שמן

שובשוב2

New member
שמן

אני יודע שלבשל / לאפות / לטגן עם שמן לא דבר טוב, אך אם אין ברירה ובמיוחד למשפחתי - האם אפשר לסווג מה יותר מומלץ לפי אפיה, בישול, טיגון ?
תודה רבה
 

0 אור 0

New member
דירוג

אני חושבת שההחלטה היא יותר לפי המאכל ולא כללית
תוסיף עוד שיטות הכנה - אידוי , "טיגון" האויר חם, והקפצה.
אידוי - מומלץ לירקות ובגדול שומר על איכותם ועל הטעם יותר טוב מכל השיטות האחרות.
אויר חם - יש שיטות שמבוססות על אויר חם- מכשירי היבוש של הטבעונאים עובדים על טמפרטורה נמוכה לזמן ארוך ויוצרים יבוש - ומי שלא טעם פירות שיובשו במכשיר הזה לא מבין מה זה טעים, יש מכשירים שעובדים על טמפרטורה גבוהה בזמן קצר ויוצרים אפקט דומה לטיגון רק בלי שמן בכלל
הקפצה - שיטה מאד מקובלת במזרח והיא לא זהה לטיגון - ההבדל הוא בכך שהשמן חם והתהליך מהיר , כך שהשמן לא נספג במזון - טוב גם לירקות , וגם לשורשים ולאטריות קשות יותר
אפיה או קליה - לדגנים, לירקות שורש,
בישול - מתאים במיוחד למרכיבים שצריכים להתרכך ולהיות בחום כדי להיות ראוים למאכל - קטניות, דגנים. לא מומלץ לבשל ירקות לזמן ארוך כי אז הם באמת מאבדים את כל הערך התזונתי שלהם
טיגון - הפחות מומלץ כי בשמן העמוק נוצרים חומרים שונים שנספגים במזון יחד עם השמן. אם אתה מטגן בכל זאת, אז להקפיד שהשמן יהיה חם כך נוצרת צריבה התחלתית שמונעת להספג
- אם הבעיה שלך היא שמן - אז אידוי, בישול ואפיה הן השיטות שלך , פשוט אפשר בלי שמן בכלל
 

0 אור 0

New member
וכמובן הכל אישי

זו לא רשימה שחקוקה על לוחות הברית
אלא מה שחשבתי כרגע בהתאם לשאלה שלך ולנסיבות שציינת
מה שכן - חלק מהבריאות , אולי הכי חשוב, זה השקט הנפשי ושמחת החיים
יותר טוב צ'יפס בכיף מאשר חסה בתחושת עונש,
ולכן הסוד למי שלא מרגיש שהוא מסוגל להתאים לשיטה מאד קפדנית, הוא להשתדל כמה שיותר לאכול בריא, אבל מדי פעם לפנק את עצמך במה שממש בא לך, אפילו אם זה לא בריא - ואז תעשה זאת בהנאה וללא רגשות אשם.
מנסיון, ככל שהאוכל הבריא הולך והופך למרכיב גדול יותר בתזונה, יש דברים שכבר מפסיקים להיות פיתוי , כי חוש הטעם שהתעדן כבר מגלה כמה הם לא טעימים לך (ויש דברים ששתמיד טעימים :) )
&nbsp
 

יעל ND

New member
כן

בגדול, קודם כל, כפי שאמרת, שמנים עדיף לא לחמם. ובמצבם הקר שלם, הכי טוב, הייתי אומרת - שמן זית.
ואם כבר לחמם, אז לדעתי העדיף ההוא שמן חמניות: שאר השמנים או יקרים מאד או מתחמצנים מהר או שיש להם איזה תופעת לוואי (תירס יכול להיות מהונדס, קנולה - פוגעת בלב וסויה לא מומלצת לגברים).
אם אתה מעוניין ביתר פירוט, אז - שמנים.
 
למעלה