שמן קנביס כמקור לאומגה 3

Mupirocin

New member
שמן קנביס כמקור לאומגה 3

שלום לאחר יאוש מהטעם של שמן דגים שהילד מסרב להתקרב אליו, חשבתי על שמן קנביס (המפ) כאלטרנטיבה. לפי פרסום שראיתי יש בו כ 700 מג אומגה 3 לכפית ובנוסף גם אומגה 3 ו 9 . האם לדעתכם זו פורמולה טובה ? מתאימה לילדים ? תודה

ממש לא מומלץ- כדאי להמנע

עושה תופעות הפוכות... כמו קושי רב בשליפה, ומוריד תפקוד...

בקשר לטעם

אני שמה את השמן מהקפסולה בתוך סנדוויץ' שעליו יש ממרח מתוק ( כמו ריבת משמש טבעית), כך שהילד תאב לאכול את זה ואין סיכוי שיפספס את האומגה. אישית אני משתמשת באומגה 3,6, 9 של נוטרה לייף מה אומרים המומחים?

guybz

New member
אני חוזר ואומר לא לתת אומגה 6 בשום

צורה ואופן. יש לילדים יותר מדי 6. המוצר הזה 3 6 9 הוא פשוט בדיחה רעה. ה 6 מנטרל את ה 3 כך שלא מקבלים את התועלת ממנו. ו ה9 שזה בעצם שמן זית הוא במינון זניח ולא אפקטיבי. אני מאד ממליץ לאכול 9 במינון גבוה של 10 עד 30 גרם ביום אבל למה לשלם עליו בצורת קפסולה? פשוט תאכלו שמן זית!! גיא

razgalili

New member
שמן קנביס

מכיל אכן שמנים מסוג אומגה 3 כמו גם שש ותשע, אבל לא מהסוגים שיש בשמן דגים בצורה משמעותית (EPA ו DHA) חלק מהבעיה של הילד שלכם היא שחסרים לו האנזימים שמסיבים בין סוגים שונים של שמן לכן הוא זקוק לצורה שיש, לצערנו, כמעט אך ורק בשמן דגים. שמן קנביס גם מכיל שאריות של קנבינואידים, אמנם בכמות קטנה אבל מספיקה כדי להשפיע על ילדים עם בעיות נוירולוגיות. לחלק מהילדים זה דווקא עושה טוב, ביחוד ילדים שהם היפר אקטיבים ואלימים או עם תאבון נמוך. יש אפילו הורים באמריקה שנותנים לילדים האוטיסטים שלהם גראס בגלל ההשפעות הנ"ל. אני חושב שלרוב הילדים ביחוד הצעירים שבהם, זה לא חומר טוב.

שמן דגים

עד כמה שקראתי שמן דגים הוא בעייתי בגלל שהדגים סופגים מתכות.

razgalili

New member
ליעל

אני חוזר וממליץ בחום לקרוא מאמרים בראש הפורום, ובמיוחד את המאמר על אומגה שלוש. המוצרים שהורים פה בפורום משתמשים בהם עוברים תהליך סינון שמנקה את המתכות מהשמן. לרשימת מוצרים כנ"ל אני ממליץ כאמור לקרוא את המאמר בראש הפורום.

guybz

New member
או שקראת מאמר שגוי או שלא הבנת.

שמן דגים מתוצרת מוכרת ואיכות טובה המיועד למאכל אדם טהור מכל מתכת או רעל אחר. מה שמכיל מתכות בסבירות גבוהה זה דג מהים. זאת הסיבה שדגים מהים לא יכולים להיות מקור טוב לאומגה 3. לצענו המקור האמין היחיד כיום לאומגה 3 בצורה הדרושה לצריכה אנושית הוא שמן דגים מזוקק גיא

razgalili

New member
אנא קראי את המאמר שבראש הפורום

מתוך המאמר: שאלה: האם שמן פשתה ושמן קנביס (המכיל אומגה 3 מסוג ALA), ומוצרי אומגה 3 דומים שאינם מכילים EPA ו- DHA מהווים תחליף לאומגה 3 ? תשובה: מוצרים אלו מספקים חומרי מוצא אשר הגוף מעבד ל- EPA+DHA בעזרת אנזימים מיוחדים. אצל חלק מילדי PDD מנגנון העיבוד הנ"ל לקוי ולכן הם לא ייצרוEPA+DHA מהתוספים הנ"ל. מאחר שתוספים אלו זולים יותר ופחות בעייתיים בטעם משמן דגים, מי שרוצה יכול לנסות לתת אותם לפני שינסה שמן דגים, ואם יראה השפעה, מה טוב; אם לא, ימשיך לשמן דגים. החסרון הוא הזמן המבוזבז בדרך. כמו כן יעילות ההמרה של אומגה 3 ממקור צמחי כמו שמן פשתן לEPA הנה 10% במקרה הטוב ולכן על מנת לקבל מינון תרפויטי של אומגה 3 ממקור צמחי יש צורך בכמויות עצומות של שמן היכול להגיע עד עשרות גרם ביום. כאמור יש ילדים ומבוגרים שאצלם מנגנון ההמרה לקוי ואז בכלל אין טעם לצרוך אומגה 3 ממקור צמחי ככלל, אני ממליץ בכל תוסף מזון שהוא לילדי PDD לתת חומר שהוא קרוב ככל האפשר לצורה בו הגוף משתמש בו, כדי להקטין את הסיכון שתהליכים מטבוליים פגועים ימנעו פעולה של התוסף.

yosisolt

New member
אומגה 3 שמביא גיא

דבר ראשון קצת פירגון השמן שגיא מביא מאיכות מעולה, בני למשל מקבל 3 קפליות ש מוצו למזרק ישירות לפה ללא בעיות. (כן בתוספת ויטמין אי) וגילוי נאות גיא אחלה בן אדם, וגם חבר טוב שלי אני לא מתאפק לכתוב: לדעתי שילוב של רז גלילי, עמית המחפש , וגיא בן-צבי הוא כל כך טוב,מרוכז, (וקטלני) שיתכן שיביס לבסוף את אויבנו המר הואטיזם חבל רק שאין חברת תרופות או מזון, שתממן מחקרים על דיאטות. פשוט מדהים ולקרוא את תגובותיכם. (כמובן לחיוב) בפירגון מלא. יוסי

razgalili

New member
ליוסי

אנא המשך ללטף לנו את האגו, בשביל זה אנחנו מתאמצים

ריקי 04

New member
אני הולכת לעצבן כמה אנשים...

שתכף יגידו לי שויטמיצ'יק זה רעל נקי. אבל המלצה שלי (ואני לא מאנשי הפורום הזה - אז קחי אותה בהתאם), היא שמן דגים אמריקאי של Carlson, קונים בחנויות טבע בארה"ב (ומביאים במזוודה...). ולמה תכף יתרגזו עלי? כי אני וחברה מצאנו שהדרך היחידה לתת לילדים זה כפית בתוך חצי כוס מיץ פטל (ריכוז וחצי ביחס לרגיל). הוא עדיין מתלונן - אבל שותה... אז נכון - ויטמינצ'יק זה טונות צבע מאכל, וסוכר - אז תעשי את השיקול שלך - זה הנסיון שלנו...

מנגו51

New member
ויטמינצ'יק ואומגה 3

האי,בזכותך הנפלאה,בני שלי, הסרבן הבלתי נלאה, שותה את האומגה3 ,כשבועיים, עד אז שבועיים-היו כל בוקר מלחמה איומה. זאת הדרך היחידה לתת לו את האומגה. האם זה נורא?בויטמינציק אין צבע מאכל.האם החומרים האחרים יכולים להזיק?

guybz

New member
לתת אומגה 3 הרבה יותר חשוב מכפית

אחת פחות או יותר של סוכר. אל תשכחו שבכוס קולה או פנטה יש בערך 6 או 7 כפיות סוכר וכל פרוסת לחם שווה כפית סוכר (אני מדבר על האינדקס הגליקמי, כלומר פוטנציאל העלאת הסוכר בדם). לכן אם שווה ערך של כפית סוכר מאפשר לילד לקחת אומגה 3 בכמות הנכונה אז הטרייד אוף נוטה בבירור לטובה גיא

למעלה