שמנים להרחקת זבובים מסוסים?

איליוס

New member
שמנים להרחקת זבובים מסוסים?

שלום רב מחפשת המלצה לשמנים שניתן לרסס אותם ישירות או בסביבת סוסים על מנת להרחיק זבובים שמעתי על ציטרונלה זה נכון?ואם כן ניתן לשים ישירות על העור או לערבב בתוך שמן בסיס? מחפשת המלצה לאתר של ספקים איכותיים שמוכרים דרך הרשת תודה רבה

0 אור 0

New member
שאלה מעניינת

אני מגיבה גם כדי להקפיץ שחכמים ממני יענו ... אין לי מושג בהתאמת שמנים לסוסים, אבל אם אני לא טועה הציטרונלה לא ממש מזיז לזבובים האכזריים שלנו (והוא כן מרחיק יתושים) בכל מקרה לא לשים שמנים אתריים ללא שמן נושא או מים או חומר מתווך אחר

לתלות

בסביבת הסוסים שקיות מלאות מים, זה מצחיק אבל עוזר... לגבי שמנים, אנסה לבדוק יותר לעומק ואם תהיה לי תשובה מבטיחה לחזור. הילה

0 אור 0

New member
בכלל לא בטוחה

אצלנו בקיבוץ כבר לפני שנים היו כל מיני זקנים שהתחילו לתלות שקיות מים על העצים, ובקבוקי פלסטיק מלאי מים היו על כל דשא (זה פטנט אחר מאותה אסכולה שמיועד להרתיע את הכלבים מלחרבן את הדשא) - לא זה עזר ולא זה. הדבר היחידי שאני מכירה ועוזר הוא טיפול מסודר במקורות המים וטיפול באשפה. מה שמונע ריבוי יתושים וזבובים.

fliperit

New member
בחוות סוסים

קשה מאוד למנוע זבובים....גם אם מרחיקים את ה"זבל", החוות מפוצצות זבובים

0 אור 0

New member
מן הסתם אתה צודק

התייחסתי לרעיון של שקיות המים שלצערי לא נראה לי שעוזר. על כל פנים, מנסיון (של אחרים) עם רפתות, משק חי וגם אורווה הבנתי שה"סוד" הוא רק בעבודה קשה של הקפדה על תברואה: - ניקוז נכון של המים - טיפול בקרקע, שכולל ניקוי סדיר של הזבל ופיזור קש לריפוד - מניעת ריכוזים של מים עומדים - ריסוסים (יש חומרים לא רעילים)

למעלה