי כרגע. שבת שלום ויום נפלא :)

0 אור 0

New member
לא

שמן עץ התה הוא נפלא לחיטוי וריפוי פצעים ופטריות, אבל ממש לא מסייע לכאב גרון. דבש ולימון אכן הן תרופות הפלא לגרון כואב, סירופ בצל ודבש מעט חזק יותר (מניחים בקערת זכוכית שכבות של בצל חתוך עם בצל, אחרי כמה שעות שותים את הסירופ המופרש - כמה פעמים ביום כף או שתיים) את יכולה להיעזר בתה צמחים מזוטה עם דבש (או מרווה או נענע), אפשר לחזק את המערכת החיסונית באמצעות איכיניציאה (חליטה או סירופים מוכנים עם ויטמין C ופרופוליס) והכי חשוב - לנוח ולשתות הרבה

lady parket

New member
חליטות-שאלה

שמתי חליטה בכוס תה אחרי כמה זמן אני מוציאה אותה? אני מניחה שלא שותים את התה עם החליטה בתוכו......... התכוונת לחליטה שניקראת אכיניציאה? אני עוד מעט נוסעת לדוכן תבלינים,חליטות וכו'...

0 אור 0

New member
אני לא חושבת שזה קיים כשקית מוכנה

אבל בבתי תיבה וחנויות תבלינים מובחרות את יכולה לקנות את הפרחים המיובשים ולהכין בקומקום או עם מסננת. דרך אגב, אם את חושבת שזו שפעת אז תקני גם סמבוק שחור - מאד עוזר לשפעת. לגבי חליטות מוכנות - התיאוריה אומרת להשאיר כמה דקות ואז להוציא. מודה שלי לא תמיד יש סבלנות. כשזה עלים, אני משאירה אותם בפנים.

חליטה-

את יכולה להשאיר את העלים בפנים, וכך הוא יהיה חזק יותר בדיוק כמו תיון, אצלי במשפחה למשל אנחנו שותים תה נענע ומשאירים את הנענע בפנים וזה מחזק את הטעם. שימי לב שלאכיניצאה יש טעם לא נעים כל כך ולכן המלצתי היא לא להשאיר את העלים - אם את מרגישה שזה טעים לך את יכולה להשאיר.

כאבי גרון וחליטות

ראשית, אחזק את המלצתה של אור לגבי השריית בצל בדבש, זוהי אחת מתרופות הסבתא המומלצות ביותר. לחיים קלים יותר, הכיני כמות גדולה של בצל קצוץ מכוסה בדבש ושימי בתוך צנצנת זכוכית במקרר, מידי פעם שתי כף - שתיים מהמיץ שנוצר. לגבי חליטות, משך הזמן המומלץ הינו 15 ל- 20 דקות, כף מהצמח בתוך כוס של מים רותחים ואז לסנן ולשתות. זהו פרק הזמן הדרוש בממוצע לפירוק החומרים הפעילים של הצמח לתוך המים. לגבי אכינצאה, אני לא מאמינה שחליטה תספיק מאחר וצריך ריכוז גבוה של החומרים הפעילים ולכן יהיה צורך בתמצית נוזלית של הצמח (טינקטורה). בנוסף, אכינציאה מצויינת לטיפול במצב אקוטי (כמו עכשיו שיש לך כאבים) ולא לחיזוק המערכת החיסונית בדרך קבע. לחיזוק המערכת החיסונית יתאים בעיקר צמח האסטרגלוס. בנוסף, צמחים נוספים שעובדים כמו קסם על כאבי גרון יהיו: פרופוליס, קלנדולה ומור. שוב, תמציות מרוכזות ולא חליטה, לרסס מקומית לתוך הגרון וההקלה משמעותית. חשוב לדעת כי אם מדובר בדלקת שמתפתחת, יהיה צורך בטיפול קצת יותר מעמיק שילווה באבחון אשר בסופו תותאם לך פורמולה מצמחים ללקיחה פנימית (שתייה). בינתיים המשיכי לשתות "תה" (ללא תיון) של דבש וגינג'ר בתוך מים רותחים. בתקווה שתשובי לשיר במהרה, שבת שלום

lady parket

New member
אכיניציאה ושאר ירקות(וצמחים...

הילה, את עשר..:) בדוכן תבלינים כשאני רוצה לקנות את החליטה, ככה היא ניקראת ? לא ראיתי חליטות אכיניציאה . צמח האסטרגלוס- איפה אני מוצאת את זה? (או קונה.... תיראי אני עוסקת בפיתוח קול וזה באמת נפלא בשבילי העניין של תמציות מרוכזות....איפה אני קונה את זה? דלקת....מחר אני הולכת לרופאת משפחה אבל רופאת משפחה זה אנטיביוטיקה וסירופים שלא טובים בשבילי. ג'ינג'ר- אחרי כמה זמן אני מוציאה אותו מהרגע ששמתי אותו בכוס עם צמחים\תיון..? תודה וסופשבוע נהדר (כן...עברנו את יום שישי ה13 בהתעסקות גרונית ו..אין תלונות...

הי ליידי

תודה רבה
1. לגבי חליטת אכינציאה לא הייתי ממליצה. גם אם תמצאי, זה יהיה פרחים בלבד מסוג אחד של אכינציאה, נהוג להכין את התמצית הנוזלית משני סוגים Echinacea purpurea ו- Echinacea angustifolia. השילוב הוא של פרחים ושורש ולכן בחליטה זה אף פעם לא יעבוד מספיק טוב, משורשים לא עושים חליטה אלא מרתח. 2. לגבי תמציות מרוכזות ואסטרגלוס לחיזוק המערכת החיסונית, צרי עימי קשר באופן אישי ואעזור לך, לא תוכלי להזמין לעצמך מאחר ואינך מטפלת. אולי בבתי מרקחת אבל מנסיוני האישי הרבה פעמים מוהלים את התמציות ואז הן לא בריכוז הרפואי המקובל. 3. אם את בענין של טיפול בצמחים, גשי לקופ"ח לאבחון, אך המלצתי היא לא לקבל טיפול אנטיביוטי עבור דלקת גרון, הצמחים יעשו עבודה נפלאה. 4. ג'ינג'ר - לפחות 15 דקות, ואל תוציאי, תשאירי אותו בפנים ותשתי. שבוע נפלא הילה

למעלה