ההבדל בין שמן מזוקק ושמן לא מזוקק
שמן מזוקק הוא שמן שמופק מצמחים ע"י תהליך של זיקוק (כבישה חמה) כלומר חימום בטמפרטורה של כ-360 מעלות. החימום הגבוה הורס את כל הויטמינים שיש בצמח.ולראייה כל השמנים בכבישה קרה הם בעלי טעם,ריח וצבע דומים. אכילה מרובה של שמנים מזוקקים יוצרת לטווח ארוך פגיעה בקרום התא (שמורכב משומן) כולל פגיעה במיאלין שהוא הקרום שעוטף את תאי העצב.החלשות קרומי התאים חושפת את גרעין התא לפגיעות שונות (כמו שיבוש ב-DNA כלומר: סרטן). שמנים מזוקקים הם השמנים הזולים שנמכרים בסופר: שמן סויה,תירס,קנולה,חריע וכו' שמן לא מזוקק הוא שמן שמופק מצמחים ע"י תהליך של כבישה קרה בטמפרטורה של עד 60 מעלות.כך הערכים התזונתיים שבצמח נשמרים ולכן שמנים בכבישה קרה הם בריאים ומזינים.ניתן לראות הבדל בצבעים וכשטועמים שמנים בכבישה קרה מרגישים את הטעם של הצמח שממנו הופקו.שמן הזית הוא השמן בכבישה קרה הנפוץ ביותר במחוזותינו. יחסית לשמנים האחרים בכבישה קרה הוא גם מתקלקל פחות מהר כשהוא בא במגע עם אויר או בחום. ההמלצה היא להמנע לגמרי משמנים מזוקקים ולצרוך רק שמנים בכבישה קרה. כמו כן רצוי לא לחמם את השמן בטמפרטורה גבוהה מידי וזמן רב מידי כי אז הוא יהפוך לשמן מזוקק. אפשר להשתמש בו להקפצה למשל (כמו בבישול הסיני) ואז החשיפה לחום היא קצרה. באופן כללי רצוי לבשל ללא שמן ואז בגמר הבישול להוסיף מעט שמן בכבישה קרה (כמו שמן זית)