שמנת מתוקה

pickit

New member
שמנת מתוקה

לימדו אותי להשתמש רק בשמנת מתוקה עמידה (עדיין מסתכלים על התאריך ע"מ לקנות את הכי טריה). זה נכון לעשות או לא? ז"א: זה נכון שהעמידה יותר טובה מה"רגילה"?

בשמנת עמידה אין חשש של הקצפת יתר

אני לא יודעת אם היא עדיפה מבחינות אחרות. בעייני הטעם של שמנת רגילה הוא יותר רענן וקליל.

pickit

New member
פרינססה

כנראה שהיא ככה בתפוח (
), אצלי היא נשברת כמו גדולה (
)

ranlevy

New member
למיטב ידיעתי קיים חשש להקצפת יתר

גם בשמנת עמידה (UHT). בכל מקרה אסור להקציף שמנת יותר מדי, כדי שלא תתפרק. צריך להפסיק את ההקצפה לכל המאוחר כאשר השמנת נפרדת מדפנות הכלי. בצרפת משתמשים גם בשמנת רגילה וגם בשמנת UHT להקצפה. ההבדל בין השתיים הוא במשך האחסון לאחר ההכנה (לאחר שמיכל השמנת נפתח). קצפת משמנת UHT אפשר לשמור בקירור (של כ-6-8 מעלות) כ-48 שעות לאחר ההקצפה. מאכלים עם קצפת משמנת רגילה ייאכלו בו ביום. בשמנת לא מפוסטרת לא משתמשים להקצפה בכלל, עד כמה שאני יודע. -- רן.

קרמבולה

New member
ההבדל הוא בטמפרטורת הטיפול במוצר

שמנת "רגילה" עברה תהליך פיסטור ואילו עמידה טיפול שמתקרב באיכותו לתהליך סטרליזציה אבל לא ברמה כזו שגורמת לסטריליות המוצר. המושג "טוב יותר" לא מוגדר מספיק. לדעתי, קיים הבדל בטעם בין שני הסוגים של השמנות. כמו כן, זמן המדף של שמנת "עמידה" ארוך יותר. יתכן ויש הבדל בכושר ההקצפה, מרקם וכו' שכן החלבונים בשמנת בשני התהליכים שוהים זמן שונה בטמפרטורות שונות (וגבוהות) אבל את זה אני משאירה למומחי הקצפות . קרמבולה

למעלה