שמן רוזמרין

נעמיאר

New member
שמן רוזמרין

רופאת העור המליצה על שמן רוזמרין לשים על עור הקרקפת לאחר פטרייה ויובש. אולם קראתי איפה שהוא כי זה מסוכן לחולי אפילפסיה ( הילד שלי הוא גם PDD וגם עם אפילפסיה) האם ידוע לכם משהו על כך ובמידה וזה בעייתי על איזה שמן הייתם ממליצים?

מעניין

זו הפעם הראשונה שאני שומעת על זה. למדתי משהו חדש. עשיתי חיפוש התחלתי בגוגל ומצאתי קצת חומר. נראה ששמנים ארומתרפיים באופן כללי יכולים להיות טריגר להתקף אפילפטי, ובפרט אלה שברשימה. לגבי היובש - חמאת שיאה יכולה לעזור, אולי גם שמן קוקוס. לגבי הפטרייה - שמן עץ תה יכול לעזור והוא אינו ברשימה, אבל גם בו, על פי החיפוש, מצויים חומרים שיכולים להיות טריגר להתקף - monoterpene ketones . בקיצור נראה לי שגם ממנו כדאי לך להימנע. אולי כדאי לך ליצור קשר עם שרון קוצר מברה שהוא הרבליסט קליני עם הרבה ידע, ולשאול אותו. במקביל, אני אנסה למצוא לך תחליפים שאינם מצמחי מרפא. ייתכן שגם תלמה תוכל לעזור כאן.

נעמיאר

New member
תודה

מאחר והאנגלית שלי לא מעולה. האם יש אפשרות לשים שמן שומשום או שקדים? נדמה לי שאת השומשום לא ראיתי ברשימה- לפחות למיטב האנגלית שלי...

לדעתי אפשר

אלא אם כן יש לילד אלרגיה ידועה כי מדובר בשני אלרגנים נפוצים (בעיקר השומשום). הרשימה מכילה צמחים ארומתיים - שומשום ושקדים אינם מנויים עליהם. אני מניחה שאפשר גם שמן חוחובה שהוא שמן קל ומצויין - אני עצמי משתמשת בו כתחליף לקרם לחות. כנ"ל שמן זית. בעצם, כל שמן טבעי ואיכותי בכבישה קרה שלא אלרגיים אליו ושאינו שמן ארומתי.

razgalili

New member
לגבי האפילפסיה

האם אתם מודעים לדיאטה הקטוגנית כאופציה טיפולית?

razgalili

New member
לא לטיפול באפילפסיה

אנחנו רואים שיפור אצל יותם בתקופות שבהן אנחנו שומרים על דיאטה נטולת פחמימות.

למעלה