שמן פראפין

natanf

New member
שמן פראפין

בתי בת חודשיים סבלה מעצירות וחוסר שקט ולאחר שרופאת הילדים שלה ניסתה לתת לנו פתרונות כמו מיץ עגבניות וכו' ללא הועיל, היא הורתה לי לתת לה כפית של שמן פראפין ביום למשך תקופה. הדבר באמת עזר ויש לה יציאה רכה אחת ביום, היא מקבלת את השמן כבר 3 שבועות (יש לציין שבימים שאני שוכחת לתת לה למחרת אין לה יציאה). השאלה היא אם הדבר לא מזיק? שמעתי שזה מפריע לספיגה של חומרים מסוימים בגוף - האם זה נכון? אודה לתשובתך נתנאלה

שמן פרפין בתינוקות

קיים ניסיון בעל הרבה שנים בשימוש בשמן פרפין כטיפול נגד עצירות. הרושם שהצטבר במשך השנים הוא שזאת תרופה די בטוחה , כמעט ללא תופעות לווי. לא הוכחה בעיה בספיגת ויטמינים או חומרים אחרים. בכל זאת אני מסתייגת משימוש בפרפין באופן קבוע בתינוקות. קודם כל ההגדרה של עצירות היא לא קלה אצל תינוק , כאשר ישנם תינוקות להם יציאה פעם ב 4-5 ימים ואפילו שבוע , וזה לא גורם להם לבעיה מיוחדת. בנוסף רוב ה"עצירויות" בגיל זה מסתדרות עם שינוי במזון, בעיקר אחרי הכנסת פירות וירקות לתפריט. ייתכן מאוד שהבת שלכם כן סובלת מעצירות אמיתית, במקירה זה יש אולי מקום לבירור יותר מעמיק למצוא את הסיבה. בכל מיקרה, אחרי שימוש של חודשים לא קל להפסיק. צריך לעשות זאת באופן מאוד הדרגתי, תוך הורדה איטתי בכמות הפרפין. במקביל אפשר לנסות להתחיל מתן פירות ולא רק מיץ , כמו שהיה נהוג פעם, למרות שהיום לא מקובל לתת מזון אחר מלבד חלב עד גיל 6 ח'. דר' מילה ברק

hilia

New member
אני חייבת להוסיף ../images/Emo26.gif

בתי בת ה-8 חודשים סבלה מעצירויות בגיל 4-5 ח' לאחר שהחלפנו לה את האוכל (בלית ברירה, סיפור ארוך...). לאחר שניסינו לתת לה מיץ עגבניות וזה לא עזר ולא רצינו להוסיף לה שמן פראפין התחלנו לתת רסק שזיפים (משרים שזיפים מיובשים במים רותחים למשך לפחות 12 ש', מרסקים במערבל מזון יחד עם הנוזל ומסננים, מתקבל מרקם 'גרבר' טעים), וזה עבד מצוין !!! כמובן - אני לא יודעת אם מותר לתת לתינוקת בת חודשיים, את זה אני מניחה שתבדקי עם רופא, אבל אם התשובה היא כן את חייבת לנסות. פשוט תרופת פלא. בהצלחה !!!

למעלה