שלום חני של הים
ראשית, אני מסכימה עם לה ספונריה בנוגע לכך שיש שני סוגי שמנים המופקים מרימון והיא גם ציינה את הסוגים. מאידך, לשמן שמופק מזרעי הרימון יש ריח מעופש וממש לא ניחוח רימונים (אפילו פתחתי להריח שוב על מנת לוודא...) והוא אכן יקר מאוד. פעילותו העיקרית הינה כנוגד חימצון - הרימון הינו נוגד החימצון החזק ביותר שקיים היום וזאת תודות לכמות גדולה מאד של פוליפנולים שהפרי מכיל. אם המטרה שבגללה המליצו לך על שמן רימון הוא כנוגד חימצון עדיף פשוט לשתות את המיץ אבל מכיוון שזו לא העונה שמן יכול להוות תחליף (שמן זרעי רימון כמובן ולא מהקליפה). חשוב מאוד לקנות ממקור מוסמך ולוודא שהשמן באיכות למאכל. תבקשי שמן באיכות Food grade. דרך אגב, בקליפות הרימון ישנם חומרים פעילים הנקראים טננים והינם בעלי יכולת כיווץ חזקה (אסטרינג'נטים) - מצויין לטיפול בטחורים... בהצלחה.