שמנים להגברת יכולת הריכוז

נורקס

New member
שמנים להגברת יכולת הריכוז../images/Emo98.gif

בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי יושבת בחדר העבודה ובמקום לעבוד מחשבותיי מתרוצצות למקומות שונים. תהיתי לעצמי איזה שמן אתרי אפשר לשים במבער לצורך שיפור המיקוד והריכוז. מה דעתכם?

אם אני לא טועה

שמן אשכולית יכול לעזור. אני חושבת שהשתמשתי בו בתקופות מבחנים.... עמית בטח ידע יותר. עמית ? לילה טוב, הילה

0 אור 0

New member
איזה תזמון משותף ../images/Emo13.gif

אכן גם שמני הדרים מעוררים וממריצים, למרות שהמלך הוא המליסה (גם מרגיע וגם מגביר את הריכוז)

pumiki8

New member
אני פה! אני פה! ../images/Emo8.gif

עכשיו זו תקופה די עמוסה, כך שלא יוצא לי לכתוב ולעדכן הרבה.
רק על קצה המזלג: היה לי טסט ראשון... ונכשלתי.
קניתי מהמורה שלי (לארומתרפיה) פורמולה ללקיחה פנימית שמכילה תמצית אם של היפריקום ופריחת תפוז, ושמנים כמו ברגמוט, ציסטוס, תפוז מר ומיורם מתוק. הרגשתי שזה לא היה מספיק בשבילי, ולכן לאחרונה אני מנסה על עצמי מבערים\שמנים לעיסוי, כשהדומיננטים הם ברגמוט, לבנדר, ארז, מיורם וסנדלווד - תלוי בצורך. מחר, אגב, צו ראשון, כך שהערב אני מנסה להרדים את עצמי.
הטסט הבא הוא ביום שני הבא.
קצת מבהיל, אבל אני מתכוון לנסות ולטפל בכל דרך שאפשרית לי. הצעד הבא הוא הקלטה של עצמי לדימיון מודרך (יותר אפקטיבי לי כשאני שומע את זה מאשר מדבר אל עצמי בראש) - חיזוק הביטחון העצמי, הרגעה וכדומה [תרגילים מתוך ספר]. _._ את החלק על השמנים והריכוז - כתגובה לנורקס...

pumiki8

New member
תשובה קצת ארוכה:

אז ככה, שמן תימוס, כך כתוב, הוא שמן שעוזר להתרכז בלימודים ולהוריד מתח לקראת בחינות. שמן כוסברה מבהיר את המחשבות ומעלה את הריכוז (אך לא בכמות גדולה! אז הוא גורם לטמטום חושים!). מיורם מתוק - עוד אחד מהשמנים-למען-הלמידה. לימון - מרענן ומפכח את המוח. אני שמעתי שבבנקים ביפן מפזרים שמן אתרי לימון ע"מ למנוע טעויות חישוביות. גם המנטה ממריצה, ועוזרת להתמקד. אישית - לא יצא לי לנסות את התימוס ואת הכוסברה מהסיבה הפשוטה ש... אני לא אוהב את הריח.
כך שרק הריח בחדר הוא מה שיפריע לי להתרכז.
שמנים שקשורים לריכוז, חשיבה, קרקוע יש מספר, השאלה היא מה גורם לחוסר הריכוז: הרבה מחשבות מתרוצצות בראש? התרגשות ממשהו מסוים בקרוב? לחץ כללי? חוסר סבלנות? הנה שתי פורמולות למבער (המתכון אינו שלי! אני מודה שגם לא ניסיתי אותו
), ראי מה לפי הכותרת מדבר אלייך יותר:
הגברת הפרודוקטיביות: 3 פטשולי 2 תימוס 2 ג'ינג'ר 2 יסמין
מיקוד עצמי: 4 פטיט גריין 3 מנטה 3 מרווה מרושתת לדעתי הסוד לפורמולה אישית ומנצחת הוא: 1) למצוא את שורשי הבעיה - אסטרונאוטיות? לחץ? חרדה? פחד? התרגשות? עייפות? 2) למצוא אילו שמנים עוזרים לאילו בעיות (אסטרונאוטיות - פטשולי, חרדה\פחד - אחד מההדריים...). 3) למצוא אילו מהם מדבר אלייך. 4) מקסימום בסוף, להוסיף איזה טיפה-שתיים של תימוס\כוסברה, כי בספרי הלימוד שלי לפחות הם נקשרו לנושאי הריכוז, והריח שלהם (לדעתי) הוא לא מסוג הריחות שנעים שיהיו דומיננטים בחדר. ב-ה-צ-ל-ח-ה.
וכמובן, ספרי - אם השתמשת, במה השתמשת.
בני אדם חיים כאן מהעסיסיות!

נורקס

New member
עמית,קודם כל קבל פירגוניי על התשובה../images/Emo13.gif

המון המון תודה. כשכתבת תימוס התכוונת לתימוס אדום? כי אם כן אני ממש שונאת את הריח מכיוון שכאשר הייתי בהריון טיפטפתי אותו בכל הבית כי אמרו לי שזה טוב נגד נמלים. הריח פשוט עשה לי בחילות נוראיות ונשאר לי ריח רע באף (על משקל "טעם רע בפה"
) לגבי שאלתך הגורם לחוסר הריכוז, לא שאלתי את עצמי אבל בזכותך הקדשתי לכך מחשבה ויש לי תשובה די חד משמעית: עייפות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני עייפה. יש לי תינוקת בת 9.5 חודשים. מקסימה, אבל לוקחת הרבה אנרגיה. היא עדיין יונקת (בעיקר בלילה) אפשר לומר שיותר מתשעה חודשים אני לא ישנה מעל 3 שעות רצוף
אמנם היא ישנה על מזרון לצידנו, אמנם אני מניקה אותה בשכיבה ובקושי מתעוררת, אבל כנראה שיש לכך השפעה בכל זאת. אני לא מרגישה את העייפות (לא משפשפת עיניים,מפהקת כל היום וכו') אבל כשאני יושבת לעבוד די קשה לי להתרכז. אז מה אתה אומר? מה מהשמנים שכתבת יכול לעזור למצב? ואגב, שיהיה לך בהצלחה בטסט

אשנתי

New member
יש המון שמנים

וכמו שעמית אמר, כדאי להבין מה גורם לבעיה. כשאמרת עייפות יש קפץ לי הרוזמרין שיעיל בעיקר בעיסוי או אמבטיה וגם המנטה - מאוד מעוררת ויעילה להפליא בהרחה, פשוט קחי איתך את הבקבוקון... אם את זקוקה לשקט נפשי אז תלכי על ברגמוט, לימון או אשכולית (עדיף אשכולית), פטיטגרין, נרולי ואפילו לבנדר. לשיפור הריכוז עצמו הבחירה הראשונה שלי היא בזיליקום, אפשר לבד ואפשר בשילוב של ברגמוט ולבונה שמאוד מרגיעים ו"מחדדים" את המחשבה. כל תערובת שאת משתמשת, מעבר לעובדה שצריכה להתאים לצרכים שלך, הריח שלה צריך להיות לך נעים! זה מאוד חשוב. ולא להסחף עם כמות השמנים בנוסחא - שניים שלושה יספיקו

pumiki8

New member
לא - לתימוס וולגריס, הפשוט. ../images/Emo13.gif

אחח, הלוואי והייתה תערובת-אנטי-עייפות-עובדת-תמיד, אבל מה לעשות; הגוף פועל על "דלק". :-\ אז הפיתרון הכי טוב הוא, כמובן, לישון.
נסי לתכנן לעצמך איזה סופ"ש של הפקרות בשינה - יש מישהו שיוכל לשמור על התינוקות? או שההנקה יוצרת בעיות? אי-אפשר לעשות "ג'אמפים" לגוף כל אימת שרוצים.
מסכים עם העצות על מנטה ורוזמרין, וגם על בזיליקום - אבל לא במצבך. אאל"ט, בזיליקום מייבש את החלב, כך שבשום אופן ופנים לא בלקיחה פנימית. ובהרחה - נו שוין.
למרות שגם הריח שלו לא הכי מרנין בעולם. אגב, האם התינוקת מתעוררת רק מתוך רעב? שקלת לעסות אותה בפורמולה שנתתי לך דאז? (על מקדמיה, לבנדר, קמומיל רומאי, ורוז) אני בטוח שזה יוכל להרגיע את התינוקת, ולהשרות עליה שינה נעימה.
את מוזמנת לפזר במבער סינרגיה מהשמנים הנ"ל (כמובן, במינון נמוך של 2-3 טיפות בחדר של תינוק), מה שייתן, בתקווה, רגיעה לתינוקת ולכן גם לך.
את משתמשת בשמנים כלשהם איתה? [ותודה!
אעדכן על מה שילך, בתקווה שילך טוב... תזכרו - ביום א' בשעה 13:20 - רק אנרגיות חיוביות! את כל כיתת הארומתרפיה שלי שמתי על הרגליים.
ההילרית אמרה שתשלח ברייקי, המתקשרת אמרה שתעבוד על זה, וכל פעם שאנחנו מדברים על פורמולה ללחץ - המורה מיד מקשרת הכל לטסט.
אני חושב שהם בלחץ יותר ממני...]

אשנתי

New member
אין בעיה עם בזיליקום

גם אני מניקה (וגם חברת לה-לצ'ה) הסכנה היחידה היא עם המשתנים האגרסיביים ו"תחליפי האסטרוגן" וגם - לא עם כולם. אחרי 9.5 חודשי הנקה גם שימוש מתון בשמנים האלה ואפילו תה מרווה מדי פעם לא ייבש את החלב (גם בגיל שבועיים לקח כמעט שבוע וכמויות מסחריות של מרווה בבליעה עד שהחלב התייבש כמעט לגמרי, זה לא כ"כ פשוט כמו שזה נראה) בגיל 9.5 חודשים רוב היונקים עדיין מתעוררים בלילה (גם שלי, בת 13 חודשים). מציעה לא להתערב בזה, בגיל שנה אפשר לעשות מה שמכונה גמ"ל (גמילת לילה) אבל זה כבר לפורום אחר. התעוררויות הלילה אינן מהוות בעיה בשנת התינוק, פשוט יש להם דפוס אחר מלמבוגרים. עדיף להשאיר את ההנקה למומחים...

חבר'ה שכחתם את ה"מלך"

ר ו ז מ רי ן !!!!! לגבי מיורן אני ממש סקפטית, כי ידוע שמיורן דווקא מרדים(...) כך שקשה לי להבין איך הוא יעזור דווקא לריכוז בלימודים, יותר קל לי להבין איך הוא יעזור לריכוז בחלומות... ורוזמרין הידוע בשמו הנוסף "שמן הסטודנטים" ידוע ביכולתו לשלוח דם טרי ורענן למוח ולהגביר את יכולת הריכוז. אפשר להוסיף איזשהו הדר שיעשה uplifting נחמד אבל ממש לא חובה, אני במצבי ריכוז פשוט שמה מבער עם רוזמרין נקי וזה עושה את העבודה! וחוצמזה...מה שלומכם? מצטערת שנעלמתי לחודש ויותר... פשוט עוד מסתגלת לחיי החדשים בכפר... ביי עד הפעם הבאה, תמי

בדיוק אתמול בלילה

סיימתי לבנות את האינדקס שמנים לאתר שלי (שיעלה בקרוב בע"ה...) וקראתי על רוזמרין. חשבתי להיכנס ולכתוב את זה לנורית אבל הקדמת אותי, טוב זו לא פעם ראשונה..
מתגעגעת אלייך,
שבת שלום בינתיים, לא אהיה כאן מחר לאחל לך, נוסעת לטפל בחבר'ה משדרות

געגועי הרבים אלייך

וכל הכבוד על ההתנדבות האצילית לטפל באנשי שדרות, זו משימה ברוכה וכן ירבו כמוך... אז שבת שלום וטיפולים מוצלחים ונעימים...
תמי

אכן היו טיפולים מוצלחים...

אבל אחרי שמונה שעות רצופות
(עם הפסקה אחת של חצי שעה...) יצאתי אני זקוקה נואשות לטיפול
... אין תלונות, קיבלתי טיפול מפנק מחבר טוב היום, במשך שעה וחצי !!! אבל הכי חשוב, החיוכים והפרצופים המסטולים של החבר'ה כשהם קמו ממיטת הטיפולים, פשוט תענוג
שיתחיל שבוע נפלא יקירתי,
ומלא נשיקות.

למעלה