שמנים אתריים

ladybug4NLP

Active member
שמנים אתריים

במסגרת הנקיונות לפסח מצאתי בארון קופסא מלאה של בקבוקונים עם שמנים אתריים שונים.
במקצתם אני מכירה ((אקליפטוס, עץ התה) אבל היתר אין לי מושג.
גם אין לי מושג איך הגיעו אלי ומתי, אולי כניתי כדי לשים במחמם כזה שמפיץ ריח לקליניקה
ואלי הבן שעוסק בכל מיני שיטות של פרחי באך ותקשור וכד' השאיר אותם בבית.

השאלה שלי
1. השמות של החברות הן
א) שלוס (לפי שזה בסלמה?)
ב) ISIS -פפרמינט
ג) natural essence oil (לבנדר ואקליפטוס ורוזמרין)
ד) כמה שכתוב עליהם קוסמטיקה טבעית עם טל שמתחיל ב-09
לימון, תפוז, מליסה, צפורן לבנדר, ברגמוט
ה) בקבוק אחד oszibarack (לא כתוב מה יש בו
ו) esserand camphor pure essential oil
ז) emporium perfume oil - lily of the valley (זה כנראה למבער)

1. במידה והשמן סגור האם יש לתאריך תפוגה
2. מה אני יכולה לעשות עם הבקבוקונים האלה- לשימוש חיצוני בלבד.
האם לזבל או שיש להם שימוש בבית כמו הצטננות, הקלה בכאבים, הרגעה, ריכוז וכד (אין לי מושג בשמנים)
ואוליאי שמור אותם ופשוט לשים במבער ליצירת ריח נעים, מרגיע או מעורר
3. האם משהומהבקבוקונים האלה יותר איכותי (ישנם בקבוקים עם שמות זהים

תודה ושבת שלום

0 אור 0

New member
בכללי נראה שהאוסף הגיע ממישהו שקנה שמנים טובים אבל

א. לבדוק על הבקבוק עצמו אם יש תאריך תפוגה. בכללי לשמנים אתריים טהורים אורך חיים ארוך יותר מאשר לתערובות, ויש גם מספר אצווה , אז את יכולה להתקשר לספק ולשאול לעצתו.
ב. להריח את השמן ולראות אם הריח מתאים למה שאמור להיות בפנים. אם הריח לא טוב או מרגיש מעופש - ישר לפח
ג. השמנים רק להרחה ושימוש חיצוני - בשום אופן לא להשתמש לבליעה פנימית בשמנים שלא יוצרו באיכות מתאימה לזה, ובודאי לא שמנים שלא ידוע לך מפורשות מה איכותם.
ככלל , אם את מתעוונת לשימוש במבער או אמבטיה אז לא חושבת שיש חשש בכלל - אם משהו לא בסדר אז מריחים.
ד. את השמנים שהם בושם לשימוש במבער כן הייתי זורקת. מדובר במוצר סינטטי שיכול לעשות כאבי ראש,
&nbsp

ladybug4NLP

Active member
זה כנראה הבן השאיר בבית אבל הוא לא זוכר וגם זנח מאז

את העיסוקים הנ"ל
אז... חוץ מלמבער- וחימצונית מה אפשר להשתמש?
אין עליהם תאריך תפוגה או אצווה

0 אור 0

New member
99% מהשימוש בשמנים אתריים הוא חיצוני

השימוש הפנימי הוא במקרים מאד מיוחדים (אחד מהם אמנם במחלות חורף שמשתמשים בסינרג'י ועדיין ..)
רצוי מאד להשתמש בשמנים עם ידע למה הם משמשים ועל הסיכונים שלהם (למשל לימון אסור לשים על העור בזמן יצירה לשמש כי הוא עלול לגרום לכתמים חומים, למשל שרוב השמנים שמים רק עם שמן נושא , למשל שלא מערבבים שמן אתרי עם קרם לא טבעי..)
למה משתמשים?
למשל לבנדר זה עזרה ראשונה לכל דבר - לחתכים, לפצעי בגרות, לחיטוי, לתת עוצמה לתכונות של שמנים אחרים בתערובות, יחד עם אלוורה הוא מעולה לכויות ולריפוי בעיות עור ..
מהלימון, אקליפטוס, גרניום וקצת פפרמינט את יכולה להכין דוחה יתושים תוצרת בית (בשמן נושא חוחובה או זרעי ענבים)
מליסה מרגיע ומשפר ריכוז
או שפשוט תעבירי למישהו שמכיר שמנים :)
&nbsp
&nbsp

ladybug4NLP

Active member
תודה

שיפור הריכוז תמיד טוב
ודוחה יתושים זה עוד יותר
כמה שמן נושא על כמה אתרי? (והאם לערבב את כל מה שכתבת?) והאם פשוט שמים אותו בצלוחית?
אנחנו מאד סובלים מיתושים וגם ממקקים. מה טוב למקקים.? (ניסיתי חומץ-לא היה מספיק טוב)

0 אור 0

New member
תשובות

כלל אצבע לשמנים אתרים שלא במינון טיפולי (מעל זה עדיף שיהיה מטפל מוסמך) הם עד חצי אחוז לפנים , וכשני אחוז לגוף
המשמעות היא שמדברים על כמה טיפות בסך הכל :)
שמן לבנדר ושמן עץ התה ניתן להשתמש ללא שמן נושא
במבער פשוט מטפטפים מדי פעם טיפה 2 בתוך המים.
ערבוב לשימוש מיידי את יכולה בצלוחית או אפילו על כף יד קעורה, ואפשר כמובן גם בבקבוק ואז אפשר לנער, ולקחת אתך בנוחות.
על ג'וקים לא יודעת - אבל מכיוון שריחות חזקים עובדים גם על יתושים וגם על נמלים , אז כנראה שווה לנסות
תחזרי לעדכן
&nbsp
&nbsp

למעלה