שמן שקדים לעומת ויטמין E

תלמ 300807

New member
שמן שקדים לעומת ויטמין E

שלום רב רציתי לשאול מה ההבדל בין 2 השמנים כשמטרת השימוש היא עיסוי פרינאום? האם ויטמין E נחשב יותר בטוח לסובלות מפטרת בנרתיק ? והאם מריחת אלוורה טהור לאחר העיסוי יכול נטרל או לעזור קצת למקרה והשמן יזרז את התעוררות הפטריה? תודה

אשנתי

New member
שמן שקדים

הוא הבחירה המועדפת לעיסוי פירינאום. ללא כל תוספות. דווקא בגלל שהוא נטול ריח וקונצים.. שמן נבט חיטה מעורר קנדידה כי היא אוהבת חיטה, לא בגלל תכולת הויטמין E הגבוהה דווקא. אם חשוב לך ויטמין E בעיסוי, את יכולה להוסיף 2 טיפות לכף שמן בשביל העיסוי. (ויטמין E הוא גם יותר יקר משמן שקדים, קחי בחשבון) והיה אם תתעורר לה פטריה, ישנם צמחים וטיפולים טבעיים שאפשר להשתמש בהם, אלוורה הוא לא אחד מהם (כמה שידוע לי) אם את סובלת מפטרת חוזרת בנרתיק, ולכן את חוששת כדאי לעבוד לתזונה מופחת פחמימות באופן כללי זה מועיל לבריאות. המשך הריון קל ולידה טובה ומעצימה , קלה ונטולת קרעים..

תלמ 300807

New member
הי תודה ו...

ויטמין E אני מתכוונת לכמוסות כאלה כתומות שקופות שיש בתוכן שמן .פשוט זה משהו שפעם השתמשתי בו למשך חודש ,כדי לעזור בבעיית וסטיבוליטיס אז אני יודעת שהוא לא עורר לי פטריה,אז חשבתי אולי כדאי ללכת על בטוח. הוא לא יוכל להועיל כמו שמן שקדים ? לגבי הטיפול בפטריה,אני מפחדת שלא יהיה מספיק זמן לטפל בבעיה עד ללידה. נגיד ואני אתחיל עיסוי יש מינימום של זמן שהוא היה יוצר פטריה שאני אכל להגיד "אוקיי ,זה בסדר אפשר להמשיך" או שזה יכול לקרות אחרי שבוע שבועיים או יותר של עיסוי. אני מקווה שהבנת את שאלתי תודה.

אשנתי

New member
יש לך עכשיו פטריה?

למה את חושבת שתהיה לך? שמן שקדים טהור מכבישה קרה באיכות מעולה לא צריך לעשות שום דבר. כדי שהעיסוי יהיה נעים ולא יכאב, צריך יחסית הרבה שמן, זה לא רק "מריחה". ולכן יש פה גם שיקול כלכלי של עלות, אין לי מושג כמה עולות הכמוסות האלה (אני קונה ויטמין E טהור בבקבוק, אבל זה באמת לא משהו שאפשר להשיג בבית מרקחת, למיטב ידיעתי). תבדקי לך, אם העיסוי עם השמן הזה נעים לך - מעולה... אם את מאוד רגישה וסובלת מפטרת חוזרת - צריך לטפל בזה, כבר עכשיו, זה לא קשור לעיסוי. רגישות לשמן סביר שתעורר יחסית מהר (תוך כמה ימים) אבל יש גם הפתעות בחיים. באיזה שבוע את?

תלמ 300807

New member
אני אסביר

אני סובלת מוסטיבוליטיס שנים.התחלתי טיפול אלטרנטיבי לחודש ואז הלכתי לרופא נשים אחר שטען שיש לי פטריה כרונית ושהיא לא נמצאת באיזור שבו היא מעוררת גרד ,ולכן אני לא מרגישה .אבל הוא טוען שהיא שם ,וכמובן "דחף" לי כל הזמן תרופות כביכול לחיסול הפטרת ,ומן הסתם זה לא עבר ,וגם אני לא יכולה לדעת אם עבר או לא כי אין לי כזאת פטריה שמציקה. בקיצור עברו שנים ככה ואני רק יודעת שיש לי איזור רגיש שם או וסטי או דלקת או פטריה ,זה לא מגרד ומציק אבל זה קצת אדום ורגיש למגע.אני מאמינה שיש לי וסטי +דלקת או פטריה כרונית. בגלל ההיסטוריה הזאת מטפלת בשמנים ארומטיים המליצה לי לא לשים שם שום שמן כלשהו בטח שלא חודש לפני הלידה ,אם כבר כשבועיים לפני ,בטענה של "לא לקחת סיכון סתם" כי העיסוי לא תמיד עוזר אבל ממש לא כדאי לי להיות עם פטריה בלידה. בגלל שאף פעם לא שמתי שמן כלשהו שם חוץ מאותן כמוסות הויטמין E באותו חודש של טיפול אלטרנטיבי ,אז חשבתי שזה אולי יהיה הכי בטוח בשבילי לשים,השאלה אם יהיה לו אפקט כשל שמן השקדים. אני שבוע 33 תודה

כמה דברים...

נתחיל משאלתך הראשונה, ויטמין E מזין יותר משמן שקדים ויהיה מצויין לעיסוי פירנאום אך לא נהוג להשתמש בו ב- 100% אלא לשלב כמות מסויימת בתוך שמן בסיס. ישנם שמנים נפלאים נוספים המתאימים למטרה זו כמו נר הלילה, זרעי בוראג', היפריקום ועוד. אם את מכינה לעצמך, תוכלי להסתפק בשמן שקדים וויטמין E ואם נשארו לך כמוסות תוכלי למרוח בכל פעם כמות של כמוסה אחת ולעסות בעדינות או לשלב כמות של כמוסה אחת בתוך כף שמן שקדים. לגבי וסטיבוליטיס או פטריה פנימית בנרתיק - דעתי האישית היא שאין צורך לחשוש מהעיסוי. לגבי טיפול בפטריה (אם קיימת...) אני חושבת שכדאי להשאיר את הטיפול לאחר הלידה משום שישנם צמחים המתאימים לטיפול בבעיה אך בהריון עדיף תמיד להימנע (אלא משימוש בצמחים שמטרתם ספציפית למהלך ההריון). אם לטענת הרופא/ה שלך יש סיכון ללדת כשיש פטריה (שוב, החשש סביר להניח הוא מהידבקות העובר, אבל מאידך הפטריה לא תמיד פעילה לפי מה שהבנתי) יש לבדוק את המצב לעומקו, וזה כמובן דורש אבחון מעמיק. בכל אופן, רוב הצמחים לטיפול בפטרת הינם צמחים בעלי פעילות חזקה, לרוב צמחים מרים ועל כן מסוכנים בהריון. תתחילי עם עיסוי פירנאום
, ולגבי הפטריה, גשי להיוועץ עם מטפל מוסמך. שיהיה הריון כייפי
הילה

תלמ 300807

New member
ואם אני אשתמש רק בכמוסת ויטמין E

בכל עיסוי או אולי בשניים זה לא טוב? כי רשמת ש"לא נהוג להשתמש בו ב100%" מאיזו סיבה ? והפטריה (אם בכלל קיימת) בכלל לא הייתה פעילה (משמע צורבת מגרדת וכו') כבר שנים. ותודה על העזרה.

אני לא רואה בעיה

בשימוש בויטמין E טהור, אני נוהגת למרוח אותו על פניי. לא נהוג מכמה סיבות, המרקם שלו סמיך מאוד וקצת "סטיקי" כזה, ומחירו יקר מאוד ולכן הוא מהווה חלק בתערובת. אין בעיה לדעתי להשתמש בכמוסה או שתיים באופן טהור, להיפך. בדקי את תאריך התפוגה של הכמוסות, זה חשוב. לגבי הפטריה, שימי בצד, לפחות עד לאחר הלידה. אני לא רואה צורך בטיפול כרגע. חיכית עד עכשיו...
באהבה רבה
הילה

תלמ 300807

New member
אני לא מתכוונת לטפל בה

עכשיו, החשש היה מלעורר אותה ,אני מקווה שהויטמין E הטהור לא יעורר כלום . תודה רבה לך

אשנתי

New member
אז יש לך זמן

את יכולה לחכות עוד שבועיים עם העיסוי... אני לא מצליחה להזכר מה המיילדת שלי אומרת לגבי פטריה, אם זה מסוכן או לא לתינוק, אבל אם זה לא פעיל אז כנראה שבאמת אין טעם להתעסק עם זה. והיעילות היא לא של השמן, אלא של העיסוי עצמו. אם את בהריון ראשון סטטיסטית זה מפחית את הסיכוי לקרע, אני לא בטוחה שיש טעם לזה בהריונות הבאים.

תלמ 300807

New member
כן אני יודעת אני רק מנסה להחליט

עם מה לעסות .את העיסוי אני אתחיל בשבוע 36. אני אנסה לברר אולי עם הרופא נשים מה יכול לקרות עם לידה עם פטריה . תודה

למעלה