שמן פנים

foggy night

New member
שמן פנים

בהמלצתכם קניתי את הספר ניחוחות מרפא, ואני חייבת לומר שהספר הזה פשוט מרתק, אז תודה על ההמלצות
ועכשיו לשאלות: 1. יש שם מתכונים לשמני פנים כתחליף לקרם לחות. השאלה / חשש שלי הוא משימוש בשמנים שיש בהם תמציות לימון, נרולי ושאר הדרים. האם שמן כזה לא עלול לגרום לי לפיגצנטציה אם אני אשים אותו ואצא לשמש? 2. לפי מה שהבנתי, שמני בסיס מסוג שקדים וזרעי ענבים נוטים להתקלקל במהירות יחסית - כמה מהר? האם ניתן להשתמש בשמן חוחובה כתחליף לכל שמני הבסיס האחרים (הבנתי שהוא מחזיק מעמד הרבה זמן) 3. האם אפשר להשתמש בתערובת שמנים כסרום לפנים? חשבתי על חוחובה (בסיס), ורדים, לבנדר וויטמין E. מה דעתכם? תודה מראש

נורקס

New member
הי עינב, אכן ספר נהדר../images/Emo13.gif

1. שמנים ממשפחת ההדרים הם אכן פוטוטוקסיים ומולצים לשימוש רק לאחר רדת החשכה. הנרולי לא נכלל בהם מכיוון שהוא לא עשוי מקליפות הדרים שבהם יש את הרכיב הפוטוטוקסי אלא מפריחה של הדרים. 2. הם לא מתקלקלים מאד מהר. אני שומרת אותם במקרר. בכל אופן כדי להאט את תהליך החימצון של שמנים מומלץ להוסיף לבקבוק אחת למספר ימים, מעט ויטמין E. 3. התערובת שלך לסרום נשמעת לי מצויינת. בהצלחה ותהני

foggy night

New member
תודה רבה!

עכשיו רק נשאר לי למצוא פיפטה מזכוכית ולא ברור לי איך אני משיגה כזה דבר...

../images/Emo45.gif

לגבי שימור שמני בסיס, יש להוסיף עם הפתיחה בין 1-2 % של ויטמין E וזה ישמר את השמן לטווח ארוך. אין צורך להוסיף בכל כמה ימים.

למעלה