שמנים- בקרם

עדנאל

New member
שמנים- בקרם

ממה שאני קוראת צריך ידע מאוד עמוק באנטומיה כדי להימנע מסיכונים לבריאות, למשל שמן נר הלילה מצד אחד מייפה את עור הפנים אך מצד שני עשוי להיות מסוכן לאנשים מסוימים- נשים בהריון, ילדים, חולים באפילפסיה וסכיזופרניה, אז..איך אדע אם המינון בקרם הוא מדוייק ובכלל לא עדיף פשוט מראש להימנע משימוש בשמנים מסוימים כגון זה? מצוין גם שדרושה כמות ספציפית כדי שהשמן אכן יהיה אפקטיבי אבל הכמות הזו היא המסכנת את הבריאות.. האם הידע הזה על האפקט הביולוגי של השמנים מוכח במחקרים או שזה אפקט פלציבו כמו בפרחי באך שמניסיוני ומניסיון חבריי- אם הם משפיעים זה פסיכולוגית בלבד ? אני רק מתחילה ללמוד על השמנים (במטרה להכין קרמים ולא למטרת טיפול) וכל המידע הזה מבלבל אותי ולעיתים אפילו קצת מפחיד... ושאלה אחרונה- האם זה נכון שניתן להשתמש בשמן בסיס/אתרי כמרכיב בסיס בקרם פנים והשמן בנוסף למעלותיו גם 'מתנהג' כחומר משמר טבעי במקום כל החומרים המסוכנים למיניהם? תודה

שאלתך מורכבת

ואשמח לענות לך בהרחבה - אשתדל בלילה (שלא תחשבי שהתעלמתי ממך...
) הילה

קודם כל

אף אחד לא אמר שהעיסוק בשמנים או בצמחים פשוט, להיפך
זה תחום נפלא, שמצד אחד כיף מאוד לנסות להתעסק איתו לבד בבית, לנסות, לרקוח - זה כיף. לדעתי כולנו התחלנו כך. יש הבדל בין לרקוח משהו עבור עצמך לבין לרקוח עבור אחרים. אם הינך מעונינת להשתעשע עם עולם הרקיחה אצלך במטבח, זה נפלא, אך הגבילי את השימוש בתוצרים לעצמך ולחברים קרובים כשבינהם לא נכללים ילדים, נשים בהריון, אנשים מבוגרים, חולים במחלות כרוניות וכדומה. כך תפחיתי את הסיכוי לפגוע במישהו. עם הזמן, תרכשי ידע, נסיון, תוכלי תמיד ללמוד את התחום באופן מקצועי, ואז גם תהיי מודעת לסיכונים. חשוב להסתכל (כשאת קוראת אינפורמציה על שמנים/צמחים) מהם הקונטרה אינדיקציות . זאת אומרת, באילו מצבים אסור בשום אופן להשתמש בשמן/צמח. זה מאד חשוב. לגבי שמן נר הלילה, אין לי מושג איפה כתוב שהוא מסוכן להריון, אבל זה ממש לא נכון, זהו שמן בטוח, מזין, עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות אשר מאוד חיוניות לעור ובתוך כך עוזר להגמיש את העור בתקופת ההריון (בכל האיזורים הנמתחים) - כמובן שלא לבד אלא כחלק מפורמולה. לגבי פעילתם הרפואית של השמנים - אלו דברים שנבדקו באופן מחקרי, בכל צמח ישנם חומרים פעילים שונים העובדים במנגנונים נפרדים, על אזורים שונים בגוף וכדומה. גם בשמנים אתרים המגוון הוא רחב, השמנים חודרים את שכבת האפידרמיס ונכנסים למחזור הדם, זאת בגלל שהמולקולות שלהן קטנות מאוד. לא מדובר כאן בהשפעה פסיכולוגית אלא בהשפעה רפואית לכל דבר. דרך נוספת בה השמנים משפיעים היא דרך הרחה. גם כאן כמובן, לא מדובר בהשפעה פסיכולוגית. שמן בסיס מהווה חלק מהקרם - בדרך כלל ישמש כפאזה שומנית שהיא הכרחית על מנת ליצר קרם. משמרים טבעיים יכולים להיות שרף של מור או בנזואין אך הם לא ישמרו את הקרם לטווח ארוך מאחר והכמות בה נשתמש בדרך כלל הינה מועטה ולא תספיק למטרת שימור ארוך טווח. אם נשתמש בכמות גדולה יותר, זה ישפיע על מרקם הקרם ובעיקר על ריחו ואז כבר לא יהיה נעים להשתמש בו. ישנם משמרים לא טבעיים מאוד עדינים בהם ניתן להשתמש להבדיל מהמשמרים החזקים מאוד כגון משפחת הפארבנים וזה הרע במיעוטו. לסיכום, השימוש בשמנים ובצמחים אינו משחק והוא מצריך ידע רב. ממליצה לך בחום לקרוא הרבה, לגשת לקורס או סדנא בתחום הרקיחה הטבעית - לפחות בתור התחלה - ואם התחום מדבר אלייך ללמוד באופן מקצועי. תמיד תוכלי לנסות דברים על עצמך, כך בעצם את אחראית על עצמך בלבד ולא על אנשים נוספים, לא שחלילה זה אומר שאינך צריכה לדעת מה את עושה
יש לא מעט ספרות, העזרי בה. מקווה שעזרתי לך לעשות קצת סדר. לילה נעים, הילה

למעלה