שמנים ארומתים בזמן הריון

danielp31

New member
שמנים ארומתים בזמן הריון

שלום ! אני רק בתחילת ההריון, בערך שבוע 4-5 ורציתי לברר אלו שמנים ארומטיים מותרים לעיסוי, תחליבי גוף עם שמנים ולאמבטיות. אשמח מאוד לקבל מידע. בתודה! אנה

pumiki8

New member
קודם כל, מזל טוב! ../images/Emo13.gif

הדבר החשוב הוא, ומצטער לאכזב, זה שבשליש הראשון לא משתמשים בשמנים אתריים, חוץ מאשר בשמן לבנדר! - כמובן, במינון נמוך (למשל, אם נוצרה כוויה אפשר לטפטף טיפת לבנדר, או על הפולסים להרגעה). אם את מתכוונת לשימוש במבער - מותר לך להבעיר כל שמן שתחפצי, ממליץ על שמנים מרגיעים שטובים לתקופת ההריון (תפוז, לבנדר, ורד). החל מהשליש השני מותר להשתמש ברשימה חלקית של שמנים אתריים בצורה מצומצמת. החל מהשליש השלישי - ישנם שמנים אתריים אשר יכולים ממש להכין לקראת הלידה ולתמוך בגופך. וכמובן, ישנם שמנים אתריים שאסורים בכל תקופת ההריון: מרווה, בזיליקום, קינמון, ברוש, ציפורן, פני רויאל, סטוריג'ה מונטנה, קפסיקום, עץ התה, ניאולי, מיורם מתוק, ארז, אקליפטוס גלובלוס, ועוד כמה מאוד תוקפניים ואגרסיביים. השימוש בשמני נשא, לעומת זאת, מותר בכל תקופת ההריון ואף מומלץ. לכן מומלץ לפנות למטפל\ת מוסמכ\ת בארומתרפיה, שמלבד עזרה בענייני עור וגמישות העור (פורמולות נגד סימני מתיחה, למשל), יוכלו לעזור לך להפיק את המיטב מהשמנים האתריים לקראת הלידה. כיוון שהריון הוא מצב מאוד רגיש, לא מומלץ לידיים לא מנוסות (ולעיתים גם מנוסות, לאנשים שקנו ספר והתחילו להשתמש בארומתרפיה לפי הספר) להשתמש בשמנים אתריים בתקופה הזאת. אני בטוח שתוכלי להינות רבות מארומתרפיה בזמן ההריון, בדרך הכי בטוחה ואחראית - כאשר אדם אחראי ומוסמך שיודע מה הוא עושה יתאים לך טיפול לפי הצרכים שלך. היריון קל!

הי אנה

ראשית אחזק את דבריו של עמית. אני באופן אישי ממליצה על שימוש בשמן לבנדר בלבד (לעיסוי) במהלך כל ההריון ובמינון מאוד עדין. השילוב המוצלח ביותר הוא עפ שמני בסיס ושמנים מושרים כגון שמן זרעי ענבים, היפריקום, אובליפיכה, שקדים וכדומה. כמו עמית, אמליץ גם אני לפנות לאדם מקצועי אשר יעזור לך להרכיב פורמולה במינונים נכונים, בתקופת ההריון צריך לנהוג במשנה זהירות. הריון כיפי ובריא, הילה

למעלה