ההבדל הוא בטמפרטורת הטיפול במוצר
שמנת "רגילה" עברה תהליך פיסטור ואילו עמידה טיפול שמתקרב באיכותו לתהליך סטרליזציה אבל לא ברמה כזו שגורמת לסטריליות המוצר. המושג "טוב יותר" לא מוגדר מספיק. לדעתי, קיים הבדל בטעם בין שני הסוגים של השמנות. כמו כן, זמן המדף של שמנת "עמידה" ארוך יותר. יתכן ויש הבדל בכושר ההקצפה, מרקם וכו' שכן החלבונים בשמנת בשני התהליכים שוהים זמן שונה בטמפרטורות שונות (וגבוהות) אבל את זה אני משאירה למומחי הקצפות . קרמבולה